Thursday, October 3, 2013

produk a-dha harga promosi.

Assalamualaikum.


selalu inbox saya penuh dengan mesej orang tanya guna skincare jenama apa.
bukan nak ngaku kulit lawa sangat tapi alhamdulilah puas hati lah dengan keadaan kulit sekarang ni.
beberapa bulan lepas kulit saya problem teruk sebab tersalah guna produk.
naik biji2 macam ruam tak hilang.saya guna macam2 tapi tak hilang dan kulit macam kusam pulak.
baru2 ni saya try produk yang saya nak jual ni.alhamdulilah kulit dah ok semula ^_^
diri pun puas hati,sebab tu berani nak try jual.


nak tak kulit yang ok macam ni? saya tak obses dengan kulit yang putih tapi saya cukup tak suka
kalau kulit ada ruam,jerawat dan kusam.tapi kalau dah alang2 pakai produk kulit jadi putih tu..
satu bonus lah kan..ekeke.mungkin ada yang kata gambar tu edit boleh la nampak putih segak..
saya cuma nak jawab,try sendiri lah baru tahu =p
orang kata saya mekap tebal2 tapi orang tak tau saya selalu jugak tak mekap.
kalau mekap pun saya guna foundation dan bedak nipis2 ja.so jom lah try produk yang saya guna ni
sebagai satu usaha.nak lawa pun kena usaha tau.



produk:
A-DHA BEAUY CARE.

harga:
promosi RM100 tak termasuk pos.
harga biasa di pasaran RM130.

untuk order:
sms/whatsaap saya di 012-4141421


lain2:-
blog: fabulousiti.blogspot.com
instagram: ig.com/fabulousitibnc
email: fabulousiti.bnc@gmail.com
sms/whatsaap: 012-4141421



taadaaa ! A-DHA BEAUTY CARE ! ni lah skincare yang saya guna dan sekarang saya pun jual.
kalau beli kat saya dapat produk dalam lace pouch ni.omeyyyyyy~
buat masa sekarang saya hanya jual set pink saja.set pink untuk yang berumur 20 tahun ke atas.
umur 17 sekalipun kalau nak pakai takde masalah.



satu set dapat sabun,krim siang,krim malam dan serum vitamin c.



Sabun:
-untuk semua jenis kulit.
-membuang sel kulit mati.
-menjadikan wajah lebih bersih.
*kalau nak lebih jimat potong sabun ni dan guna sikit2.
saya potong 8 bahagian ! jadi kecik2 jimat sungguh laa haha.



krim siang:
-melembabkan,memutihkan dan mencerahkan kulit..
-membantu menyamarkan noda hitam.
-mencegah timbulnya jerawat.
-menyamarkan garis halus dan memperlambatkan penuaan wajah.
-mengecilkan pori-pori.



krim malam:
-melembabkan,memutihkan dan mencerahkan kulit..
-membantu menyamarkan noda hitam.
-mencegah timbulnya jerawat.
-menyamarkan garis halus dan memperlambatkan penuaan wajah.
-mengecilkan pori-pori.



serum vitamin c:
-antioksidan dan atipenuaan.
-mencegah radikal bebas yang berasal dari debu,asap dan sinaran matahari.
-memperlambatkan penuaan.
-stimulasi sintesis collagen dan anti wrinkle effect.
-mengurangi kedutan kulit wajah.
-mengurangi kedutan dan eyebag mata jika dipakai secara teratur.
-mencerahkan kulit sehingga kulit nampak putih,bercahaya dan tidak kusam.


CARA PEMAKAIAN PRODUK:
- hari 1-3: sabun a-dha.
-hari 4-7: sabun+krim siang.
-hari 8-14: sabun+krim siang+krim malam.
-hari 15 dan seterusnya:- siang: sabun+serum vitamin c+krim siang
malam: sabun+serum vitamin c+krim malam.


SEPANJANG PROSES MENGGUNAKAN PRODUK INI:
elakkan bermekap terutama bedak dan foundation.tapi masih boleh pakai 
eyebrow,eyeliner dan maskara.ini untuk mengelakkan tindak balas dari berlaku.
selepas sebulan dan boleh pakai mekap semula tapi secara peribadi saya rasa kalau malas mekap
pun takpe sebab kulit dan cantik dah.


REAKSI/TINDAKBALAS AWAL:
-normal lah kalau kulit rasa gatal,kering dan merah(saya tak jadi merah2 ni) sebab waktu ni
kulit sedang melalui proses penggantian sel dari sel kulit yang lama ke sel kulit yang baru.
-kulit nampak kusam dari biasa atau nampak lebih gelap.
-kesan pengelupasan halus.ini proses menggantikan sel kulit yang lama ke sel kulit yang baru.
proses ni mungkin mengambil masa yang lama tapi pengelupasan tu halus sangat2 dan tak nampak.
macam buang daki dan tak rasa sakit,orang pun tak nampak kulit kita sedang mengelupas sebab halus sangat2.boleh jadi kita sendiri pun tak berapa nampak kelupas tu(macam kes saya).
-paling famous munculnya jerawat.ini merupakan proses detoksifikasi atau pengangkutan racun
yang terdapat pada jaringan kulit disebabkan oleh pemakaian kosmetik,pencemaran atau mendapan zat kimia lain di kulit.tapi jangan risau,jerawat ni akan hilang sendirijangan picit.
mula2 guna produk ni pun muka saya beberapa kali naik jerawat tapi dia akan hilang sendiri.
selalunya jerawat saya tu hilang dalam masa 2 ,3 hari saja !
-kesan produk a-dha untuk setiap orang adalah berbeza.ada yang cepat dan ada yang lambat.
kena sabar tau,insyaallah nanti kulit akan cerah,licin dan cantik.


PENGALAMAN SAYA SENDIRI GUNA PRODUK A-DHA:
saya dah cuba dan puas hati.sekarang belum 100% habis rawatan lagi tapi parut2 dah pudar,
dari hitam dah jadi merah samar2.jerawat yang ada jadi kecut dan hilang dalam masa beberapa hari saja !
sekarang takde jerawat dah.ruam2 berkurang dan sekarang hampir takde langsung dah.
hidung yang dulunya nampak kasar berbiji2(nampak jelas bila ambil gambar) dah jadi licin semula.
pori2 mengecil dan kulit jadi cerah dan nampak licin ! sampai kawan tegur guna produk apa sebab nampak putih ! bila pegang pun kulit rasa lembut ja.awak semua pun patut try.


untuk order sila sms/whatsapp saya di:
 012-4141421

tq.

No comments: