Monday, March 31, 2014

mekap bertunang munirah.

Assalamualaikum.


1.3.14 saya mekap munirah untuk majlis bertunang.
request mekap yang natural.



sebelum dan selepas mekap.



mekap mata guna warna natural dan teknik yang simple.
kening tak cukur dan tak hide guna teknik gam.saya cuma kemaskan saja.
tak pakai bulu mata palsu.
pipi dan bibir saya letak warna pink lembut.



siap.munirah pakai tudung bawal bulat bidang 55 keluaran kami sendiri di fabulousiti beauty & closet.
thanks beli dan pakai tudung kami,thanks juga mai mekap.minta maaf kalau ada salah dan silap.



untuk booking mekap dan kelas mekap ada 3 cara:
sms atau whatsapp 012-4141421(jangan call).
email: fabulousiti.bnc@gmail.com


booking sekarang untuk harga ni.tapi untuk yang dah booking dan bayar deposit tu tetap dengan harga lama.minta maaf ya :')


like fanpage kami di:

follow instagram kami di:


tq.

Wednesday, March 19, 2014

mekap nikah wannur.

Assalamualaikum.


28.2.14 saya mekap nikah kak wannur.dulu mekap waktu bertunang,ni waktu nikah dan satu lagi bersanding.terima kasih ambil mekap kat kami ;)



sebelum dan selepas mekap.
tak ada request apa2.saya mekap ikut kesesuaian saja.
kak wannur mudah berpeluh,tapi dia cakap walaupun peluh2 tapi mekap tahan dari tengahari tu sampai pukul 12 malam! alhamdulilah.


mekap mata saya buat teknik simple dan warna bagi soft.
kening kak wannur ni tak cukur tau.memang kening asal terbentuk macam tu.
saya cuma lukis dan kemaskan saja.
pipi dan bibir guna pink lembut.


sebenarnya secara peribadi la kan,saya suka hasil mekap ni.orangnya pun dah lawa dah.senang lah nak mekap.


siap.nanti saya letak hasil mekap bersanding pulak k.thanks kak wannur ;)



untuk booking mekap atau kelas mekap ada 3 cara:-
sms atau whatsapp 012-4141421(jangan call).
email fabulousiti.bnc@gmail.com


booking sekarang untuk harga ni.tapi untuk yang dah booking dan bayar deposit tu tetap dengan harga lama.minta maaf ya :')


like fanpage kami di:

follow instagram:


tq.

Monday, March 17, 2014

kursus mekap personal norazimah selama 2 hari.

Assalamualaikum.



22 dan 23 february saya ada buat kelas mekap personal untuk student nama norazimah.
ada 3 jenis kursus mekap,dia pilih kursus mekap yang no.2.yang ni belajar 3 teknik mekap lengkap terkini tanpa belajar buat rambut.dia mai dari perak untuk belajar.bagus2...tak kisah mai jauh untuk mencari ilmu.kalau nak tau yuran,jenis2 kursus mekap dan maklumat lanjut sila sms atau whatsapp
 012-4141421(jangan call).



hari pertama.mula2 saya ajar teori termasuk produk2 yang bagus dan lain2.lepas tu saya demo mekap.



demo mekap dari saya.mula2 saya ajar buat teknik mekap natural.ni antara teknik mekap yang paling ramai customer request.tapi saya nak cakap lah,ramai orang confuse dengan teknik2 mekap.sebenarnya natural,smokey,cut crease dan lain2 sebenarnya teknik mekap bukan warna.jadi tak betul kalau ada yang sangka mekap nautral warna coklat saja.mekap smokey hitam saja.TAK ! itu teknik dan boleh guna apa saja warna asalkan tekniknya betul.sebab tu sangat penting untuk belajar teknik mekap secara khusus terutama kalau ada niat nak buat side income dengan mekap2 ni.



demo mekap dari saya.saya ajar buat kening tak cukur dan tak hide guna gam ye.



demo mekap dari saya.



sebelum dan selepas mekap.ni hasil mekap dari norazimah sendiri untuk sesi praktikal.
good job ;)



hasil mekap dari norazimah untuk sesi praktikal.



sebelum dan selepas mekap.demo mekap kedua dari saya.
teknik mekap ni untuk big eyes tapi mata kak nurul(model) memang sepet dan tak pakai lens haha.jadi lah kan nak ajar teknik tu yang penting.yang ni ajar sekali teknik2 shading muka.



demo mekap kedua dari saya.



demo mekap kedua dari saya.



demo mekap kedua dari saya.



sebelum dan selepas mekap.hasil mekap kedua dari norazimah untuk sesi praktikal.
teknik ni nampak senang tapi kalau tak biasa memang susah nak jadi.norazimah sangat berbakat,menjadi dia buat.good job.



hasil mekap kedua norazimah untuk sesi praktikal.



hasil mekap kedua norazimah untuk sesi praktikal.


sebelum dan selepas mekap.hari ketiga untuk teknik mekap ketiga iaitu smokey,saya biar norazimah mekap semua dan tinggal sebelah bahagian mata saja untuk saya demo teknik ni.shading ada ubah sikit.so,sebelah mata(belah kanan) saya demo,sebelah mata(kiri) norazimah mekap.keseluruhan mekap dari asas,kening,pipi,lipstick dan semua2 norazimah yang mekap.



hasil mekap ketiga.semua norazimah yang mekap,kecuali mata belah kanan saya yang demo nak tunjuk teknik dia.


hasil mekap ketiga.semua norazimah yang mekap kecuali mata kanan saya yang mekap sebab nak tunjuk teknik dan cara buat.



hasil mekap ketiga.semua norazimah yang mekap kecuali mata kanan saya yang mekap sebab nak tunjuk teknik dan cara buat.



sesi praktikal mekap pertama.



sesi praktikal mekap kedua.



sesi praktikal mekap ketiga.



dapat sijil.selain sijil norazimah dapat module lengkap teknik mekap yang saya ajar.module kursus mekap yang no.2 ni lain dan lebih lengkap berbanding module kursus mekap no.1 yang sehari.



bergambar ramai2.saya nampak tah hape2 ja sebab hari tu tak sihat.nasib baik dapat habiskan kelas mekap ni tanpa masalah T__________T
terima kasih norazimah mai jauh2 nak belajar mekap.minta maaf kalau ada salah atau silap.tersalah cakap,terkasar bahasa ka kan.norazimah dah pernah mekap2 orang cuma belum pernah belajar secara formal.tapi saya suka cara dia.walaupun dah tau tapi dia fokus dan tak tunjuk pandai atau buat2 pandai.ni sangat penting tau kalau kita nak belajar apa2 sebab kita nak ambil ilmu orang dan orang tu nak bagi ilmu kat kita.biar la kita merendah diri,tak buat2 pandai,tak tunjuk pandai,tak komplen.orang pun syok nak ajar kita dan banyak benda kita akan dapat.bagus norazimah.rajin2 praktis ok :)
terima kasih juga kak nurul yang rela tadah muka bagi kami berdua tonyoh mekap sampai berkali2..
haha.thanks.



pertanyaan dan booking kelas mekap atau mekap,sila sms atau whatsapp:
012-4141421(jangan call).
*buat masa sekarang area kulim sahaja.



like fanpage:

follow instagram:


tq.


Monday, March 10, 2014

kening tanpa cukur dan tanpa teknik gam.

Assalamualaikum.



hari tu anak menakan saya suruh ajar dan tunjuk cara bentuk kening bagi kemas2.



gambar kiri tak bentuk kening,gambar kanan saya dah bentuk kening.
sambil buat kening dia sambil saya ajar la cara2 bagi kening kemas terbentuk dan natural.
setiap kali mekap orang saya tak cukur kening dan tak buat teknik gam.saya lukis dan bentuk semula.shape pun tak ubah banyak.ikut shape asal jugak,so jangan komplen tau kalau tengok kening macam tebal ke hape.tu ikut shape dia.bukan saja2 boleh ubah shape sebab ni tak cukur tau.motif utama cuma nak bagi kemas terbentuk,bukan ubah bentuk 100%.



gambar kiri tu sebelum bentuk.gambar kanan selepas bentuk.
kening asal anak menakan saya ni tebal susah nak kenalpasti shape asal haha.
tapi boleh ja nak bentuk bagi kemas2.



kalau anda berminat nak belajar mekap termasuk buat kening tanpa cukur dan tanpa gam ni,
boleh join kelas mekap saya.ada 3 jenis,yang sehari dan 2 hari.yang sehari tu belajar satu teknik,yang 2 hari ada 2 jenis pula.samada belajar beberapa teknik lengkap termasuk buat rambut pengantin atau tanpa buat rambut(boleh pilih).tiga2 jenis boleh pilih tarikh sendiri,dapat sijil dan module.area kulim.



pertanyaan dan booking ada 3 cara:-
sms atau whatsapp: 012-4141421
email: fabulousiti.bnc@gmail.com


like fanpage:

follow instagram:


tq.

Monday, March 3, 2014

kelas mekap personal shahira(smokey).

Assalamualaikum.


15.1.14 saya ajar kak shahira mekap smokey.
kelas personal bukan ramai2 tu.boleh pilih nak belajar mekap yang mana satu dan kak shahira pilih nak belajar mekap smokey.



kawan saya ida yang jadi model hari tu.kak shahira pilih hari biasa untuk kelas mekap ni,
so saya panggil ida ja jadi model..kebetulan ida free time ni.



mekap smokey ni sesuai untuk wedding,dinner photoshoot dan hari biasa pun boleh.
untuk kelas personal sehari ni,saya ajar serba satu teknik lengkap.dari cara pilih warna,jenama dan produk yang bagus,shading,cara bentuk kening tanpa cukur dan tanpa gam,bulu mata,sapuan eyeshadow,celak,
maskara,sapuan pemerah pipi,lipliner,lipstick,lipgloss dan cara buat mekap jadi rata serta tahan lama.



guna lighting biasa :)



ni lah kak shahira.lepas dah siap demo kak shahira kena mekap dan praktikal kat muka sendiri.
ni hasil mekap kak shahira sendiri..kening akak ni dah sedia bentuk dah.cantik kan hasil mekap ni? best ajar akak ni sebab dia betul2 tunjukkan minat dan sungguh2 waktu belajar.saya suka macam ni sebab saya suka nak share ilmu dengan orang lain.tambah pulak orang bayar saya,jadi saya kena ajar betul2.kalau jenis yang tak berapa fokus dan macam kurang minat tu memang sangat rugi.



akhir sekali dapat sijil.selain sijil saya bagi module mekap juga tapi untuk kelas yang sehari macam ni module simple2 saja.kalau kelas mekap yang dua hari saya akan bagi module lengkap.terima kasih kak shahira sebab mai join kelas mekap ni.siap nak join yang 2 hari pulak.insyaallah minta2 jadi sebab best ajar akak ni.


untuk sesiapa yang nak belajar mekap samada yang sehari atau dua hari boleh contact saya.ada 3 cara:-
sms atau whatsapp(jangan call): 012-4141421.
email: fabulousiti.bnc@gmail.com
*area kulim.contact saya untuk yuran.boleh pilih tarikh sendiri.



like fanpage:


follow instagram:


tq.






Saturday, March 1, 2014

mekap bertunang ainn.

Assalamualaikum.


1.2.14 saya mekap ainn untuk majlis bertunang.
ainn ni kawan satu sekolah dengan adik saya :)



sebelum dan selepas mekap.
request nak mekap soft2 tak striking sangat.



kening tak cukur dan tak hide.mekap mata campur2 warna
tapi saya bagi soft dan natural.pipi dan bibir guna warna lembut.



siap.selamat bertunang ainn.terima kasih mai mekap.
minta maaf kalau ada salah dan silap.


untuk booking mekap dan belajar mekap ada 3 cara:-
sms atau whatsapp 012-4141421(jangan call).
email: fabulousiti.bnc@gmail.com
*sertakan acara dan tarikh nak mekap.buat masa sekarang area kulim saja.


like fanpage:

follow instagram:

tq.