Tuesday, June 25, 2013

mekap bertunang elmy.

Assalamualaikum.


22.6.13 customer kedua yang saya mekap ialah elmy !
panggil elmy ka emy pun tak tau lah..saya panggil ikut sedap mulut jadi emy..haha..
janji dengar mi,mi kat belakang tu dia lah tu..haha.
ni mekap untuk majlis bertunang lepas zohor.




sebelum dan selepas mekap.
kulit takde masalah kecuali nampak merah.macam sesetengah orang kalau kena panas
kulit dia jadi merah kan? haa camtu lah.so saya bagi muka cerah sikit sebab nak cover merah tu.
kening tak cukur dan tak hide.kening emy nipis,saya lukis dan buat bentuk ja.
overall mekap guna warna lembut.




mata tu campur punya banyak kaler sebab saya nak bagi jadi kaler lain,
alih2 dia dok jadi ungu jugak :p
nasib la lepas blend ada efek warm,pink dan coklat2 sikit kat pelipat mata tu.
bulu mata guna yang indon(bulu betul).
sebelum uolls tertanya2 kenapa mata emy merah,meh nak bagitau..
emy demam panas seminggu,ni lah kesan dia.sampai mata jadi merah.nasib lah dia tak rasa sakit.




kulit emy elok,tu yang mekap nampak bertambah2 glowing.
tapi hari tu muka macam mudah berpeluh sikit,so bawah mata mekap macam
selalu 'lari' sikit.rasanya peluh sebab demam kot kan(saya selalu jadi camtu kalau demam).
kesiannya.







yeaaa...emy cantik.



terima kasih mai mekap.
minta maaf kalau ada salah dan silap.



untuk booking mekap ada 3 cara:-
sms sahaja: 012-4141421

mesej di inbox: http://www.facebook.com/fabulousiti


email: fabulousiti.bnc@gmail.com


like fanpage mekap dan tudung di:
http://www.facebook.com/fabulousiti


tq.




Monday, June 24, 2013

mekap nikah syazatul.

Assalamualaikum.


22.6.13 mekap nikah syazatul..dia customer pertama hari tu.
nikah pukul 11 pagi,so pukul 8 lebih2 sikit dah mula mekap.
saya selalu mekap lama,tapi sekarang mekap kejap lah pulak(bergantung pada keadaan).
macam mekap nikah kali ni.punya ralit main mekap muka syazatul,rasa lama sangat main muka dia
tapi bila siap awal lagi rupanya :p




sebelum dan selepas mekap.
kulit takde masalah.tak tanya pulak dia nak request mekap yang macam mana..
terus mekap ja..haha.nasib lah dia baik ja.layan ja saya saya taruk kaler apa pun.
kening tak cukur dan tak hide.kening dia nipis,senang lah nak lukis dan buat bentuk.
mekap mata natural sikit lah,tapi tak lembut sangat dan tak gelap sangat.
overall mekap guna warna lembut.glowing ni bukan edit tau! ni lah hasilnya lepas dimekap.
tapi keadaan kulit syazatul yang elok pun membuatkan mekap ni jadi bertambah glowing.




mekap mata yang natural tapi natural yang sedang2.
guna bulu mata palsu indon(bulu betul).








close-up.








syazatul kata baju last minute.tapi nampak cantik sangat dan warna sesuai dengan dia.
sapa cakap tudung bawal tak cantik untuk pakai kahwin?
simple2 pun boleh nampak cantik gini tau.yang penting warna dia masuk.



saya puas hati sangat2 mekap syazatul ni.
terima kasih sebab mekap kat saya.minta maaf kalau ada salah dan silap.



untk booking mekap ada 3 cara:
sms sahaja: 012-4141421

mesej di inbox: http://www.facebook.com/fabulousiti


email: fabulousiti.bnc@gmail.com


like fanpage mekap dan tudung di:
http://www.facebook.com/fabulousiti


tq.

Tuesday, June 18, 2013

mekap nikah najihah.

Assalamualaikum.



14.6.13 saya mekap najihah untuk majlis nikah.
sepatutnya nikah lepas asar,tapi last minute najihah bagitau tok kadi ubah waktu nikah di saat akhir.
nikah pukul 11 pagi,jadi pukul 8 pagi dah mula mekap dah.
nasib baik tau,sebab kalau ikutkan malam sebelum mekap tu saya dan family hampir2 pergi
rumah abang saya kat sungai petani dah sebab anak dia nak operate mata.


najihah request nak mekap macam  INI  ok,boleh je.
tapi saya dah cakap siap2,tak akan jadi sama 100%.saya tak berapa ingat campuran warna
mekap kak iedah tu.lepas tu bentuk mata,warna kulit tak sama.
contatc lens warna pun tak pakai kan,so efek dia kurang lah.



sebelum dan selepas mekap.
kulit tak ada masalah.kening tak cukur dan tak hide..saya lukis saja.
mata gelap2 ala2 smokey macam mekap yang najihah request tu.
bulu mata guna bulu dari indon(bulu betul).overall mekap guna warna lembut.
sayangnya tak pakai contact lens berwarna,kalau tak memang dia nampak macam anak patung
sebab asalnya dia dah comel dah.tambah mekap dan kalau pakai contact lens pulak memang lagi lawa nih.
















selamat pengantin baru.terima kasih mekap kat saya.
salah silap harap dimaafkan.



untuk booking mekap ada 3 cara:-
sms sahaja: 012-4141421



email: fabulousiti.bnc@gmail.com


like fanpage mekap dan tudung di:


tq.

Friday, June 14, 2013

mekap bersanding suriza.

Assalamualaikum.


8.6.13 customer kedua yang saya mekap ialah suriza.
mekap untuk majlis bertandang/sambut menantu.


takde request apa2,so saya mekap ikut mana yang sesuai.
suriza cakap ramai yang puji mekap waktu bersanding di pihak dia cantik !
alhamdulilah...(kembang kempis tukang mekap).




sebelum dan selepas mekap.
kali ni saya mekap dia guna gelap2 sikit kat mata.
pipi dan bibir saya guna warna lembut tapi dari tone yang agak terang.




mata saya letak warna gelap campur sederhana.
bulu mata saya pakaikan yang indon(bulu betul).




















cantik baju dia.






terima kasih ambil mekap 2 kali.
minta maaf kalau ada salah dan silap.



untuk booking mekap ada 3 cara:-
sms sahaja: 012-4141421

mesej di inbox: http://www.facebook.com/fabulousiti


email: fabulousiti.bnc@gmail.com


like fanpage mekap dan tudung kami di:
http://www.facebook.com/fabulousiti


tq.

Tuesday, June 11, 2013

mekap nikah nurhidayah.

Assalamualaikum.


8.6.13 awal pagi mekap nurhidayah untuk majlis nikah.
nikah pagi,so kena mekap awal.


saya pernah tanya dia nak mekap macam mana?
nurhidayah cakap macam mana pun takpa asalkan elok dan meletup...haha.
so,saya mekap bagi sesuai untuk acara nikah dan mekap yang sesuai ikut
keadaan kulit.




sebelum dan selepas mekap.
kening tak cukur dan tak hide.saya guna warna2 lembut untuk keseluruhan mekap.




mata pun sederhana.guna earth colour.




close-up sikit.
saya pakaikan bulu mata palsu dari indon(bulu betul).
happy sebab nurhidayah suka bulu mata dan hasil mekap ni.
dia cakap cantik ! hahaha..tukang mekap yang perasan ni.








cantik baju dan tudung.




terima kasih mekap kat saya.minta maaf kalau ada salah dan silap.



untuk booking mekap ada 3 cara:-
sms sahaja: 012-4141421

mesej di inbox: http://www.facebook.com/fabulousiti


email: fabulousiti.bnc@gmail.com


like fanpage mekap dan tudung kami di:
http://www.facebook.com/fabulousiti


tq.

Saturday, June 8, 2013

mekap bersanding lala.


Assalamualaikum.


2.6.13 customer kedua yang saya mekap ialah lala.
mekap untuk majlis bersanding di pihak lelaki(bertandang).


macam biasa,dia jenis tak kisah punya worang..
siap berani nak pakai eyeshadow warna hitam lagik..hehe.


sebelum dan selepas mekap.
kening tak cukur dan tak hide.mata gelap2 sikit,
pipi dan bibir warna lembut.



mata tu gabung macam2 warna,jadi lah hasilnya macam ni.
mata lala takdak eyebag..untungnya..ni yang jeles nih :p



kening lala nipis sungguh lah.saya cuma lukis ja nih.
tak cukur,tak hide apa pun.kulit dia lawa.













terima kasih lala mekap 3 kali.minta maaf kalau ada salah dan silap.



untuk booking mekap ada 3 cara:
sms sahaja: 012-4141421



email: fabulousiti.bnc@gmail.com


like fanpage mekap dan tudung kami di:



tq.

Friday, June 7, 2013

mekap bersanding noor.



Assalamualaikum.


2.6.13 orang pertama yang saya mekap ialah kak noor.
mai jauh dari sik nun ! sik nak mai kulim ambil masa 2 jam lebih atau lagi lama gak lah.



request mekap camne takpa tapi tak mau gelap..
takmau kulit gelap sangat rasanya,lupa plak.



sebelum dan selepas mekap.
kening tak cukur dan tak hide.



mata sederhana.tak gelap sangat dan lembut sangat.
bulu mata saya letak yang indonesia punya(bulu betul).



close-up.










terima kasih mai jauh2 untuk mekap kat saya.
minta maaf kalau ada salah dan silap.


untuk booking mekap ada 3 cara:
sms sahaja: 012-4141421




email: fabulousiti.bnc@gmail.com



like fanpage mekap dan tudung kami di:



tq.




Thursday, June 6, 2013

mekap bersanding lala.

Assalamualaikum.


1.6.13 mekap orang kedua,lala.
macam biasa,dia takde request apa2.saya main mekap ja.
hari tu saya mekap slow2 sebab perut tak sihat sangat  T___T



sebelum dan selepas mekap.
orang dah lawa dah..mekap pi camna pun dia nampak segak jugak kan..hihi.
kening tak cukur dan tak hide.lukis saja.
bulu mata guna yang indonesia(bulu betul).overall mekap guna warna lembut dan sederhana.



mekap mata campur2 antara warna lembut,sederhana dan gelap.



gambar ni ambil guna handphone.












cantik :)



terima kasih lala.minta maaf kalau ada salah dan silap.



untuk booking mekap ada 3 cara:-
sms sahaja: 012-4141421



email: fabulousiti.bnc@gmail.com


like fanpage mekap dan tudung kami di:



tq.

Wednesday, June 5, 2013

mekap bersanding suriza.

Assalamualaikum.


1.6.13 saya mekap suriza.
takde request mekap apa2.saya mekap saja.




sebelum dan selepas mekap.
kening tak cukur dan tak hide.saya lukis camtu ja.bulu mata guna yang indonesia(bulu betul).
warna mekap keseluruhan guna warna lembut2.




mata saya letak warna sederhana campur warna lembut.












cantik :)




terima kasih suriza.minta maaf kalau ada salah dan silap.


untuk booking ada 3 cara:-
sms sahaja: 012-4141421

mesej di inbox: http://www.facebook.com/fabulousiti


email: fabulousiti.bnc@gmail.com



like fanpage mekap dan tudung kami di:
http://www.facebook.com/fabulousiti

tq.