Wednesday, February 27, 2013

mekap lyza bertunang.

Assalamualaikum.


16.2.13 lepas mekap kak fyza,saya mekap lyza pulak.
mekap untuk majlis bertunang.
kalau tak salah lyza pun bukan dari kulim.tapi tak ingat pulak
dia bagitau tinggal kat mana T_T




sebelum dan selepas mekap.
request nak mekap pakai eyeshadow coklat.bajunya dusty pink tapi
pakai baju kat rumah.
kening tak cukur.mekap dan lain2 buat natural sikit.




ni ambil gambar menghadap cahaya.



close-up tang mata.time ni tak habis mekap lagi.
ambil guna kamera henpon.kulit jadi kaler kuning T_T


terima kasih sebab ambil saya mekap.
harap maaf kalau ada salah silap.


P/S: insyaallah mulai minggu ni saya akan mekap  customer dengan teknik lain
supaya mekap lebih kemas dan cantik.kening pun sama.
gambar pulak saya cuba guna kamera cce.baru clear sikit dari kamera saya.


nak tengok hasil mekap yang lain dan update entry2 terbaru saya,sila like fanpage di:
http://www.facebook.com/fabulousiti


untuk booking mekap,kelas mekap dan tudung,ada 3 cara:
email: fabulousiti.bnc@gmail.com
message only: 012-4141421
inbox: http://www.facebook.com/fabulousiti

Sunday, February 24, 2013

mekap kak fyza bersanding.

Assalamualaikum.


16.2.13 mekap kak fyza bersanding.
akak ni tak tinggal kat kulim.tapi dah lupa dari mana.
cuma datang dengan sepupu beliau yang tinggal di kulim.



sebelum dan selepas mekap.
gambar sebelum mekap akak ni pakai contact lens.tapi mata dia berair dan merah.
terus akak ni tanggal tak pakai.kesiannya tau.
request mekap macam mana pun takpa.so,saya gabungkan warna gelap,pink dan beberapa warna lain.
warna gelap tu dalam gambar nampak real sangat gelap dia kan? tapi tu sebab kamera.
realiti kita tengok tak gelap sangat.
kening tak cukur.saya ikut bentuk asal saja.sama jugak,kat kening pun kaler gelap2 akan nampak lagi gelap
dalam kamera saya..nampak cam kening tebal je..yang soft2 macam pipi dan lipstick
dia jadi tenggelam sikit pulak.sebab tu saya nak kamera baru yang sharp T_T
cehh entry mekap jadi entry aduan rakyat la pulak..tak pasal2 betul -.-'



siap =)



cantik kan baju akak ni.kalau tengok real2 lagi cantik.
belakang dia ada ekor uolsss.



terima kasih kerana ambil saya untuk mekap.
mai tempat saya pulak tu.harap maaf kalau ada salah silap.
mekap saya pun bukan perfect 100%.masih belajar dan terus belajar untuk
mantapkan skill.insyaallah.


nak tengok hasil mekap yang lain dan update entry2 terbaru,sila like fanpage di:
http://www.facebook.com/fabulousiti


untuk booking mekap,kelas mekap dan tudung,ada 3 cara:
email: fabulousiti.bnc@gmail.com
message only: 012-4141421
inbox: http://www.facebook.com/fabulousiti






adakah uolss minat nak belajar mekap bridal atau basic?
sila hubungi saya sekarang.yang ni flyers personal bridal class.


klik iklan nuffnang saya.thanks.

Saturday, February 23, 2013

Bridal make-up class & Basic make-up class.

Assalamualaikum.


pendaftaran untuk kelas mekap kini dibuka.
jon join sementara saya masih ajar mekap.lepas ni bz memang saya stop.
nak belajar mekap pengantin boleh,belajar mekap basic pun boleh.



yang flyers kelas mekap pengantin.jom join!




fanpage:



Wednesday, February 20, 2013

mekap afifah bertunang

Assalamualaikum.


9.2.13 mekap afifah bertunang.
kening tak cukur,request mekap natural.
kulit afifah 'tegang'.bestnya ada kulit camni..mata pulak takdak eyeback..
lagi bertambah bestnya T_T tak macam mata saya..seketul gedabak ni haa(nanges).




sebelum dan selepas mekap.



gambar ni guna flash.



fokus sikit.



cantiknya baju dan tudung dia.dulu kawan afifah,nurzayanie mekap bertunang kat saya gak.
baju dia pun lawa.peplum pink lagik uolss.


ni gambar dari official photograper afifah.sanggup dia edit dan upload gambar close-up
ni untuk bagi kat saya bubuh kat blog dan page..thanks sangat2 =)
sila klik photograpger: Azlan-Photography



sweetnya..sepadan.
photographer:Azlan-Photography


kalau nak tengok hasil mekap yang lain,sila ke:
http://www.facebook.com/fabulousiti


untuk booking ada 3 cara:-
EMAIL: fabulousiti.bnc@gmail.com
TEXT ONLY: 012-4141421
MESSAGE INBOX: http://www.facebook.com/fabulousiti
*kalau saya lambat respon,sila mesej terus no.tel tu k.
tapi hanya mesej dan urusan kerja saja.call dan urusan lain tidak akan dilayan.tq.


klik iklan nuffnang.tq.

Sunday, February 17, 2013

mekap ilah nikah.

Assalamualaikum.


3.2.13 pagi tu saya mekap farida,
petang pulak saya mekap ilah untuk majlis akad nikah.


kening tak cukur.
request mekap pink2,natural2.bulu mata palsu dia pilih sendiri :)




sebelum dan selepas mekap.
shading di hidung terpaksa kasi soft2 sebab nanti nampak
kesan pakai speck tepi hidung.



fokus sikit..natural tapi tetap fokus kat mata kasi menyerlah sikit.ceceh haku nih.



full dress for solemnization.



ini gambar dari official photographer.
cantik kan?
credit to photographer: taha khusaimi


kalau nak tengok hasil mekap yang lain,sila ke:
http://www.facebook.com/fabulousiti


kalau nak booking,ada 3 cara:-
EMAIL: fabulousiti.bnc@gmail.com
TEXT ONLY: 012-4141421
MESSAGE INBOX: http://www.facebook.com/fabulousiti
*kalau saya lambat respon,sila mesej terus ke no.tel saya tu ya.
tapi mesej dan urusan kerja saja k.calling2 dan hal lain tidak akan dilayan.tq.



klik iklan nuffnang saya.
tq so much =)



Saturday, February 16, 2013

mekap farida jadi pengapit.

Assalamualaikum.


3.2.12 saya mekap farida untuk jadi pengapit.
request mekap natural.kening tak cukur dan tak pakai bulu mata palsu.
kulit dia lawa lah :)
muka customer ni iras kawan saya..sejibik tau..sejibik! haaa..siap tanda seru lagik ko..



sebelum dan selepas mekap.



gambar ni guna flash.



fokus mekap sikit eh.


kalau nak tengok hasil mekap yang lain,sila ke:
http://www.facebook.com/fabulousiti


untuk booking mekap,belajar mekap dan beli tudung,ada 3 cara.
samada:
EMAIL: fabulousiti.bnc@gmail.com
TEXT ONLY: 012-4141421
MESSAGE INBOX: http://www.facebook.com/fabulousiti


klik iklan nuffnang tau.tq ;)


Friday, February 15, 2013

mekap ilah pre-wedding photoshoot.

Assalamualaikum.


28.1.13 saya mekap ilah untuk pre-wedding photoshoot.
request mekap simple dan natural :)


kening tak cukur.bulu mata guna yang natural sikit dan warna mekap
keseluruhan guna warna yang lembut2.yang natural2.
yang mables2..yang gojes2...amboi over pulak aku nih haha.



sebelum dan selepas mekap.
kening tak cukur.



gambar ni ada flash.



fokus sikit hasil mekap..hehe.
saya suka bulu mata palsu hat nih..tapi habis stok dah..sob..sob T_T



ni gambar dari photog waktu pre wedding photoshoot tu.
photographer:-
fb:  aril ASM



kalau uolss nak tengok gambar hasil mekap yang lain atau gambar tudung,
sila ke: http://www.facebook.com/fabulousiti


untuk pertanyaan,booking mekap,belajar mekap atau beli tudung,sila ke:-
EMAIL: fabulousiti.bnc@gmail.com
TEXT ONLY: 012-4141421
MESSAGE INBOX: http://www.facebook.com/fabulousiti

Monday, February 11, 2013

SOLD OUT! RM28. tudung half moon plain.

Assalamualaikum.


atas permintaan ramai,kini Fabulousiti Beauty & Closet mengeluarkan
tudung half moon plain.
kualiti tudung terutama teknik jahitan dan kain telah ditingkatkan.
terutama di bahagian depan,senang jadi muncung sebab jahitan saya dah ubah.
lebih kemas,senang jadi muncung dan tak macam tudung yang dulu2.
warna tudung didalam gambar mungkin sedikit berbeza dari warna asal.


- Saiz L.
boleh adjust waktu pakai dan kalau suka labuh,boleh pakai sampai bawah dada.

- material chiffon.
lembut dan senang jadi.kecuali yang biru nila,licin sikit tapi tetap senang nak jadi.

- senang jadi muncung.jahitan terutama di bahagian depan dah ubah dan lebih kemas.
tak macam tudung yang saya jual dulu2.yang ini lebih kemas dan
senang jadi muncung.tak perlu guna pengeras fabrik.

- sejuk dipakai.

- custom made.

- eksklusif  hanya di fabulousiti beauty & closet.

- half moon boleh pakai macam2 gaya.boleh pakai macam bawal juga.
tapi lebih senang dari bawal.
tak perlu lipat 3 segi,tak perlu guna pengeras fabrik,tak perlu susah2 nak buat muncung.
jahitan half moon saya ni senang nak jadi muncung.


AMARAN!
sebarang peniruan dari design2 saya serta pencurian gambar milik saya,
saya berhak mengambil tindakan.ingat ya,copyright of zoeyzauyah.
sesiapa yang mengambil mana2 gambar saya(termasuk save as atau apa2 sahaja) saya tak benarkan.
jika itu berlaku,saya boleh mengambil tindakan tegas dan tindakan mengambil tanpa kebenaran
dikira mencuri dan berdosa.
itu diantara anda dan Allah.siksaan Allah amat perit sekali.terima kasih.


TERMA DAN SYARAT:

- PEMBELI YANG BETUL2 SERIUS SAHAJA!

- Untuk membeli,sila pilih salah satu dari cara ini:-
EMAIL: fabulousiti.bnc@gmail.com
TEXT ONLY: 012-4141421
(kalau saya lambat reply atau lain2 masalah,sila mesej di no 012-4141421(text only).

- Sertakan nama penuh,no.tel,alamat dan kod tudung.

- Pembayaran boleh dibuat melalui akaun maybank(akan diberitahu ketika berurusan nanti).

- Barang akan dipos sehari atau 2 hari selepas menerima bayaran/bukti bayaran
menggunakan pos laju.bergantung pada keadaan sebab cuti sini tak sama dengan negeri lain.

- Tidak boleh booking melebihi 2 hari.
jika tiada bayaran dilakukan dalam tempoh2 hari,
secara outomatik barang akan dijual kepada orang lain yang berminat.

- Harga tidak termasuk pos.
postage:-
semenanjung: RM7.
sabah dan sarawak RM9.

- Barang yang telah dijual tidak boleh dikembalikan.

- Sebarang kerosakan ketika penghantaran atau ketika berada dalam simpanan
customer,pihak kami TIDAK akan bertanggungjawab.

- sila baca terma dan syarat serta lain2 keterangan yang ditulis oleh pihak kami samada melalui info album,blog,mesej dan lain2.jika berlaku masalah,kerosakan,salah faham dan lain2
selepas pembelian,pihak kami tidak akan bertanggungjawab akibat kelalaian 
anda yang tidak membaca dan memahami segala informasi yang telah dijelaskan oleh pihak kami.


Half moon plain.
kod: hm plain koko.
status: sold to wani.
harga: RM28 (tidak termasuk pos).


kod: hm plain hitam.
status: sold to azira.
harga: RM28 (tidak termasuk pos).


kod: hm plain putih.
status: booking to maryani.
harga: RM28 (tidak termasuk pos).


kod: hm plain oren.
status: sold to faiezah.
harga: RM28 (tidak termasuk pos).


kod: hm plain hijau aqua.
status: sold to maryam.
harga: RM28 (tidak termasuk pos).


kod: hm plain peach(peach nak pink sikit).
status: sold to nor.
harga: RM28 (tidak termasuk pos).


kod: hm plain biru nila.(kain dia licin sikit).
status: sold to azira.
harga: RM28 (tidak termasuk pos).


Happy shopping kawan2 ;)

SOLD OUT! RM38.00 tudung half moon pastel lace.

Assalamualaikum.


Fabulousiti Beauty & Closet kini mengeluarkan tudung half moon pastel lace.
saya dah perbaiki jahitan,teknik pembuatan,jenis kain dan lain2.
jadi tudung kali ni lebih berkualiti.
teknik jahitan didepan tudung jugak lebih kemas dan senang muncung berbanding tudung saya yang lepas2.
warna tudung didalam gambar mungkin sedikit berbeza dari warna yang asal.


HALF MOON PASTEL LACE:-
 - Saiz L.
boleh pakai melebebihi dada.

- Material chiffon.
lembut,sejuk dan diimport(kualiti ditingkatkan dan tak sama macam tudung yang saya jual dulu).

- Hiasan kepala lace,labuci dan manik.

KEISTIMEWAAN:-
- Senang jadi muncung.tak perlu guna pengeras fabrik.
(teknik jahitan  tak sama macam tudung yang saya jual dulu).

- Boleh dibuat veil.

- Boleh dipakai dengan lace dibahagian tepi atau di tengah.

- Sejuk dipakai.

- Warna lembut.

- Saiz besar dan boleh adjust waktu pakai.

- Custome made.

- Boleh pakai macam2 gaya.

- Eksklusif design ini hanya saya yang jual.


AMARAN!
sebarang peniruan dari design2 saya serta pencurian gambar milik saya,
saya berhak mengambil tindakan.ingat ya,copyright of zoeyzauyah.
sesiapa yang mengambil mana2 gambar saya(termasuk save as atau apa2 sahaja) saya tak benarkan.
jika itu berlaku,saya boleh mengambil tindakan tegas dan tindakan mengambil tanpa kebenaran
dikira mencuri dan berdosa.
itu diantara anda dan Allah.siksaan Allah amat perit sekali.terima kasih.


TERMA DAN SYARAT:

- PEMBELI YANG BETUL2 SERIUS SAHAJA!

- Untuk membeli,sila pilih salah satu dari cara ini:-
EMAIL: fabulousiti.bnc@gmail.com
TEXT ONLY: 012-4141421
(kalau saya lambat reply atau lain2 masalah,sila mesej di no 012-4141421(text only).

- Sertakan nama penuh,no.tel,alamat dan kod tudung.

- Pembayaran boleh dibuat melalui akaun maybank(akan diberitahu ketika berurusan nanti).

- Barang akan dipos sehari atau 2 hari selepas menerima bayaran/bukti bayaran
menggunakan pos laju.bergantung pada keadaan sebab cuti sini tak sama dengan negeri lain.

- Tidak boleh booking melebihi 2 hari.
jika tiada bayaran dilakukan dalam tempoh2 hari,
secara outomatik barang akan dijual kepada orang lain yang berminat.

- Harga tidak termasuk pos.
postage:-
semenanjung: RM7.
sabah dan sarawak RM9.

- Barang yang telah dijual tidak boleh dikembalikan.

- Sebarang kerosakan ketika penghantaran atau ketika berada dalam simpanan
customer,pihak kami TIDAK akan bertanggungjawab.

- sila baca terma dan syarat serta lain2 keterangan yang ditulis oleh pihak kami samada melalui info album,blog,mesej dan lain2.jika berlaku masalah,kerosakan,salah faham dan lain2
selepas pembelian,pihak kami tidak akan bertanggungjawab akibat kelalaian 
anda yang tidak membaca dan memahami segala informasi yang telah dijelaskan oleh pihak kami.


 HALF MOON PASTEL LACE.
kod: hm pastel lace lavender.
status: SOLD.
harga: RM38(tidak termasuk pos).


kod: hm pastel lace soft pink.
status: SOLD.
harga: RM38(tidak termasuk pos).


kod: hm pastel lace tiffany blue.
status: SOLD.
harga: RM38(tidak termasuk pos).


kod: hm pastel lace olive green.
status: SOLD.
harga: RM38(tidak termasuk pos).



Happy shopping kawan2 ;)

Sunday, February 10, 2013

mekap farra photoshoot tema vintage.

Assalamualaikum.


19.1.13 saya mekap model farra halim untuk photoshoot bertemakan vintage.
mekap photog yang pilih ala2 mekap model kempen jenama dior sebagai rujukan.
rambut saya tak buat.rambut dia memang curl.


P/S: url kat setiap gambar ni url page dan blog sebelum ni.
page dan blog tu dah jadi yang personal.hasil kerja saya sekarang hanya di fabulousiti.


takdak gambar sebelum mekap.lupa nak ambil.so,gambar kiri tu cilok kat fb ja..hahaha..ampun ya ampun.


mekap vintage dari kempen dior tu ala2 smokey eyes sikit.
kita amik inspirasi ja k.bukan 100% sama.
mekap nampak putih dari bahagian lain tu normal k..tambah2 saya ambil guna kamera cokia+flash.
kat luar tak nampak pun beza tu.




photographer: ASM photography


ini gambar dari photographer:-
fb page: ASM photography



photographer: ASM photography


photographer: ASM photography


lawanya gambar T_T..model lawa,gambar lawa,mekap lawa(puji diri yang mekap),MUA dia pun lawa..
eh jap...MUA LAWA? KAHKAHKAHKAH!!! nangis uolss baca part ni.
tak pasal2 betul mua tumpang sekaki.


gambar ni dari photographer:-


photographer: ewalk photography


photographer:ewalk photography



photographer: ewalk photography


ni nak booking ambil gambar tunang ke,kahwin ke,saja2 nak buat portfolio ke,
apa2 je lah sila klik nama2 saya bgi tu ok.link tu..link tu..! ceceh marah pulak dia.



kalau nak tengok hasil mekap yang lain,sila ke:
http://www.facebook.com/fabulousiti.
 

for booking,sila pilih salah satu dari cara ini:-
EMAIL: fabulousiti.bnc@gmail.com
TEXT ONLY: 012-4141421
MESSAGE INBOX: http://www.facebook.com/fabulousiti
kalau lambat reply ke ape ke,sila mesej terus no tel saya tu ya.tapi mesej sahaja.
not calling2 haaa.


tq.

Tuesday, February 5, 2013

LELONG! penghabisan stock! set inner dan syria aafiyah.

Assalamualaikum.


LELONG! LELONG! LELONG!
amboi mak jemah..sakan hang dok lelong nooh? muahaha.


ni nak habaq kat hangpa ni...
cik puan datin markonah nak lelong set inner dan syria aafiyah.
shawl hat ni tak menepati tahap kualiti dan layak dikira reject,
jadi saya nak lelong perabis stock.
dikira reject bila saya tersalah potong,mesin meragam lalu jahitan takmo kemas,
saiz besar,inner pun sama.harap maaf.sebab tu nak lelong perabis buang.
akan datang ni half moon yang simple tapi sweet dengan warna pastel.
dan akan datang saya akan perbaiki teknik jahitan teruatama inner neck tu.


p/s:gambar2 kali ni baru nampak warna tudung yang sebenar :)

harga set inner dan syria aafiyah sebelum ni RM85 sekali pos.
tapi harga lelong ni RM50 sekali pos! (tambah RM3 untuk S/S).
nak murah lagi tak boleh sangat dah sebab benda2 yang ditaruk adalah berkualiti
terutama batu2 permata dan pearl tu.tak luntur tau(jangan cuci dengan pelembut fabrik lah).


INNER:
*saiz L(L bagi keluarga inner lah).
*material getah(lupa nama material tapi sejuk).


SYRIA:
* Saiz L(labuh tutup dada).
* material chiffon(tidak panas).
*diamonds dan pearl dari jenis tidak luntur(jangan cuci dengan pelembut fabrik).


TERMA DAN SYARAT:

- PEMBELI YANG BETUL2 SERIUS SAHAJA!

- untuk booking dan pembelian,sertakan kod tudung,nama penuh,no.tel dan alamat 
ke salah satu dari senarai ini:-
EMAIL: fabulousiti.bnc2gmail.com
TEXT ONLY: 012-4141421

-booking dalam masa 2 hari sahaja.

- pembayaran perlu dilakukan dalam masa 2 hari,
jika tidak order anda akan dikira terbatal secara automatik dan produk akan dijual
kepada pihak lain yang berminat.

- pembayaran boleh dibuat melalui akaun maybank(diberitahu ketika berurusan nanti).

- untuk booking dan pembelian,sertakan kod tudung,nama penuh,no.tel dan alamat 
ke salah satu dari senarai ini:-
EMAIL: fabulousiti.bnc@gmail.com
TEXT ONLY: 012-4141421


- produk akan dipos menggunakan pos laju sehari atau 2 hari selepas bayaran
dilakukan sebab pos laju area sini cuti tak sama dengan pos negeri lain.



sape cepat,dia yang dapat.terima kasih :)


kod: aafiyah merah manggis 
status: sold to izzati.
harga: RM50 termasuk pos(tambah RM3 untuk S/S).


kod: aafiyah ungu
status: available.
harga: RM50 termasuk pos(tambah RM3 S/S).


kod: aafiyah kuning.
status: available.
harga: RM50 termasuk pos(tambah RM3 untuk S/S).


kod: aafiyah hijau.
status: available.
harga: RM50 sekali pos(tambah RM3 S/S).


contoh inner dalam set ni.
saya dah tahu jahitan yang bagus untuk inner senang muncung.
lain kali nanti saya buat n jual k..insyaallah.
p/s: nampak sikit kat dada tu bukan kulit saya k,tapi corak baju t-shirt yang 
saya pakai kat dalam.





Monday, February 4, 2013

mekap simple ipah jadi pengapit.

Assalamualaikum.


5.1.13 lepas mekap anna,saya mekap ipah pulak.
mekap simple2 ja untuk jadi pengapit.
warna natural2.kening cuma letak maskara.tak lukis apa pun.
tak perasan pulak kat sebelah kening ipah ada space haha..so saya tak betulkan kat situ.
ampun mbak..ampun..haha.


sebelum dan selepas mekap.


gambar ni guna flash.


siap..


pengapit merangkap bakal pengantin satu hari nanti..LARIKKK!
hahahah..single nih uolss.berkenan tak? haha..ampun ya ipah..haha.



kalau nak tengok hasil mekap yang lain atau booking,sila ke:
http://fabulousti.blogspot.com

for booking:
email: fabulousiti.bnc@gmail.com
text: 012-4141421
inbox: https://www.facebook.com/fabulousiti


like iklan nuffnang nak kawen.
tenkiu.

mekap anna bertunang.

Assalamualaikum.


pembuka tahun 2013 untuk job mekap dimulakan oleh ANNA! pompompungpang!!!!
amboi over bunga api dia..kahkah.


5 haribulan pagi2 buta lagi dah mula mekap sebab majlis pertunangan anna time pagi.
mekap ni campur2.ada yang guna barang anna,ada yang guna barang saya.
kening tak cukur dan tak buat teknik hide.anna ada kening yang tebal,saya lukis dan bentuk
senatural yang mungkin.


sebelum dan selepas mekap.


gambar ni guna flash.


half moon shawl sebagai veil.


anna pakai peplum dress.


bawah ni gambar dari official photographer aril asm(asm photography)
.
.
.







kalau nak tengok hasil mekap yang lain sila ke:


booking:
email: fabulousiti.bnc@gmail.com
text: 012-4141421
inbox: http://www.facebook.com/fabulousiti


like iklan nuffnang :)