Saturday, April 27, 2013

mekap hashila nikah 20.4.13

Assalamualaikum.


20.4.13 lepas zohor saya mekap kak shahila pulak.
mekap nikah.request mekap camne pun tak apa tapi yang sesuai dengan acara nikah.
kening tak cukur.saya guna teknik hide dan lukis semula.
tak pakai bulu mata palsu.tapi bulu mata akak ni panjang,letak maskara pun dah nampak tebal dan lentik.
overall mekap guna warna sederhana dan lembut.



sebelum dan selepas mekap.




mekap mata.tak gelap sangat,tak cerah sangat.













tq kak shahila.jumpa lagi untuk mekap bersanding nanti.
salah silap harap dimaafkan.


untuk booking ada 3 cara:
sms dan urusan kerja sahaja: 012-4141421
msj di inbox: http://www.facebook.com/fabulousiti
email: fabulousiti.bnc@gmail.com


like fanpage mekap dan tudung di:
http://www.facebook.com/fabulousiti


tq.

Tuesday, April 23, 2013

mekap izzati bertunang 20.4.13

Assalamualaikum.


20.4.13 waktu pagi saya mekap izzati bertunang.
request mekap camne pun tak apa..ok,suka ai...haha.
kening tak cukur.kening dia dah kemas dah.saya lukis je.
tang mata saya bagi gelap2 sikit dan kawasan lain saya guna warna soft.



sebelum dan selepas mekap.



mekap mata.









simple tapi cantik overall look dia :)



terima kasih izzati,salah silap harap dimaafkan.


untuk booking mekap ada 3 cara:
sms dan urusan kerja sahaja: 012-4141421
mesej di inbox: http://www.faceboo.com/fabulousiti
email: fabulousiti.bnc@gmail.com


like fanpage mekap dan tudung di:
http://www.facebook.com/fabulousiti


tq.

Sunday, April 21, 2013

mekap kak nora dinner 15.4.13

Assalamualaikum.


15.4.13 saya mekap kak nora dinner.
request nak mekap yang  natural.
terus terang cakap,saya tak puas hati langsung dengan hasil kerja saya kali ni.
minta maaf sangat2 kak nora tau.



sebelum dan selepas mekap.
kening tak cukur.guna teknik hide dan lukis semula je.
tak pakai bulu mata palsu.overall mekap memang natural.


natural yang hampir2 tak nampak warna mekap.


minta maaf lah,ambil gambar waktu malam dah.terpaksa guna flash sampai over cahaya bebenau.
tapi nanti masuk dewan lampu oren(ke kuning eh?) mekap akan nampak ok.



terima kasih mekap kat saya.salah silap harap dimaafkan
(memang saya bersalah sebab mekap tak cantik kat kak..ampun tau... T_T)


hasil mekap yang lain,tudung dll sila ke fanpage kami di:


untuk booking ada 3 cara:
sms sahaja: 012-4141421
email: fabulousiti.bnc@gmail.com
*kalau lambat respon,sila sms terus no.tel atas ni ok.


tq.

Thursday, April 18, 2013

mekap zharif nadiah bertunang 13.4.13

Assalamualaikum.


13.4.13 mekap bertunang zharif nadiah.
takde request tertentu tapi saya buat mekap natural sebab baju pun kaler soft2 je kan.
saja nak bagi overall look tu nampak natural dan soft.
kening tak cukur tapi serius saya terbuat kening yang tak elok kat zharif nadiah.
nampak tak kemas dan shape tak cantik.kalau tengok kat luar mungkin perasan kot kening tak kemas.
dia tak komplen pun tapi saya sendiri tak puas hati.minta maaf sangat2 wahai cik zharif T_T


p/s: semua gambar ni ambil guna DSLR adik saya,so hasil mekap nampak lebih jelas.
orang selalu cakap macam nak ambil gambar ic jeee...dengan background putih.
ada motip tau guna background putih..bukan saja2.
dulu takde background hasil mekap nampak tak 'naik' sebab background caca merba
dengan suasana rumah.now ok sikit lah.


sebelum dan selepas mekap.
kening tu ada unsur2 edit sikit sebab sakit hati tengok hasil kerja sendiri tak kemas.
perasaan dia macam dah musnahkan hari bahagia orang u know? T_T
tapi haip2..gambar customer lain yang sebelum2 ni saya tak edit pun tau.








close-up.saya suka letak bulu mata jadi lentik gini.
baru pandangan mata customer tak terganggu sangat dan dia bagi efek lebih cantik kat solekan mata.


terima kasih ambil mekap kat saya.
salah silap harap dimaafkan(terutama part kening).


hasil mekap yang lain,tudung dan dll,sila like fanpage ini:


untuk booking ada 3 cara:-

sms sahaja: 012-4141421


email: fabulousiti.bnc@gmail.com

Wednesday, April 17, 2013

kelas mekap pengantin kak mimie.hari kedua.

Assalamualaikum.


student: kak mimie.
mua/pengajar: fabulousiti beauty & closet
model: najatul amira


hari kedua mula awal sikit atas request kak mimie.
mula2 tu ja terus kak mimie praktikal mekap kedua yang saya dah demo pada hari pertama.
lepas tu saya demo mekap ketiga dan rehat sejam.
masuk semula,kak mimie praktikal mekap ketiga tu pulak.
last sekali belajar buat sanggul rambut dan of course lah dapat sijil tamat kursus mekap pengantin ni.


HASIL MEKAP KAK MIMIE UNTUK SESI PRAKTIKAL MEKAP  KEDUA.

sebelum dan selepas mekap.
kening tak cukur.kak mimie buat teknik hide yang saya demo.



saya bagi kebebasan untuk kak mimie pilih warna mekap.






DEMO MEKAP KETIGA DARI SAYA.

terus terang cakap,ini antara teknik solekan mata yang susah nak buat.
tengok,saya demo pun tak seimbang sangat.
kena selalu praktis.
kening tak cukur.saya demo teknik hide dan lukis semula.






sebelum dan selepas mekap.
kening tak cukur.












ni ambil gambar kat luar.






HASIL MEKAP KAK MIMIE UNTUK SESI PRAKTIKAL MEKAP KETIGA.

sebelum dan selepas mekap.












DEMO SANGGUL RAMBUT PERTAMA DARI SAYA.

demo dari saya.


HASIL SANGGUL RAMBUT KAK MIMIE UNTUK SESI PRAKTIKAL SANGGUL RAMBUT PERTAMA.

sanggul rambut dari kak mimie.


HASIL DEMO DAN PRAKTIKAL SANGGUL KEDUA.

kiri saya demo,kanan kak mimie buat untuk sesi praktikal.


SEPANJANG KELAS BERLANGSUNG.
kak mimie tengah mekap model untuk sesi praktikal.



kak mimie tengah fokus nih..hihi.



sesi praktikal.



praktikal buat rambut.



barang2.kadang2 ada yang tanya saya guna mekap jenama apa untuk mekap.
saya guna campur2.ada mahal dan berjenama(luar negara) dan ada yang biasa2.
yang penting barang saya guna memang saya yakin berkualiti dan tahan lama.
buat apa guna mekap mahal2 kalau hasilnya kurang bagus atau setara dengan jenama biasa?
biasa pun ada yang bagus tau..saya selalu try & eror dengan produk,sebab tu saya tau.


ok,tamat lah personal bridal makeup class.
terima kasih kak mimie.minta maaf kalau ada salah dan silap.
praktis selalu tau :)


like fanpage mekap dan tudung saya di:
http://www.facebook.com/fabulousiti


untuk booking ada 3 cara:
sms sahaja: 012-4141421
mesej di inbox: http://www.facebook.com/fabulousiti
email: fabulousiti.bnc@gmail.com


tq.




Sunday, April 14, 2013

kelas mekap pengantin kak mimie.hari pertama.

Assalamualaikum.


3.4.13 dengan 4.4.13 kak mimie belajar mekap dengan saya.
kelas solekan dan dandanan pengantin(personal).
yang ni hari pertama.


student: kak mimie.
mua/pengajar: siti( fabulousiti beauty & closet )
model: najatul amira.


kali ni najatul amira jadi model untuk demo mekap.
najatul memang model pun.model tudung dan baju muslimah.
dia memang berbakat dan ada rupa.muka dia fotogenik.kalau mekap boleh berubah jadi lain2.
kalau ambil gambar pun boleh berubah jadi lain2.body pun ada ciri2 model.
serius saya suruh dia jadi model.kalau nak offer jadi model muslimah sila roger...haha..sempat promote.


kak mimie mai mula kelas mekap pukul 11 pagi.
mula dengan teori secara ringkas.lepas tu saya demo mekap yang pertama.
pastu kak mimie praktikal untuk mekap tersebut.
rehat sejam,masuk balik saya demo mekap kedua pulak.
kak mimie request nak praktikal mekap kedua pagi esok dan mula kelas awal.
ok,no problem.


p/s: semua gambar ambil guna hp saja.kalau ada efek sikit2 tu harap dimaafkan ye.


DEMO MEKAP PERTAMA DARI SAYA.

sebelum dan selepas mekap.
saya tunjuk demo buat kening tanpa cukur.hide dan lukis semula je.















sebelum dan selepas mekap.
ni dah pakai tudung.demo mekap yang pertama ni saya guna warna natural saja.





HASIL MEKAP KAK MIMIE UNTUK SESI PRAKTIKAL MEKAP PERTAMA.

sebelum dan selepas mekap.
hasil mekap dari kak mimie.kening guna teknik hide yang saya demo.



muka najatul jadi iras2 abby abadi lah pulak..haha.






DEMO MEKAP KEDUA DARI SAYA.

sebelum dan selepas mekap.
guna teknik hide juga tapi kali ni produk taknak bagi kerjasama,kening tak tutup dan kemas sepenuhnya T_T











sesi praktikal kak mimie untuk mekap kedua ni buat pada hari kedua.


hari pertama ni lupa nak ambil gambar lain waktu kelas berlangsung.
tunggu entry hari kedua ye.



like fanpage mekap dan tudung saya di:
http://www.facebook.com/fabulousiti



untuk booking mekap,belajar mekap dan sebarang pertanyaan berkaitan kerja,
ada 3 cara:
sms sahaja: 012-4141421
mesej di inbox: http://www.facebook.com/fabulousiti
email: fabulousiti.bnc@gmail.com



tq.