Tuesday, October 29, 2013

mekap dinner nurul.

Assalamualaikum.


23.10.13 saya mekap kak nurul untuk dinner.
request mekap yang 'berat' di bahagian mata dan nak wing ala2 cleopatra.



sebelum dan selepas mekap.



mekap mata saya buat bagi terang sebab nak dinner kan.
lagipun kak nurul request eyeliner tebal2 pun takpa untuk bawah mata.
kening dah terbentuk,saya lukis bagi shape skit lagi saja.
pipi dan bibir guna warna lembut tapi letak terang2 supaya timbul dalam gambar.






kak nurul tak bawak baju dinner waktu ni.




full dress.sebenarnya kak nurul bagi satu lagi pic..tapi tak boleh upload masuk blog pulak -.-'



terima kasih kak nurul mai mekap,minta maaf kalau ada salah dan silap.



untuk booking mekap dan kelas mekap ada 3 cara:-
sms/whatsapp: 012-4141421(call dll tidak akan dilayan).
email: fabulousiti.bnc@gmail.com



like fanpage mekap dan tudung di:

follow instagram mekap dan tudung di:


tq.

Wednesday, October 23, 2013

mekap bertunang zaleha.

Assalamualaikum.


19.10.13 mekap zaleha untuk majlis bertunang.zaleha kawan adik saya.
nak mekap simple natural saja.dalam banyak2 mekap yang saya buat,
ni antara mekap bertunang yang terpaling simple dan natural yang saya mekap ! ekeke =p




sebelum dan selepas mekap.




kening tak cukur dan tak buat teknik gam.lukis bagi ada shape saja.
mekap mata guna warna natural dan teknik yang simple.
tak pakai bulu mata palsu ni.overall mekap guna warna lembut2 dan natural.




siap ;)



kat bawah ni gambar dari photographer merangkap kawan zaleha dan merangkap adik saya juga..
muahaha.. adik saya tolong ambil gambar kawan dia ni je.gambar ni semua pun belum edit pro2 tau!
saja saya nak shared sikit kat blog ni.
.
.
.























terima kasih leha mekap kat kami.minta maaf kalau ada salah dan silap.
selamat bertunang ;)


untuk booking mekap ada 3 cara:-
sms/whatsapp: 012-4141421(call dan lain2 tidak akan dilayan).
mesej di inbox: http://www.facebook.com/fabulousiti
email: fabulousiti.bnc2gmail.com


like fanpage mekap dan tudung kami kami di:
http://www.facebook.com/fabulousiti
follow instagram kami di:
http://www.instagram.com/fabulousitibnc


tq.

Sunday, October 20, 2013

mekap bertunang kak fiza.


Assalamualaikum.


12.10.13 saya mekap kak fiza untuk bertunang.
mai dari kuala ketil.jauhh gak wooo...thanks ya.



sebelum dan selepas mekap.takde request apa pun.



kalau tengok kat luar mata kak fiza macam kecik dan sepet sikit,so saya buat bagi nampak besar.
eyeshadow sedang2.tak gelap dan tak light sangat.
kening tak cukur dan tak buat apa2 teknik hide.saya lukis bagi ada shape saja.
overall mekap guna warna lembut2.



dah siap :) 
selamat bertunang dan minta maaf kalau ada salah dan silap.



untuk booking mekap ada 3 cara:-
sms/whatsapp: 012-4141421.
email: fabulousiti.bnc@gmail.com
*sertakan acara dan tarikh.mekap area kulim sahaja.


like fanpage dan follow instagram fabulousiti beauty & closet di:-


tq.

Wednesday, October 16, 2013

mekap bertunang ida.


Assalamualaikum.


5.10.13 saya mekap ida untuk majlis bertunang.
hari tu ida jadi model kelas mekap,kali ni bukan model..kali ni mekap betul2 untuk dia bertunang..hehe.
request mekap tak tebal sangat.so,saya buat mekap natural saja.


sebelum dan selepas mekap.best mekap ida sebab tak cerewet dan ikut saja
saya nak mekap camna pun ;)



warna natural untuk mata.walaupun natural,tapi saya buat teknik bagi nampak besar sikit mata tu.
kening tak cukur dan tak buat apa2 teknik tutup pun.lukis ikut bentuk asal dan bagi ada shape sikit.
overall mekap guna warna lembut2.



siap ;)



selamat bertunang ida.
terima kasih mekap kat kami,minta maaf kalau ada salah dan silap.



untuk booking mekap atau kelas mekap, ada 3 cara:
sms/whatsapp: 012-4141421(call dll tidak akan dilayan).
email: fabulousiti.bnc@gmail.com

like fanpage dan follow instagram kami di:-

tq.

Friday, October 11, 2013

kelas mekap basic barbie doll kak suria dan kak shuhaila.

Assalamualaikum.


27.9.13 ada kelas mekap private kak suria dan kak shuhaila
untuk belajar mekap basic barbie doll.


sementara saya masih open kelas mekap ni awak boleh pilih sendiri nak belajar mekap
yang macam mana.natural boleh,bagi besar mata boleh..macam2 lah.kalau berminat nak join
sms/whatsaap: 012-4141421 atau mesej di inbox: http://www.facebook.com/fabulousiti
area kulim sahaja dan kena booking awal.tarikh pun boleh pilih sendiri.




ida jadi model saya untuk demo mekap.
mekap barbie doll yang saya ajar ni tak over sangat.kira boleh mekap untuk
keluar pi mana2 saja.fokus tang mata tu.bagi nampak besar.
kening tak cukur dan tak hide.tak guna teknik gam pun.saya ajar cara bentuk secara natural.




demo yang dah siap :)



gambar kiri tu dah siap mekap asas dan mata atas je.yang lain2 belum mekap.
gambar kanan pulak dah siap mekap.




ni kak shuhaila.hasil mekap beliau sendiri.



ni kak suria dengan hasil mekap beliau sendiri.
sorry gambar tak elok sebab cahaya tak cukup..hari tu hujan,gelap...sobs~


last sekali dua2 akak ni dapat sijil :)
terima kasih mai belajar mekap.minta maaf kalau ada salah dan silap.




pilih salah satu yang awak minat nak belajar dan hubungi saya untuk maklumat lanjut.
sms/whatsapp: 012-4141421(call tidak akan dilayan).



tq.


Monday, October 7, 2013

mekap konvo diyana

Assalamualaikum.


25.9.13 awal2 pagi mekap diyana untuk konvo.
sorry gambar tak berapa ok sebab takde cahaya.awal pagi gelap lagi cek oiii.




sebelum dan selepas mekap.




mekap simple2 saja.kening tak cukur dan tak letak bulu mata.
nagi bagi nampak fresh2 untuk konvo dan dalam gambar.


terima kasih diyana sebab mekap kat saya.
minta maaf kalau ada salah dan silap.


untuk booking mekap dan kelas mekap ada 3 cara:-
sms/whatsapp: 012-4141421(call dan lain2 tidak akan dilayan).
mesj inbox: http://www.facebook.com/fabulousiti
email: fabulousiti.bnc@gmail.com


jangan lupa like fanpage dan follow instagram fabulousiti beauty & closet di:
fanpage: http://www.facebook.com/fabulousiti
instagram: http://www.instagram.com/fabulousitibnc


tq.

Thursday, October 3, 2013

produk a-dha harga promosi.

Assalamualaikum.


selalu inbox saya penuh dengan mesej orang tanya guna skincare jenama apa.
bukan nak ngaku kulit lawa sangat tapi alhamdulilah puas hati lah dengan keadaan kulit sekarang ni.
beberapa bulan lepas kulit saya problem teruk sebab tersalah guna produk.
naik biji2 macam ruam tak hilang.saya guna macam2 tapi tak hilang dan kulit macam kusam pulak.
baru2 ni saya try produk yang saya nak jual ni.alhamdulilah kulit dah ok semula ^_^
diri pun puas hati,sebab tu berani nak try jual.


nak tak kulit yang ok macam ni? saya tak obses dengan kulit yang putih tapi saya cukup tak suka
kalau kulit ada ruam,jerawat dan kusam.tapi kalau dah alang2 pakai produk kulit jadi putih tu..
satu bonus lah kan..ekeke.mungkin ada yang kata gambar tu edit boleh la nampak putih segak..
saya cuma nak jawab,try sendiri lah baru tahu =p
orang kata saya mekap tebal2 tapi orang tak tau saya selalu jugak tak mekap.
kalau mekap pun saya guna foundation dan bedak nipis2 ja.so jom lah try produk yang saya guna ni
sebagai satu usaha.nak lawa pun kena usaha tau.



produk:
A-DHA BEAUY CARE.

harga:
promosi RM100 tak termasuk pos.
harga biasa di pasaran RM130.

untuk order:
sms/whatsaap saya di 012-4141421


lain2:-
blog: fabulousiti.blogspot.com
instagram: ig.com/fabulousitibnc
email: fabulousiti.bnc@gmail.com
sms/whatsaap: 012-4141421



taadaaa ! A-DHA BEAUTY CARE ! ni lah skincare yang saya guna dan sekarang saya pun jual.
kalau beli kat saya dapat produk dalam lace pouch ni.omeyyyyyy~
buat masa sekarang saya hanya jual set pink saja.set pink untuk yang berumur 20 tahun ke atas.
umur 17 sekalipun kalau nak pakai takde masalah.



satu set dapat sabun,krim siang,krim malam dan serum vitamin c.



Sabun:
-untuk semua jenis kulit.
-membuang sel kulit mati.
-menjadikan wajah lebih bersih.
*kalau nak lebih jimat potong sabun ni dan guna sikit2.
saya potong 8 bahagian ! jadi kecik2 jimat sungguh laa haha.



krim siang:
-melembabkan,memutihkan dan mencerahkan kulit..
-membantu menyamarkan noda hitam.
-mencegah timbulnya jerawat.
-menyamarkan garis halus dan memperlambatkan penuaan wajah.
-mengecilkan pori-pori.



krim malam:
-melembabkan,memutihkan dan mencerahkan kulit..
-membantu menyamarkan noda hitam.
-mencegah timbulnya jerawat.
-menyamarkan garis halus dan memperlambatkan penuaan wajah.
-mengecilkan pori-pori.



serum vitamin c:
-antioksidan dan atipenuaan.
-mencegah radikal bebas yang berasal dari debu,asap dan sinaran matahari.
-memperlambatkan penuaan.
-stimulasi sintesis collagen dan anti wrinkle effect.
-mengurangi kedutan kulit wajah.
-mengurangi kedutan dan eyebag mata jika dipakai secara teratur.
-mencerahkan kulit sehingga kulit nampak putih,bercahaya dan tidak kusam.


CARA PEMAKAIAN PRODUK:
- hari 1-3: sabun a-dha.
-hari 4-7: sabun+krim siang.
-hari 8-14: sabun+krim siang+krim malam.
-hari 15 dan seterusnya:- siang: sabun+serum vitamin c+krim siang
malam: sabun+serum vitamin c+krim malam.


SEPANJANG PROSES MENGGUNAKAN PRODUK INI:
elakkan bermekap terutama bedak dan foundation.tapi masih boleh pakai 
eyebrow,eyeliner dan maskara.ini untuk mengelakkan tindak balas dari berlaku.
selepas sebulan dan boleh pakai mekap semula tapi secara peribadi saya rasa kalau malas mekap
pun takpe sebab kulit dan cantik dah.


REAKSI/TINDAKBALAS AWAL:
-normal lah kalau kulit rasa gatal,kering dan merah(saya tak jadi merah2 ni) sebab waktu ni
kulit sedang melalui proses penggantian sel dari sel kulit yang lama ke sel kulit yang baru.
-kulit nampak kusam dari biasa atau nampak lebih gelap.
-kesan pengelupasan halus.ini proses menggantikan sel kulit yang lama ke sel kulit yang baru.
proses ni mungkin mengambil masa yang lama tapi pengelupasan tu halus sangat2 dan tak nampak.
macam buang daki dan tak rasa sakit,orang pun tak nampak kulit kita sedang mengelupas sebab halus sangat2.boleh jadi kita sendiri pun tak berapa nampak kelupas tu(macam kes saya).
-paling famous munculnya jerawat.ini merupakan proses detoksifikasi atau pengangkutan racun
yang terdapat pada jaringan kulit disebabkan oleh pemakaian kosmetik,pencemaran atau mendapan zat kimia lain di kulit.tapi jangan risau,jerawat ni akan hilang sendirijangan picit.
mula2 guna produk ni pun muka saya beberapa kali naik jerawat tapi dia akan hilang sendiri.
selalunya jerawat saya tu hilang dalam masa 2 ,3 hari saja !
-kesan produk a-dha untuk setiap orang adalah berbeza.ada yang cepat dan ada yang lambat.
kena sabar tau,insyaallah nanti kulit akan cerah,licin dan cantik.


PENGALAMAN SAYA SENDIRI GUNA PRODUK A-DHA:
saya dah cuba dan puas hati.sekarang belum 100% habis rawatan lagi tapi parut2 dah pudar,
dari hitam dah jadi merah samar2.jerawat yang ada jadi kecut dan hilang dalam masa beberapa hari saja !
sekarang takde jerawat dah.ruam2 berkurang dan sekarang hampir takde langsung dah.
hidung yang dulunya nampak kasar berbiji2(nampak jelas bila ambil gambar) dah jadi licin semula.
pori2 mengecil dan kulit jadi cerah dan nampak licin ! sampai kawan tegur guna produk apa sebab nampak putih ! bila pegang pun kulit rasa lembut ja.awak semua pun patut try.


untuk order sila sms/whatsapp saya di:
 012-4141421

tq.

Tuesday, October 1, 2013

custome made hp case tempahan customer.

Assalamualaikum.


ni antara custome hp case tempahan customer fabulousiti beauty & closet.
minta maaf kalau terkurang sana sini sebab ini hasil diy yang baru nak belajar.
kami tengah usaha untuk upgrade bahan2 yang digunakan dan cara hias tu.


anda boleh request model hp,design dan bahan sendiri
tapi boleh juga guna case anda sendiri.case yang kosong,
bagi ja dan kami akan hias.murah sikit kan.harga ikut jenis hp dan bahan.


pertanyaan atau order sila sms/whatsapp: 012-4141421

find us:
instagram: ig.com/fabulousitibnc
blog: fabulousiti.blogspot.com
email: fabulousiti.bnc@gmail.com
sms/whatsaap: 012-4141421


note 1.


iphone 4.


iphone 5.


tq.