Friday, May 31, 2013

mekap bersanding hashila.

Assalamualaikum.


26.5.13,ini customer terakhir yang saya mekap hari tu.
sebenarnya saya tak nak ambil dah sebab takut tak larat nak mekap ramai,
tapi kak hashila nak jugak sampai sanggup mekap lewat.




sebelum dan selepas mekap.
request mekap macam mana pun tak apa.
kening tak cukur dan tak hide.tak pakai bulu mata palsu.



mata tak gelap dan tak natural,light2 je saya buat.
overall mekap yang lain guna warna lembut.




gambar ni ambil ada cahaya semulajadi kat depan.















terima kasih ambil 3 kali mekap kat saya.
minta maaf kalau ada salah dan silap.



untuk booking mekap ada 3 cara:-
sms sahaja: 012-4141421
jangan call,wechat,whatsapp,line dll.sms sahaja kalau berurusan melalui no ni.

mesej di inbox: http://www.facebook.com/fabulousiti

email: fabulousiti.bnc@gmail.com


like fanpage mekap dan tudung kami di:
http://www.facebook.com/fabulousiti



tq.

Thursday, May 30, 2013

mekap bersanding zamrah.

Assalamualaikum.


26.5.13,ini customer kedua yang saya mekap.
mekap untuk bersanding di pihak lelaki(majlis bertandang).
request mekap dari akak ni macam selalu jugak,nak natural je.




sebelum dan selepas mekap.
tak pakai bulu mata palsu,tak cukur kening dan tak hide.
shading tak buat sebab akak ni tak nak.
pipi dan bibir warna lembut(warna pipi tak nampak sangat sebab guna flash).




mekap mata guna warna lembut.




akak ni tak bawak baju pengantin time ni.




terima kasih sebab ambil 3 kali mekap kat saya.
minta maaf kalau ada salah dan silap.


untuk booking mekap ada 3 cara:-
sms sahaja: 012-4141421
jangan call,wechat,line,whatsapp dll.SMS SAHAJA.

mesej di inbox: http://www.facebook.com/fabulousiti

email: fabulousiti.bnc@gmail.com



like fanpage mekap dan tudung kami di:
http://www.facebook.com/fabulousiti


tq.

Wednesday, May 29, 2013

mekap nikah dan bersanding afidatul.

Assalamualaikum.


26.5.13 awal2 pagi saya mekap customer pertama,afidatul.
nikah pagi tu lepas tu terus bersanding.
saya buat mekap yang boleh bawak dari nikah ke bersanding terus.
request mekap macam mana pun tak apa.




sebelum dan selepas mekap.
kejap sangat2 mekap akak ni.kulit cerah dan takde problem kecuali mudah berpeluh sikit.
itu normal lah kan.
kening tak cukur dan tak hide pun.kening akak ni ada shape yang cantik secara semulajadi.




mata saya letak warna sederhana gelap nak bagi menyerlah sikit.
bulu mata saya letak bulu mata palsu dari indonesia(dibuat dari bulu betul).
yang lain saya letak warna lembut je.tapi akak ni plan nak pakai lipstick merah
time bersanding lepas nikah tu..sebab nak bagi nampak lain sikit kut dari majlis nikah(rasanya la).
tak tahu lah pakai ke tak.kalau pakai lipstick merah nampak cantik jugak.




tak pakai tiara(crown) lagi sebab akak ni nak nikah dulu,jadi nak pakai veil gini je.
lepas nikah baru dia akan  pakai tiara untuk majlis bersanding.












cantik :)



terima kasih mekap kat saya.minta maaf kalau ada salah dan silap.


untuk booking mekap ada 3 cara:-
sms sahaja: 012-4141421
jangan call,whatsapp,line,wechat dll.SMS SAHAJA.


mesej di inbox: http://www.facebook.com/fabulousiti


email: fabulousiti.bnc@gmail.com



like fanpage mekap dan tudung di:
http://www.facebook.com/fabulousiti


tq.

Tuesday, May 28, 2013

mekap bersanding hashila.

Assalamualaikum.


25.5.13 lepas mekap zamrah,saya mekap hashila pulak.
tak tanya pulak nak request mekap yang macam mana,saya terus je mekap..haha.
hari tu dah mekap nikah akak ni,kali ni sanding pulak.




sebelum dan selepas mekap.
kening tak cukur dan tak pakai bulu mata palsu.




nampak macam heavy dan warna eyeshadow gelap kan?
tapi sebenarnya saya buat bagi jadi light2 saja.




gambar ni baru ada cahaya lebih sikit(buka pintu kat depan,cahaya masuk..haha).




percaya tak,ada masalah waktu pakai shawl dalam tu.
tapi nasib baik kak hashila jenis selamber dan tak kisah.siap cakap
"buat lah camne pun" haha.disebabkan shawl tu problem,tudung tak muncung elok sangat.
tapi nampak ok je kan?












baju cantik sangat.bunga ni masuk kan dengan overall look?




baju cantik,warna masuk dengan pengantin.



terima kasih mekap kat saya.minta maaf kalau ada salah dan silap.





untuk booking mekap ada 3 cara:-
sms sahaja: 012-4141421
jangan call,whatsapp,line,wechat dll.SMS SAHAJA.


mesej di inbox: http://www/facebook.com/fabulousiti


email: fabulousiti.bnc@gmail.com


like fanpage mekap dan tudung di:
http://www.facebook.com/fabulousiti


tq.

Monday, May 27, 2013

mekap bersanding zamrah.

Assalamualaikum.


25.5.13 mekap zamrah bersanding.
request nak mekap macam nikah hari tu,betul2 natural.
kening tak cukur dan tak hide.tak pakai bulu mata palsu.
ada part2 yang saya ubah sikit dari mekap nikah hari tu,tapi masih natural.




sebelum dan selepas mekap.
cahaya over sikit sampai tenggelam blusher yang natural tu sebab guna flash.




mekap natural seperti yang direquest.












close-up mekap mata.semuanya natural.
kening tu ikut shape asal customer ni.







baju macam leuney natasha.
saya dapat customer inspirasi fasha sandha,leuney,artis itu,artis ini..
nanti saya kahwin nak inspirasi sape pulak? haha..over tukang mekap ni.




terima kasih mekap kat saya.minta maaf kalau ada salah dan silap.



untuk booking mekap ada 3 cara:-
sms sahaja: 012-4141421
JANGAN call,whatsapp,line,wechat dll.SMS SAHAJA.


mesej di inbox:  http://www.facebook.com/fabulousiti


email: fabulousiti.bnc@gmail.com


like fanpage mekap dan tudung fabulousiti beuty & closet di:
http://www.facebook.com/fabulousiti



tq.

Friday, May 24, 2013

mekap mahfuzah nikah.

Assalamualaikum.


24.5.13,tengahari tadi mekap mahfuzah nikah.
saya try mekap guna warna natural,tapi tak naik pula dengan tone kulit dia.
so,saya guna warna sederhana campur gelap sikit.
kening pulak tak cukur tak hide.buat natural dan biasa saja.



sebelum dan selepas mekap.



mekap tak heavy sangat,tak natural sangat.



















terima kasih mekap kat saya.minta maaf kalau ada salah dan silap.




untuk booking mekap,ada 3 cara:-
sms sahaja: 012-4141421.
elakkan call,whatsapp,line,wechat dll.


email: fabulousiti.bnc@gmail.com



like fanpage mekap dan tudung di:


tq.

Thursday, May 23, 2013

mekap zamrah nikah.

Assalamualaikum.


23.5.13 mekap zamrah nikah.
request mekap natural dan biasa2 saja
(ohmai,saya memang jammed kalau customer request betul2 natural,boleh hilang idea nokss...huhu).
tak mau shading,tak mau bulu mata palsu.kening tak kacau apa.letak maskara sikit2 je.


sebelum dan selepas mekap.
semua guna warna natural saja.


mekap mata pun natural.











terima kasih mekap kat saya.minta maaf kalau ada salah dan silap.



untuk booking mekap,ada 3 cara:
sms sahaja: 012-4141421.
elakkan call,whatsapp,wechat dan sewaktu dengannya.


email: fabulousiti.bnc@gmail.com


buat masa sekarang saya tumpu mekap kawasan kulim sahaja.



like fanpage mekap dan tudung di:



tq.

Monday, May 20, 2013

perhatian kepada sesiapa yang berminat membeli tudung half moon fabulousiti.

Assalamualaikum.


saya dah jarang update tudung kat blog ni.
bukan sebab tak buat stock baru,tapi sebab kalau update di fanpage je
terus sold out.tak sempat nak update kat blog ni.


jadi saya minta jasa baik sesiapa saja yang berminat nak tengok dan beli
tudung(terutama half moon) keluaran fabulousiti beauty & closet,
sila lah like fanpage mekap dan tudung saya,kemudian klik get notification.
bila saya update je boleh terus beli.takde lah terlepas peluang kan.


FANPAGE: 


klik like dan klik get notification.
kalau tak klik get notification ni mungkin awak semua tak akan dapat update2 terbaru dari saya.
so,sila klik tau.nanti saya update apa2,baru naik kat wall awak semua.



sekarang saya baru update tudung half moon satin saiz XL.
kalau nak tengok dan order,sila ke : 




tq.

Wednesday, May 15, 2013

mekap hazwani bertunang 12.5.13

Assalamualaikum.


12.5.13 saya mekap wani untuk bertunang.
request mekap macam mana pun tak apa tapi tak terang sangat dan tak natural sangat.
kening dah ada bentuk,saya ikut saja.


p/s: wani cantik,so letak gambar dia banyak2.. =p


sebelum dan selepas mekap.






waktu ni bulu mata sebelah terkeluar sikit,ni kira belum touch-up tambah
gam dan lekatkan semula.








baju wani cantik.muka nampak gelap sikit dalam gambar ni sebab
saya tak pandai setting cahaya..pinjam kamera orang katakan..sobss...



untuk melihat hasil mekap yang lain,tudung dan update terbaru,
sila like:


untuk booking ada 3 cara:
sms sahaja: 012-4141421
email: fabulousiti.bnc@gmail.com


tq.