Thursday, May 29, 2014

mekap nikah farah.

Assalamualaikum.


23.5.14 saya mekap farah untuk majlis nikah.
p/s: terima kasih kat nurzayanie(yanie),my ex customer sebab rekemen mekap saya kat farah.


sebelum dan selepas mekap.farah ada request nak mekap macam salah seorang customer saya sebelum ni.
boleh ja buat,cuma hasilnya tak lah sama 100% sebab bentuk muka lain,bentuk mata lain,kening lain,
warna kulit lain dan tak pakai contact lens.


kening tak cukur dan tak hide.kat luar nampak jelas jugak lah bulu kening tepi2 tu sebab kening farah tebal sangat2 dan saya memang tak hide kening.saya cuma lukis bagi shape biasa2 saja.
eyeshadow guna teknik dan warna yang simple.
pipi dan bibir warna pink2.


siap.thanks mai mekap.minta maaf kalau ada salah dan silap.


untuk booking mekap atau belajar mekap ada 3 cara:
sms/whatsapp: 012-4141421(jangan call).
email: fabulousiti.bnc@gmail.com
*kami galakkan untuk sms atau whatsapp sebab lebih cepat kami reply.
*sertakan acara dan tarikh majlis(contoh: mekap acara nikah pada tarikh 10.6.14).


like fanpage kami di:

follow instagram kami di:

tq.

Tuesday, May 27, 2014

mekap bertunang mahani.

Assalamualaikum.


3.5.14 saya mekap mahani untuk majlis bertunang.


sebelum dan selepas mekap.
p/s: mesti ada yang akan tertanya2 "ni guna 360 camera ka?"
jawapan saya sama jugak,meh la try mekap kat saya..haha.


tema mekap saya untuk customer kali ni ialah sweet natural..cewah! haha.
tema ni sesuai la untuk mahani yang comel.
kening tak cukur dan tak hide.saya lukis dan betukkan semula.ikut bentuk kening yang asli jugak ni.
eyeshadow campur2 warna tapi teknik simple dan bagi nampak natural.
pipi warna pink2 dan bibir pulak campur2 sampai jadi natural pink.


siap dah :)


baju comel macam tuan dia.ada bunga2 rose lagi tau.


thanks sebab share gambar.pelamin kawan saya yang buat(mirabilia concept).kebetulan pulak.
tengok kat fb kawan saya tu baru perasan dia yang buat pelamin ni.
lepas tu kawan saya ada share dengan saya gambar majlis mahani.tapi banyak gambar yang pecah
bila saya save.share satu ni pun jadi la kan? cantik kan?


feedback selepas selesai.thanks :')


insyaallah ada rezeki kita mekap2 time nikah pulak k.
selamat bertunang dan tq sebab mai mekap.minta maaf kalau ada salah silap.


untuk booking mekap ada 3 cara:-
sms/whatsapp: 012-4141421(please jangan call).
email: fabulousiti.bnc@gmail.com
*kami galakkan untuk sms atau whatsapp sebab lebih cepat kami akan reply.
*sertakan acara dan terikh majlis(contoh: mekap tunang pada tarikh 10.6.14)


like fanpage kami di:

follow instagram kami di:


tq.

Thursday, May 22, 2014

mekap nikah zulaikha.

Assalamualaikum.


p/s: ada jugak orang yang tanya saya guna camera 360 ka ambil gambar customer sampai mekap dan kulit nampak glowing dan flawless?jawapan saya senang saja,mai lah mekap kat saya sendiri.kita tengok lah hasilnya macam mana.bukan nak cakap besar,mekap yang saya buat pun bukan semuanya nampak cantik sangat dan bukan kulit customer jadi flawless 100%,tapi alhamdulilah..kebanyakan customer puas hati.mekap yang cantik,glowing dan flawless dibantu jugak dengan keadaan kulit customer yang elok.kulit yang elok memang hasil mekap jadi lebih cantik.contohnya customer saya kali ni.kulitnya elok,letak bedak pun rata,mekap pun cantik dan senang nak buat mekap efek glowing.

ok,kembali ke tujuan asal..hihi.
3.5.14 saya mekap zulaikha untuk majlis nikah.


sebelum dan selepas mekap.


kening tak cukur dan tak hide.saya lukis supaya kemas terbentuk saja.
eyeshadow campur2 earth colour dan bagi nampak sweet2 sikit.yang penting simple dan natural.
pipi dan bibir campur2 warna sampai nampak peach2 sikit la.


siap.terima kasih mai mekap.minta maaf kalau ada salah silap.


untuk booking mekap ada 3 cara:-
sms atau whatsapp: 012-4141421(please jangan call).
email: fabulousiti.bnc@gmail.com
*kami galakkan untuk sms atau whatsapp sebab lebih cepat kami akan balas.
*sertakan acara dan tarikh majlis(contoh: mekap nikah pada tarikh 10.6.14)

like fanpage kami di:

follow instagram kami di:

tq.

Wednesday, May 21, 2014

mekap nikah hazrina.

Assalamualaikum.


1.5.14 saya mekap hazrina untuk majlis nikah.


sebelum dan selepas mekap.


kening tak cukur dan tak hide.saya cuma lukis dan kemaskan saja.
mekap mata campur2 warna tapi banyak unsur pink sebab nak bagi nampak sweet2.
pipi dan bibir pun campur2 warna sampai jadi warna ni.
keseluruhan mekap sedang2 ja.tak terang atau over sangat dan tak natural sangat.


siap.terima kasih mai mekap.minta maaf kalau ada salah dan silap.


untuk booking mekap ada 3 cara:-
sms atau whatsapp 012-4141421(please jangan call).
email: fabulousiti.bnc@gmail.com
*kami lebih galakkan anda untuk sms atau whatsap supaya lebih cepat kami reply.
*sertakan acara dan tarikh majlis(contoh: mekap nikah pada tarikh 10.6.14).


like fanpage kami di:

follow instagram kami di:

tq.

Tuesday, May 20, 2014

mekap bertunang.


Assalamulaikum.


1.5.14 saya mekap sorang customer untuk majlis bertunang.
minta maaf,atas sebab2 tertentu saya letak gambar sekerat2 ja k?.


saya buat teknik smokey.yang simple.kening tak cukur dan tak hide.
tak pakai bulu mata palsu.


keseluruhan mekap guna warna natural dan teknik simple.



terima kasih mai mekap.minta maaf kalau ada silap.


untuk booking mekap ada 3 cara:-
sms/whatsapp 012-4141421(please jangan call).
email: fabulousiti.bnc@gmail.com
*kami galakkan untuk sms atau whatsapp sebab lebih cepat kami balas.
*sertakan acara dan tarikh majlis(contoh: acara tunang pada tarikh 10.6.14)


like fanpage kami di:

follow instagram kami di:

tq.

Friday, May 16, 2014

mekap bersanding zaleha.

Assalamualaikum.


12.4.14 saya mekap zaleha untuk majlis bersanding.dulu mekap bertunang,lepas tu nikah,
ni bersanding pulak.tq  leha ;)


sebelum dan selepas mekap.
masih dalam kategori mekap natural.mesti pelik kenapa gebu sangat muka zaleha lepas mekap kan?
sebenarnya saya cerahkan warna gambar sebab kamera kami2 ni kalau ambil gambar orang pakai baju putih saturation dia jadi teruk.gelap sangat2 dan oren.tapi dari segi mekap memang tak edit tau!
kalau tak percaya,meh la mekap kat saya dan tengok hasilnya macam mana..insyaallah..haha.


3 warna lipstick berlainan.sebenarnya gambar kiri sekali tu mula2 saja try lipstick warna merah ang2.
tapi saya rasa macam tak masuk sangat2(kalau tengok real2 lah) dan tak nak letak merah terang2 tu.
jadi saya campur2 warna jadi macam tengah tu..natural dan lembut sikit.lepas habis mekap dan siap2 pengantin request nak lip gloss gelap2 sikit,maka jadi lah macam gambar belah kanan tu...TAADAA!


kening tak cukur dan tak buat teknik gam pun.saya bentukkan semula dan buat natural saja.
eyeshadow campur2 warna lembut dan saya buat bagi nampak natural.
bulu mata yang natural jugak.pipi campur2 warna dan waktu ni lipstick saya letak warna lembut(sebelum campur dengan lip gloss gelap sikit kat atas dia).


yang ini pulak selepas dah tambah lip gloss warna gelap sikit kat atas lipstick warna lembut tadi.


minta maaf,kualiti gambar sekejap nampak muka warna lain,sekejap putih..ni sebab
kamera kami2(saya dan adik saya) tak berapa ok lah :'(


siap ;)


waktu ni tengah touch up mekap.gambar ni guna DSLR,clear sikit :)


touch up lip gloss.ni baru lah nampak warna mekap tu jelas sikit sebab guna DSLR dan gambar clear :)


simple tapi cantik.leha nampak macam princess hari tu..hihi..
leha macam tengah pegang clutch tapi sebenarnya handphone..haha.


bajunya cantik..saya suka cutting kat belakang dia.jangan salah sangka,ni bukan baju dari kami tau.
pengantin ambil dari tempat lain.saya letak watermark sebab nak tanda gambar dari blog ni saja.baju hak milik butik lain nahhhh ;D


selamat pengantin baru leha.terima kasih ambil 3 kali mekap.
minta maaf kalau ada salah dan silap.


untuk booking mekap ada 3 cara:-
sms/whatsapp: 012-4141421(please jangan call)
email: fabulousiti.bnc@gmail.com
*kami galakkan bakal customer semua sms atau whatsapp sebab lebih cepat kami akan balas.
*sertakan acara dan tarikh majlis(contoh: acara sanding pada tarikh 10.6.14).


like fanpage kami di:

follow instagram kami di:

tq.

Tuesday, May 13, 2014

mekap nikah zaleha.

Assalamualaikum.


11.4.14 saya mekap zaleha untuk majlis nikah.
tak lama dulu dah mekap dia waktu bertunang,ni mekap untuk nikah dan sanding pulak.
nanti saya update mekap yang bersanding pulak k?


 
sebelum dan selepas mekap.
saya buat mekap yang natural saja untuk majlis nikah.leha ni lawa sebenarnya tau :)


kening tak cukur dan tak buat teknik hide.saya cuma bentukkan semula natural2 saja.
eyeshadow guna earth colour dan teknik yang simple.bulu mata palsu yang natural.
pipi campur2 warna dan bibir warna natural seakan warna peach.






kat bawah ni gambar dari kamera CCE(adik saya).pengantin perempuan dengan pengantin lelaki kawan sekolah adik saya ;)
.
.



candid !








leha dan kawan dia.
ni gambar guna polaroid adik saya.cun jugak gambar polaroid.rasa macam teringin tapi takyah la..
kalau saya beli mesti tak guna pun haha..


terima kasih leha ambil mekap kat kami.minta maaf kalau ada salah dan silap.
selamat pengantin baru.



untuk booking mekap atau belajar mekap ada 3 cara:
sms/whatsapp sahaja: 012-4141421(please jangan call).
email: fabulousiti.bnc@gmail.com
*kami lebih galakkan bakal customer untuk sms atau whatsapp sebab cepat sikit
kami reply.
*sertakan acara dan tarikh majlis(contoh: mekap acara nikah pada tarikh 10.6.14)


like fanpage kami di:

follow instagram kami di:


tq.



Monday, May 5, 2014

mekap bersanding amal.

Assalamualaikum.


29.3.14 saya mekap amal amirah untuk majlis bersanding.


sebelum dan selepas mekap.
request nak mekap yang natural sikit.nasib baik tak cerewet,suka saya tau :p


kening tak cukur dan tak hide.saya lukis dan kemaskan saja.
mekap mata sedang2 dan saya campur2 earth colour.
pipi dan bibir letak pink2 sikit.


siap dah.




dress cantik :)
terima kasih mai mekap kat saya.minta maaf kalau ada salah dan silap.
selamat pengantin baru ;)


untuk booking mekap dan belajar mekap ada 3 cara:
sms atau whatsapp 012-4141421(jangan call).
email: fabulousiti.bnc@gmail.com
*kami galakkan untuk sms atau whatsapp supaya lebih cepat dapat reply.
*sertakan acara dan tarikh majlis.


like fanpage kami di:

follow instagram kami di:

tq.