Saturday, December 28, 2013

mekap bersanding(bertandang) afifah.

Assalamualaikum.


8.12.13 mekap afifah untuk majlis bertandang pulak.
terima kasih ambil 3 kali mekap ;)




sebelum dan selepas mekap.
request nak mekap macam waktu bersanding(lebih natural) tapi pinkish2.
tapi kali ni saya tukar warna sikit dan bagi terang sikit.




kamera saya over cahaya pulak -.-'
mekap mata campur2 warna dan buat teknik lain dari nikah dan sanding afifah hari tu.
kening tak lukis apa pun,berus bagi kemas ja.
pipi dan bibir guna pink2 dan shading saya cuma buat kat hidung.kali ni bagi terang sikit.












siap dah..terima kasih ambil mekap 3 kali.minta maaf kalau ada salah dan silap.
selamat pengantin baru ;D


untuk booking mekap ada 3 cara:-
sms/whatsapp: 012-4141421(call dll tidak akan dilayan).
atau
mesej inbox: http://www.facebook.com/fabulousiti
atau
email: fabulousiti.bnc@gmail.com
*sertakan acara dan tarikh majlis.buat masa sekarang mekap area kulim sahaja.


like fanpage:
http://www.facebook.com/fabulousiti

follow instagram:
http://www.instagram.com/fabulousitibnc


tq.

Tuesday, December 24, 2013

mekap bersanding afifah.

Assalamualaikum.


7.12.13 mekap afifah bersanding pulak :)




sebelum dan selepas mekap.
kali ni request mekap natural sikit.takmo buat kening dan shading.
tapi shading hidung saya buat jugak cuma light2 saja.




mata guna earth colour yang natural2.teknik pun buat yang simple2 ja.
tambah2 kat bawah mata sebab time ni mata afifah asyik berair sampai merah.
pipi dan bibir guna warna lembut.kening cuma berus bagi kemas saja.tak lukis apa pun.
shading cuma buat kat hidung tapi betul2 light.







siap.baju ni sebenarnya nak hijau2 sikit tapi masuk gambar jadi biru camni hehe.
selamat pengantin baru,minta maaf kalau ada salah dan silap.


untuk booking mekap ada 3 cara:-
sms/whatsapp: 012-4141421(call dll tidak akan dilayan).
atau
mesej inbox: http://www.facebook.com/fabulousiti
atau
email: fabulousiti.bnc@gmail.com
*sertakan acara dan tarikh majlis.buat masa sekarang mekap area kulim sahaja.


like fanpage:
http://www.facebook.com/fabulousiti

follow ig:
http://www.instagram.com/fabulousitibnc

tq.

Wednesday, December 18, 2013

bawal bulat chiffon.

Assalamualaikum.


kepada peminat tudung bawal jangan lupa tau malam ni(18.12.13) pukul 9 malam
fabulousiti beauty & closet akan update tudung bawal bulat chiffon yang terbaru !
update di:-


istimewanya tudung bawal ni sebab bentuk bulat,saiz besar boleh tutup dada 
dan senang buat macam2 gaya,tidak jarang.
terdapat dalam 10 warna dan semua adalah ready stock.
first come first serve,so jangan terlepas tau ;)



contoh pemakaian tudung bawal bulat keluaran fabulousiti beauty & closet.
banyak lagi cara pakai dia.sekarang pi mana2 pun saya pakai bawal ni saja ;)


jumpa malam ni okay.
tq.

Monday, December 16, 2013

mekap nikah afifah.

Assalamualaikum.


6.12.13 mekap nikah afifah.
ambil 3 kali mekap jugak.tq...nanti saya update mekap sanding dan bertandang pulak ok.




sebelum dan selepas mekap.
time nikah ni tak dak request apa2.




mekap mata guna earth colour tapi saya tak puas hati mekap yang ni.
saya terblend eyeshadow lebih tinggi,highlight pulak tak nampak..
so,nampak macam gelap sangat tang mata tu.bila pengantin balik dan belek2 pic
kat hp baru saya sedar -.-'


kening tak cukur dan tak hide.
pipi dan bibir guna warna natural yang buat nampak fresh2 sikit.




siap..selamat pengantin baru,minta maaf kalau ada salah dan silap.


untuk booking mekap ada 3 cara:-
sms/whatsapp: 012-4141421(call dll tidak akan dilayan).
atau
mesej inbox: http://www.facebook.com/fabulousiti
atau
email: fabulousiti.bnc@gmail.com
*sertakan acara dan tarikh majlis.buat masa sekarang mekap area kulim sahaja.


like fanpage:
http://www.facebook.com/fabulousiti

follow instagram:
http://www.instagram.com/fabulousitibnc


tq.




Thursday, December 12, 2013

mekap bersanding(bertandang) sazianti.

Assalamualaikum.


1.12.13 saya mekap sazianti untuk majlis bertandang pulak.
terima kasih sazianti sebab ambil 3 kali mekap.
nikah,sanding dan bertandang.




sebelum dan selepas mekap.
macam sebelum2 ni jugak,mekap sedang2 dan lebih kepada mekap natural.




mekap mata campur2 warna guna earth colour.guna teknik simple sebab kelopak mata tenggelam.
kening tak cukur dan tak hide.saya lukis bagi terbentuk saja.
pipi dan bibir guna warna lembut2 dan natural.




siap.selamat pengantin baru.terima kasih ambil mekap 3 kali.
minta maaf kalau ada salah dan silap.


untuk booking mekap ada 3 cara:-
sms/whatsapp: 012-4141421(call dll tidak akan dilayan).
atau
mesej di inbox: http://www.facebook.com/fabulousiti
atau
email: fabulousiti.bnc@gmail.com
*sertakan acara dan tarikh majlis.buat masa sekarang mekap area kulim sahaja.


like fanpage:
http://www.facebook.com/fabulousiti

follow instagram:
http://www.instagram.com/fabulousitibnc

tq.

Wednesday, December 11, 2013

mekap bersanding sazianti dan mekap simple k.ana

 Assalamualaikum.


30.11.13 saya mekap sazianti untuk majlis bersanding.
nanti saya update yang mekap bertandang pulak k.




sebelum dan selepas mekap.
mekap tak heavy sangat.sedang2 dan lebih kepada natural.




mekap mata campur2 warna dan guna teknik yang simple sebab kelopak mata
sazianti tenggelam.pipi dan bibir guna warna lembut.
kening tak cukur dan tak buat teknik hide.lukis saja.








siap.



ni pulak kakak pengantin.nak mekap simple2.




mekap betul2 simple.kening tak cukur dan tak hide.saya lukis saja.


terima kasih sazianti dan k.anna.
minta maaf kalau ada salah dan silap.


untuk booking mekap ada 3 cara:-
sms/whatsapp: 012-4141421(call dll tidak akan dilayan).
atau
mesej di inbox: http://www.facebook.com/fabulousiti
atau
email: fabulousiti.bnc@gmail.com
*sertakan acara dan tarikh majlis.buat masa sekarang mekap area kulim sahaja.


like fanpage:
http://www.facebook.com/fabulousiti

follow instagram:
http://www.instagram.com/fabulousitibnc

tq.

Monday, December 9, 2013

mekap bersanding(bertandang) yanie.

Assalamualaikum.


24.11.13 saya mekap yanie untuk majlis bertandang.
dulu mekap yanie untuk bertunang,nikah,sanding dan kali ni bertandang.
terima kasih ambil mekap banyak kali.




sebelum dan selepas mekap.
request mekap macam mana pun takpa.berubah muka pun takpa.
so saya buat teknik lain sikit lah daripada selalu.warna pun saya letak terang2.
saya mekap ikut request jugak ya,kalau customer request mekap natural,
saya buat teknik lain.kalau yang berani dan nak muka nampak lain sikit,saya buat teknik lain.




kening tak cukur dan tak buat teknik gam atau hide.lukis bagi ada shape saja.
kelopak mata saya campur2 warna dan buat teknik bagi mata nampak bulat dan besar.
pipi dan bibir campur2 warna.bibir tu saya letak warna pink terang sikit.








siap.baju yang ni pun lawa lah.selamat pengantin baru.
terima kasih yanie ambil mekap banyak kali.minta maaf kalau ada salah dan silap.


untuk booking mekap ada 3 cara:-
sms/whatsapp: 012-4141421(call dll tidak akan dilayan).
atau
mesej di inbox: http://www.facebook.com/fabulousiti
atau
email: fabulousiti.bnc@gmail.com
*sertakan acara dan tarikh majlis.buat masa sekarang mekap area kulim sahaja.


like fanpage di:
http://www.facebook.com/fabulousiti

follow instagram di:
http://www.instagram.com/fabulousitibnc


tq.

Saturday, December 7, 2013

mekap nikah sazianti.

Assalamualaikum.


23.11.13 saya mekap sazianti untuk majlis nikah.
sazianti ambil 3 kali mekap.untuk nikah,sanding dan bertandang.
nanti saya update yang majlis bersanding dan bertandang pulak k.




sebelum dan selepas mekap.
request mekap natural.




mekap natural saja.kening tak cukur dan tak buat teknik gam atau hide.
lukis bagi terbentuk dan kemas saja.mata guna earth colour dan teknik yang simple
sebab mata sazianti sepet dan kelopak tenggelam.pipi,bibir dan keseluruhan guna warna natural.




siap.selamat pengantin baru..terima kasih mekap.
minta maaf kalau ada salah dan silap.



untuk booking mekap ada 3 cara:-
sms/whatsapp: 012-4141421(call dll tidak akan dilayan).
atau
mesej di inbox: http://www.facebok.com/fabulousiti
atau
email: fabulousiti.bnc@gmail.com
*sertakan acara dan tarikh majlis.buat masa sekarang mekap area kulim sahaja.


like fanpage di:
http://www.facebook.com/fabulousiti

follow instagram di:
http://www.instagram.com/fabulousitibnc


tq.

Wednesday, December 4, 2013

mekap nikah fairus.

Assalamualaikum.


22.11.13 awal2 pagi saya dah mekap fairus untuk majlis nikah.
nikah pukul 9 pagi,so memang mula mekap awal.tu pun saya mekap dengan kelajuan
maksima haha.



sebelum dan selepas mekap.
request mekap natural pink2 sikit sebab fairus cakap dia macam tak sesuai dengan earth colour.



kening tak cukur dan tak buat teknik gam/hide.saya lukis dan bentukkan saja.
mekap mata saya campur2 warna bagi seimbang sebab tak nak earth colour menonjol sangat.
pipi,bibir dan mekap keseluruhan saya guna warna yang lembut.



sebab gelap lagi tak cukup cahaya,terpaksa ambil gambar guna flash.






saja nak letak gambar full baju.fairus beading sendiri ni :)
terima kasih ambil mekap.minta maaf kalau ada salah dan silap.


untuk booking mekap ada 3 cara:-
sms/whatsapp: 012-4141421(call dll tidak akan dilayan).
email: fabulousiti.bnc@gmail.com
*sertakan sekali acara dan tarikh majlis.tapi buat masa sekarang mekap area kulim sahaja.



like fanpage:

follow:


tq.

Tuesday, December 3, 2013

mekap bertunang nurzuriati.

Assalamualiakum.


17.11.13 saya mekap nurzuriati bertunang.
request mekap natural saja.




sebelum dan selepas mekap.




mekap mata guna earth colour.bahagian lain guna warna lembut2.
kening tak cukur dan tak buat teknik gam/hide.
bulu mata pulak guna yang paling natural dan pendek.dalam gambar macam tak nampak sangat.
kat luar nampak tapi natural lah.










tq,selamat bertunang.minta maaf kalau ada salah dan silap.


untuk booking mekap ada 3 cara:-
sms/whatsapp: 012-4141421(call dll tidak akan dilayan).
atau
mesej inbox: http://www.facebook.com/faulousiti
atau
email: fabulousiti.bnc@gmail.com


like fanpage:
http://www.facebook.com/fabulousiti

follow instagram:
http://www.instagram.com/fabulousitibnc


tq.

Sunday, December 1, 2013

mekap bersanding yanie.

Assalamualaikum.


23.11.13 saya mekap yanie untuk majlis bersanding.
dulu mekap yanie bertunang,lepas tu nikah,ni bersanding,lepas ni saya update
mekap yanie bertandang pulak ;p



sebelum dan selepas mekap.
request mekap terang camna pun takpa.nampak lain pun takpa.
lepas tu terus buat mekap inspirasi dato siti nurhaliza...haha.



mekap ni saya buat teknik lain dari biasa yang saya buat.
berdasarkan request dari customer jugak tau.setiap teknik tak sama sebab ada customer
yang berani main warna mekap dan tak kisah(macam yanie) dan ada yang sebaliknya.
mekap ni bagi muka yanie nampak lain dan memang terang ye.
kening tak cukur dan tak buat teknik gam.saya lukis dan bentukkan saja.
mata guna warna terang campur gelap2 sikit.
pipi dan bibir campur2 warna sampai jadi peach+oren sikit.









nak tunjuk sikit baju yanie.baju cantik macam princess :))





terima kasih yanie sebab mekap kat kami.
minta maaf kalau ada salah dan silap.


untuk booking mekap ada 3 cara:-
sms/whatsapp: 012-4141421(call dll tidak akan dilayan).
email: fabulousiti.bnc@gmail.com
*sertakan acara dan tarikh majlis.buat masa sekarang mekap area kulim sahaja.


like fanpage:

follow instagram: 

tq.

Thursday, November 28, 2013

mekap nikah yanie.

assalamualaikum.


16.11.13 saya mekap yanie untuk majlis nikah.
dulu mekap dia bertunang,ni mekap nikah pulak.lepas tu mekap bersanding
dan bertandang :)




sebelum dan selepas mekap.




mekap yanie request macam artis tutttt...haha.tapi tak jadi lah 100% camtu kan
sebab saya pun tak berapa pasti warna sebenar yang makeup artist tu guna.amik sikit2 inspirasi ja kan.
kat mata mekap bagi heavy sikit dan yang lain2 guna warna lembut.
kening tak cukur dan tak buat teknik gam/hide.lukis bagi natural saja.




sorry muka yanie nampak kuning2 sikit.saturation camera saya ni memang problem laa -.-'




yang ni pun saturation dia problem.sampai gelap2 terus muka pengantin -.-'



close-up sikit tang mata tu ;)








ni gambar dari op yanie https://www.facebook.com/Azlanphotography



tq yanie.selamat pengantin baru.
minta maaf kalau ada salah dan silap.



untuk booking mekap ada 3 cara:-
sms/whatsapp: 012-4141421(call dll tidak akan dilayan).
atau
mesej inbox: http://www.facebook.com/fabulousiti
atau
email: fabulousiti.bnc@gmail.com
*sertakan acara dan tarikh majlis.buat masa sekarang mekap area kulim,kedah sahaja.




booking untuk january - march 2014 kini dibuka.



like fanpage:
http://www.facebook.com/fabulousiti

follow instagram:
http://www.instagram.com/fabulousitibnc

tq.