Wednesday, December 31, 2014

mekap nikah safina

Assalamualaikum.


12.12.14 saya mekap safina untuk majlis nikah.
baru perasan tarikh ni lawa kan? hehe.



sebelum dan selepas mekap.
saya buat mekap natural saja untuk majlis nikah.



kening tak cukur, buat teknik gam dan bentukkan semula.
eyeshadow campur campur warna gold dan warna gelap sikit.
eyeliner hitam untuk atas mata
maskara hitam untuk bulu mata atas dan bawah.
tak letak bulu mata palsu.
pipi warna pink
bibir warna pink peach.



siap dah.terima kasih mai mekap, minta maaf kalau ada salah dan silap.



untuk booking mekap dan kelas mekap sila sms atau whatsapp 012-4141421(jangan call).
*area kulim.harga untuk sekali mekap tak sampai RM200 pun tau ;D



like fanpage kami:

follow instagram kami:


tq.

Monday, December 29, 2014

mekap bertunang cce

Assalamualaikum.



sapa yang dok baca blog personal saya sejak dulu mesti kenai adik saya. cce kan?
hari tu 7.12.14 saya mekap dia bertunang.



sebelum dan selepas mekap.



dia request nak mekap yang simple dan natural ja.gini lah hasil dia.
kening tak cukur, teknik gam dan saya bentukkan semula.
eyeshadow campur2 warna coklat dari beberapa tone.buat teknik yang simple ja ni.
eyeliner hitam garis di kelopak mata atas, dan eyeliner hitam di bawah mata.
tak letak bulu mata palsu, so sapu maskara hitam ja untuk bulu mata atas dan bawah.
pipi warna pink dan bibir warna pink coklat yang natural.



ni gambar dari kamera photog tapi saya yang edit.
nak tunjuk mekap ja pun.aci lah kan edit ikut suka ja.. hehe.
flower crown tu cce kebas yang saya -.-" ada bunga hidup, saja lah saya buat nak pakai ambil gambar, last2 depa kebas buat photoshoot sampai lunyai flower crown tu T_________T



saya pun nak tumpang jugak..haha.bagi yang selalu confuse samada jurusolek a.k.a saya ni lelaki ka?perempuan ka? atau 'pon2'.. saya perempuan lah! bhahaha.jangan confuse lagi.saya jurusolek wanita dan tak cukur kening orang wokeh.terpaksa jugak bagitau sebab ada ja yang mesej tanya saya ni jurusolek wanita ka 'pon2' -.-'



untuk booking mekap dan kelas mekap, sila sms/whatsapp:
012-4141421(jangan call).


like page kami:

follow instagram kami:


tq.


Monday, December 22, 2014

mekap bertunang aini.

Assalamualaikum.



6.12.14 saya mekap aini untuk majlis bertunang.mekap awai pagi dalam pukul 7.30 camtu sebab majlis pagi.



sebelum dan selepas mekap.
aini request nak soft makeup.



kening tak cukur dan tak buat teknik gam sebab kening asal tak bersepah pun kat tepi-tepi tu.
so saya bentukkan semula bagi ada shape dan kemas.
eyeshadow campur warna pink dan coklat gelap.eyeshadow yang pink ni jenis yang kilat dan samar sikit(tak terang).higlight warna cerah.
garis eyeliner hitam nipis kat atas mata dan campur eyeliner coklat dengan hitam untuk bawah mata.
tak letak bulu mata palsu, sapu maskara hitam ja untuk bulu mata atas dan bawah.
pipi warna pink dan bibir pun warna pink jugak.



siap dah.terima kasih mai mekap.minta maaf kalau ada salah dan silap.



untuk booking mekap dan kelas mekap, sila sms/whatsapp:
012-4141421(jangan call).


like page kami:

follow instagram kami:


tq.

Wednesday, December 17, 2014

mekap bersanding isnani.

Assalamualaikum.



 isnani customer kedua yang saya mekap pada 30.11.14.



sebelum dan selepas mekap.
customer request sendiri mekap macam ni dengan lipstick merah.
suka tau pengantin berani pakai lipstick terang terang ni :)



kening tak cukur, teknik gam saja.
eyeshadow campur-campur warna gold dengan warna gelap.
eyeliner hitam garis sederhana di garisan bulu mata atas.
eyeliner hitam garis nipis di waterline dan lashline.
tak letak bulu mata palsu, cuma sapu maskara hitam di bulu mata atas dan bawah.
pipi merah samar campur pink lembut dan shading.
bibir merah ang-ang ni saya campur beberapa tone merah dan dapat lah hasilnya macam ni.



baju kak isnani cantik sangat tau.
thanks mai mekap dari jauh.minta maaf kalau ada salah dan silap.



untuk booking mekap dan kelas mekap sila sms atau whatsapp 012-4141421(jangan call).
*area kulim.harga untuk sekali mekap tak sampai RM200 pun tau ;D



like fanpage kami:

follow instagram kami:


tq.

Monday, December 15, 2014

mekap bersanding shakira.

Assalamualaikum.



30.11.14 saya mekap shakira sekali lagi untuk majlis sanding di pihak lelaki(bertandang).



sebelum dan selepas mekap.



kening tak cukur.teknik gam saja.
eyeshadow campur-campur warna gold, ungu dan coklat gelap.highlight warna cerah.
eyeliner hitam garis nipis di kelopak mata atas.
eyeliner hitam garis di garisan bulu mata bawah.
tak letak bulu palsu, cuma sapu maskara hitam di bulu mata atas dan bawah.
pipi warna pink lembut.
bibir warna pink peach.



siap.terima kasih mai mekap 3 kali.minta maaf kalau ada salah silap.



untuk booking mekap dan kelas mekap sila sms atau whatsapp 012-4141421(jangan call).
*area kulim.harga untuk sekali mekap tak sampai RM200 pun tau ;D



like fanpage kami:

follow instagram kami:


tq.

Thursday, December 11, 2014

mekap bersanding rosnani.

Assalamualaikum.



29.11.14 saya mekap kak rosnani untuk mjalis bersanding sebelah lelaki(bertandang).



sebelum dan selepas mekap.
request nak mekap yang soft dan natural.
nak cakap siap-siap, ada gambar yang nampak tone biru, ada yang nampak kuning.
kamera saya memang tak berapa elok kalau ambil gambar orang pakai baju putih T________T



kening tak cukur, buat teknik gam saja.
eyeshadow campur warna coklat cerah, coklat sederhana dan coklat gelap.
highlight warna cerah.
eyeliner hitam garis nipis di atas mata.
eyeliner coklat garis nipis di bawah mata.
maskara hitam untuk bulu mata atas dan bawah.mekap ni tak letak bulu mata palsu.
pipi warna pink lembut(tapi dalam gambar tak berapa nampak pink).
bibir warna pink yang natural(ni pun dalam gambar tak nampak sangat warna asal).



satu gambar nampak biru, satu lagi kuning.adoii lah kamera pun -.-"
terima kasih mai mekap.minta maaf kalau ada salah dan silap.


untuk booking mekap sila sms atau whatsapp 012-4141421(jangan call).
*area kulim.harga sekali mekap tak sampai RM200 pun :)



like fanpage kami di:

follow instagram kami di:




Wednesday, December 10, 2014

mekap bersanding shakira.

Assalamualaikum.


29.11.14 saya mekap shakira untuk majlis bersanding.



sebelum dan selepas mekap.



kening tak cukur.buat teknik gam saja.
eyeshadow campur warna gangsa dan coklat gelap.highlight guna warna cerah.
eyeliner hitam garis sederhana tebal di atas mata.
bawah mata guna eyeliner hitam di waterline dan lashline.
maskara hitam untuk bulu mata atas dan bawah.
mula-mula letak bulu mata palsu, tapi cabut semula sebab mata shakira berair.
so mekap ni tak pakai bulu mata palsu ya.
pipi warna hot pink.
bibir campur warna pink gelap dan baby pink.



siap.selamat pengantin baru.terima kasih mai mekap.minta maaf kalau ada salah dan silap.



untuk booking mekap sila sms atau whatsapp 012-4141421(jangan call).
*area kulim.harga sekali mekap tak sampai RM200 pun :)



like fanpage kami di:

follow instagram kami di:

Tuesday, December 9, 2014

mekap nikah shakira.

Assalamualaikum.



24.11.14 saya mekap shakira untuk majlis nikah.


sebelum dan selepas mekap.
amboi lighting kami, over tau cerah dia.bercahaya muka customer kali ni hihi :p



shakira ambil 3 kali mekap kat saya.untuk mekap nikah ni saya buat yang natural.
kening tak cukur, saya buat teknik gam dan bentukkan semula tapi saya buat bagi nampak natural macam kening semulajadi yang gelap-gelap sikit.
mata campur warna gangsa lembut dengan coklat gelap.eyeliner atas mata warna hitam.
eyeliner bawah mata warna coklat campur hitam.maskara warna hitam.tak letak bulu mata palsu sebab shakira request tak nak pakai.pipi merah samar campur shading dan bibir warna pink lembut.



siap dah.selamat pengantin baru.thanks mai mekap.minta maaf kalau ada salah dan silap.



untuk booking mekap atau kelas mekap sila sms/whatsapp:
012-4141421(jangan call).



like page kami;

follow instagram kami:


tq.

Thursday, December 4, 2014

mekap bersanding ika.


Assalamualaikum.



23.11.14 saya mekap ika untuk majlis bersanding.



sebelum dan selepas mekap.



kening tak cukur, buat teknik gam saja.
eyeshadow campur-campur warna soft dan gelap.
eyeliner hitam untuk atas dan bawah mata.
bulu mata palsu guan yang sederhana ja.
maskara warna hitam jugak.
pipi merah samar campur shading.
bibir campur-campur warna dari peach, pink lembut, pink gelap sampai jadi warna ni.



gambar kanan ni close-up sikit mekap mata :)
terima kasih mai mekap.minta maaf kalau ada salah dan silap.



untuk booking mekap dan kelas mekap, sila sms/whatsapp:
012-4141421(jangan call).


like page kami:

follow instagram kami:


tq.

Wednesday, December 3, 2014

kelas solekan/mekap advance kak zuraini.

Assalamualaikum.


16.11.14 saya buat kelas mekap advance untuk kak zuraini.
kelas mekap advance ni termasuk dua teknik mekap mata, kening teknik gam dan teknik lengkap solekan wajah seperti shading, basic dan lain2.



sebelum dan selepas mekap.
ni mekap pertama yang saya buat untuk demo.



sebelum dan selepas mekap.
ni mekap kedua yang saya buat untuk demo.



mekap pertama oleh saya untuk sesi demo.



mekap kedua oleh saya untuk sesi demo.



sebelum letak lipstick :p



perbezaan antara pakai bulu mata palsu dan tak pakai.



ni lah kak zuraini.sebelum dan selepas mekap.kak zuraini mekap kat muka sendiri untuk sesi praktikal.ni untuk mekap pertama.



sebelum dan selepas mekap.ni pun kak zuraini mekap kat muka sendiri.
ni untuk sesi praktikal mekap yang kedua.



last sekali dapat sijil penyertaan.
thanks kak sebab join dan sporting.minta maaf kalau ada salah dan silap.



untuk pertanyaan dan booking mekap atau kelas mekap, sila sms atau whatsapp
012-4141421(jangan call).



like fanpage kami di:

follow instagram kami di:


tq.

Monday, December 1, 2014

mekap bertunang khalilah.

Assalamualaikum.



khalilah customer kedua yang saya mekap pada tarikh 15.11.14



sebelum dan selepas mekap.
kening tak cukur.buat teknik gam saja :)



kening tak cukur.saya buat teknik gam dan lukis semula tapi tak lari banyak dari shape kening yang asal.eyeshadow saya gabung warna ungu pink dengan warna coklat dari tone yang berbeza.
bulu mata palsu guna yang natural.eyeliner di atas mata saya guna warna hitam.bawah mata pulak saya campur eyeliner coklat dan hitam.maskara warna hitam untuk bulu mata atas dan bawah.
pipi warna baby pink dan bibir pulak campur campur warna sampai jadi pink samar.



siap dah.terima kasih mai mekap.minta maaf kalau ada salah dan silap.


untuk booking mekap dan kelas mekap sila sms atau whatsapp 012-4141421(jangan call).
*area kulim.harga untuk sekali mekap tak sampai RM200 pun tau ;D



like fanpage kami:

follow instagram kami:


tq.

Saturday, November 29, 2014

mekap bertunang fatin.

Assalamualaikum.



15.11.14 saya mekap kak fatin untuk majlis bertunang.



sebelum dan selepas mekap.
saya buat mekap yang natural untuk kak fatin.kening tak cukur tau :p



kening tak cukur, tapi saya buat teknik gam dan lukis semula.perkara biasa ye kalau mekap yang saya buat tu bulu kening nampak macam ada gap sikit.saya memang buat kening biasa biasa ja dan tak over sangat.eyeshadow untuk mekap ni saya campur warna gangsa dengan dark chocolate.eyeliner hitam untuk atas mata.bawah mata pulak saya campur eyeliner hitam dan coklat.kak fatin tak nak pakai bulu mata palsu, jadi saya cuma letak maskara hitam di atas dan bawah bulu mata.kalau nak tau, untuk mekap mata saya memang guna produk yang waterproof supaya tak comot.pipi warna hot pink yang disapu nipis supaya nampak natural dan bibir pulak warna baby pink ;)



siap dah.natural saja la..sekarang saya memang kerap buat mekap yang natural saja.
terima kasih mai mekap.minta maaf kalau ada salah silap.



untuk booking mekap sila sms atau whatsapp 012-4141421(jangan call).
*area kulim.harga sekali mekap tak sampai RM200 pun :)



like fanpage kami di:

follow instagram kami di:


tq.



Thursday, November 27, 2014

mekap bertunang norhaslinda.

Assalamualaikum.


25.10.14 saya mekap norhaslinda untuk majlis bertunang.



sebelum dan selepas mekap.
mekap natural saja.sekarang ni saya memang selalu buat natural.rasa macam tak sampai hati nak buat mekap over kat customer.rasa macam lebih baik buat mekap natural yang naikkan seri, serlahkan kecantikan semulajadi mereka dan nampak flawless berbanding mekap guna warna dan teknik yang over.nanti hasilnya pun nampak over sangat.tapi tak tentu juga la kan, mekap pun ikut keadaan.kadang kadang buat jugak mekap yang 'lebih' sikit hehe :p



kening tak cukur.buat teknik gam dan bentukkan senatural yang mungkin.
eyeshadow campur pink,gold,coklat dan blend sekali.
eyeliner hitam untuk kelopak mata atas, bulu mata palsu natural, eyeliner campur campur warna untuk bawah mata dan maskara hitam sapu di bulu mata atas dan bawah.
pipi pink samar dan bibir campur pink yang natural dengan pink gelap gelap sikit.



terima kasih mai mekap,minta maaf kalau ada salah dan silap.
selamat bertunang ya :)


untuk booking mekap dan kelas mekap:
sms/whatsapp 012-4141421(jgn call).


like page kami:

follow instagram kami:

tq.

Friday, November 21, 2014

promosi kursus mekap.*sticky post, sila scroll ke bawah untuk entry terbaru.

Assalamualaikum.



sekarang ni fabulousiti beauty & closet(jurusolek professional, zoeyzauyah) tengah buat promosi kelas mekap.dalam tempoh yang dinyatakan saja(16 hingga 22.11.14) sebab time tu ja free sikit.kalau dah start sibuk memang susah nak buat kelas mekap dah.kalau berminat jom join ok? ;)



kelas mekap advance tu termasuk 2 teknik mekap mata dan kening teknik gam.
nak belajar teknik mekap mata ala ala epie temerloh pun boleh! (cewahhh) hahaha.jom pakat join.
tak rugi belajar kemahiran tau.mana lah tau boleh buat side income kan? tak pun mekap diri sendiri dengan teknik yang betul.insyaallah dengan teknik yang betul mekap lebih cantik berbanding biasa.
maklumat lanjut sila sms atau whatsapp 012-4141421(jangan call).


terima kasih.

Sunday, November 16, 2014

mekap nikah syafinas.

Assalamualaikum.


24.10.14 saya mekap syafinas untuk majlis nikah.
syafinas customer kedua untuk hari tu.



sebelum dan selepas mekap.
kecil molek dan comel ja syafinas ni.
time mekap tu hujan lebat dan angin kuat.tak senang duduk saya mekap dia sebab saya fobia sikit bila hujan dan angin..haha.mesti syafinas hairan awat lah tukang mekap ni sat lari sana, sat lari sini.haha..sorry ya syafinas.



kening tak cukur dan tak buat teknik gam.lukis dan kemaskan saja sebab 
kening syafinas dah terbentuk.
mata syafinas ni lawa.tapi saya buat mekap yang masih dalam kategori natural sebab nak nikah kan.
eyeshadow saya campur perang dan coklat gelap.campur ja banyak tone pun.yang penting teknik blend kena betul baru nampak soft dan cantik(cewah).
eyeliner hitam di kelopak mata atas, bulu mata natural, eyeliner campur campur warna di bawah mata dan maskara hitam sapu di bulu mata atas dan bawah.
pipi hot pink dan bibir pink natural.



siap dah.kesian kena balik tengah hujan lebat.
terima kasih mai mekap, minta maaf kalau ada salah dan silap.
selamat pengantin baru ya :)




sekarang saya tengah buat promosi untuk kelas mekap.dalam tempoh yang dinyatakan saja tau sebab time tu ja saya free sikit.bila dah sibuk memang tak ajar mekap lah.kalau berminat jom cepat cepat join :)



untuk booking mekap dan kelas mekap:
sms/whatsapp 012-4141421(jgn call).




like page kami:

follow instagram kami:

tq.