Monday, February 17, 2014

mekap bersanding izzati.


Assalamualaikum.


1.2.14 saya mekap izzati untuk majlis bersanding pulak.
terima kasih ambil mekap dari bertunang sampai nikah dan bersanding :')



sebelum dan selepas mekap.
waktu nikah saya tak puas hati hasil mekap yang saya buat,jadi  waktu sanding ni saya buat elok2 kat pengantin.



kening saya tak cukur dan tak hide.kening asal pengantin terbentuk macam tu,
saya ikut shape asal saja :)
mekap mata gabung2 warna sampai jadi macam tu.pipi dan bibir guna warna lembut2.






siap.selamat pengantin baru..terima kasih mai mekap.
minta maaf kalau ada salah dan silap terutama mekap nikah tu T__________T


untuk booking mekap dan belajar mekap ada 3 cara:-
sms atau whatsapp: 012-4141421(jangan call tau).
email: fabulousiti.bnc@gmail.com
*sertakan acara dan tarikh majlis.buat masa sekarang area kulim saja.


like fanpage:

follow instagram:

tq.

Wednesday, February 12, 2014

mekap nikah izzati.

Assalamualaikum.


31.1.14 saya mekap izzati untuk majlis nikah.mekap pagi2 sebab nikah pukul 10 pagi.
takde request apa2 tapi jujur nak cakap saya sangat tak puas hati dengan mekap ni.
atas sebab2 tertentu saya tak dapat fokus mekap betul2.last2 tengok balik pic rasa tak cantik sangat.
kesian kat izzati nih tau..walaupun dia kata ok,kawan2 dia cakap mekap ok je pun cuma tak ubah rupa,
tapi saya sangat kesian kat pengantin dan rasa bersalah T____________T
insyaallah tak akan ulang lagi.lepas nih nak mekap cun2 je okeh !



sebelum dan selepas mekap.



mekap mata guna warna soft dan teknik simple.
kening tak cukur sebab kening pengantin dah sedia terbentuk..saya lukis semula ja.
pipi dan bibir guna warna soft jugak.



hasilnya.



pic dari official photographer, azlan photography.
thanks lan bagi share pic ni.


untuk booking mekap sila sms atau whatsapp 012-4141421(jangan call dan lain2).
sertakan acara dan tarikh majlis.


like fanpage:

follow instagram:


tq.





Tuesday, February 11, 2014

kelas mekap simple.

Assalamualaikum.


4.1.14 saya ada buat kelas pengantin yang paling simple.
sekarang ramai pengantin yang nak mekap sesimple yang mungkin,sebab tu saya ajar yang ni.
lagipun mekap ni boleh buat untuk sesiapa saja dan apa juga acara.
sepatutnya 6 orang nak join tapi last minute 3 orang ada hal yang tak dapat dielakkan.



macam biasa la kak nurul kawan saya yang jadi model untuk demo mekap.
sorry la nahh sebab cahaya kureng sikit,mekap jadi tak berapa jelas.
ni saja nak tunjuk kening.saya tak cukur dan tak buat teknik gam pun.



sebelum dan selepas mekap.



sorry cahaya tak ok lah.kamera pun tak ok.mekap nampak tak jelas T____T



hasil mekap student sendiri.dapat sijil tau :)



hasil mekap student sendiri dan dapat sijil.



hasil mekap student sendiri dan dapat sijil.



gambar beramai2.nampaknya semua kaki gambar..haha.



last sekali gambar iolsss si tukang mekap bersama model hehehe.


terima kasih pada student mekap semua dan pada kak nurul sebab jadi model.
pada student2,praktis lah selalu untuk mahir mekap ok? ;)


untuk booking mekap dan belajar mekap ada 3 cara:-
sms/whatsapp: 012-4141421(call dll tidak akan dilayan).
email: fabulousiti.bnc@gmail.com


like fanpage:

follow instagram:

tq.

Monday, February 10, 2014

mekap bertandang musfirah.

Assalamualaikum.


22.12.13 saya mekap kak musfirah untuk majlis bertandang.
akak ni orang kelantan,suami dia orang sini.terima kasih mai mekap.



sebelum dan selepas mekap.
tak ada request apa2 jenis mekap.tapi kulit ok,orangnya memang dah cantik so saya mekap
simple2.sat saja mekap dah selesai.cepat sungguh sebab muka dan kulit akak ni jenis yang senang mekap.



eyeshadow bukan warna merah tau.nampak ja merah tapi sebenarnya earth colour.
buat teknik simple ja.pipi dan bibir pun sama.guna earth colour.



siap.terima kasih mai mekap.minta maaf kalau ada salah dan silap.


untuk booking mekap dan belajar mekap ada 3 cara:-
sms/whatsapp: 012-4141421(jangan call dan lain2).
email: fabulousiti.bnc@gmail.com
*sertakan acara dan tarikh majlis supaya senang saya check jadual.

like fanpage mekap+tudung+skincare:

follow instagram di:


tq.