Monday, June 23, 2014

mekap bersanding mazura.

Assalamualaikum.


7.6.14 saya mekap mazura untuk majlis bersanding.


sebelum dan selepas mekap.
mazura request nak mekap yang natural sweet2 saja.


setelah sekian lama tak buat teknik hide kening guna gam,kali ni saya buat semula untuk mazura.
jadi kening ni tak cukur,saya hide guna teknik gam dan saya lukis supaya kemas terbentuk.
eyeshadow saya gabungkan warna2 lembut supaya nampak sweet dan tak over.
pipi dan bibir campur2 warna sampai jadi pink macam ni.




siap dah.baju cantik.tapi macam biasa lah mesti tak sempat atau lupa nak ambil gambar full..haha.
terima kasih sanggup mai mekap dari jauh,minta maaf kalau ada salah dan silap.


gambar ni saja nak close-up sikit kening tu.perbezaan antara sebelum dan selepas saya hide guna teknik gam.sebelumya bulu kening selerak dan nampak jelas kat tepi2 kening kan? nampak tak kemas.
gambar kanan selepas dah buat teknik gam dan saya lukis semula kening.
nampak bersih dan kemas terbentuk macam cukur kan? tapi tak cukur tau !


ni pulak perbezaan kening mazura antara mekap nikah hari tu dan mekap bersanding.
 gambar kiri waktu nikah.saya bentuk semula kening tanpa hide guna teknik gam.
bulu kening tepi2 tu masih nampak dengan jelas kan? ada sesetengah orang lagi banyak
 bulu kening kat tepi tu.
gambar kanan pula mekap bersanding.saya hide guna teknik gam dan lukis semula kening.
nampak lebih bersih dan kemas ;)


sebenarnya saya belajar semula buat teknik gam ni dari tok guru baru...
tok guru laki pulak tu..haha..alhamdulilah jadi elok.
dulu saya pernah belajar teknik gam dan buat kat customer,tapi hasilnya tak elok sangat..teknik pun lain dari yang baru belajar ni.sebab tu saya tak buat dah.tapi memandangkan sekarang saya dah belajar teknik yang baru dan boleh buat dengan cantik(alhamdulilah..bukan riak tau),so lepas ni kalau ada customer yang keningnya tebal dan berselerak,boleh la saya buat teknik ni..tapi dengan persetujuan customer jugak lah.
saya akan tanya customer dulu nak buat atau tak,jadi saya hanya akan buat kalau customer setuju :)


untuk booking mekap dan belajar mekap ada 3 cara:-
sms/whatsapp: 012-4141421(jangan call).
email: fabulousiti.bnc@gmail.com
*kami galakkan untuk sms atau whatsapp sebab lagi cepat kami reply.
*bagitau sekali nak mekap untuk acara apa dan tarikh majlis tu bila.

like fanpage kami di:

follow instagram kami di:

tq.

Friday, June 20, 2014

mekap bersanding izuani.

Assalamualaikum.


7.6.14 saya mekap izuani untuk majlis bersanding.


sebelum dan selepas mekap.
customer request nak mekap macam waktu nikah hari tu.natural dan simple saja.
bila nak macam waktu nikah saya tau dah customer nak mekap yang biasa2 ja,tak pakai bulu mata palsu,eyeliner nipis2 dan warna lipstick yang tak terang :)


kening tak cukur dan tak buat teknik hide.saya bentukkan semula bagi kemas saja.
kat dalam gambar ni nampak eyeshadow macam warna putih2 kan? sebenarnya tu warna pink lembut.
saya gabungkan dengan earth colour.buat teknik yang simple dan warna pun tak letak terang sebab customer nak natural saja.tak pakai bulu mata palsu ya.pipi dan bibir warna pink lembut.




siap dah.baju cantik tapi tak sempat nak ambil gambar full.
terima kasih mai mekap kat saya.minta maaf kalau ada salah dan silap.


untuk booking mekap dan belajar mekap ada 3 cara:-
sms/whatsapp: 012-4141421(jangan call).
email: fabulousiti.bnc@gmail.com
*kami galakkan untuk sms atau whatsapp sebab lagi cepat kami reply.
*bagitau sekali nak mekap untuk acara apa dan tarikh majlis tu bila.

like fanpage kami di:

follow instagram kami di:

tq.

Thursday, June 19, 2014

mekap nikah izuani.

Assalamualaikum.


5.6.14 saya mekap izuani untuk majlis nikah.


sebelum dan selepas mekap.
izuani request nak mekap yang biasa2(simple dan natural).eyeliner nak nipis2,tak mau pakai bulu mata palsu
dan lipstick nak warna yang tak terang.


kening tak cukur dan tak hide.saya lukis bagi terbentuk dan nampak kemas sikit.
eyeshadow campur2 warna 'tanah' dan buat teknik yang simple.
eyeliner letak nipis2 macam yang customer request dan tak letak bulu palsu.
pipi merah samar dan bibir warna natural.


siap.simple2 ja mekap macam yang customer nak.
terima kasih mai mekap.minta maaf kalau ada salah silap.


untuk booking mekap dan belajar mekap ada 3 cara:-
sms/whatsapp: 012-4141421(jangan call).
email: fabulousiti.bnc@gmail.com
*kami galakkan untuk sms atau whatsapp sebab lagi cepat kami reply.
*bagitau sekali nak mekap untuk acara apa dan tarikh majlis tu bila.

like fanpage kami di:

follow instagram kami di:

tq.

Monday, June 16, 2014

mekap bersanding atikah.

Assalamualaikum.


31.5.14 saya mekap atikah untuk majlis bersanding.


sebelum dan selepas mekap.
sorry sebab terlebih lighting,putih melepak mukanya T____T


kening tak cukur dan tak hide.ikut bentuk yang asal.
eyeshadow campur2 warna sampai jadi warna ni.
pipi dan bibir warna pink.


siap dah.baju atikah ni kalau tengok kat luar memang cantik sangat2.
terima kasih mai mekap.minta maaf kalau ada salah dan silap.


untuk booking mekap dan kelas mekap ada 3 cara:-
sms/whatsapp 012-4141421(jangan call).
email: fabulousiti.bnc@gmail.com
*kami galakkan untuk sms atau whatsapp sebab lebih cepat kami reply.
*sertakan acara dan tarikh majlis(contoh: mekap sanding pada tarikh 10.6.14).


like fanpage kami:


follow instagram kami:

tq.

Friday, June 13, 2014

mekap bersanding zahirah.

Assalamualaikum.


31.5.14 saya mekap zahirah untuk majlis bersanding.
dulu dah mekap dia untuk majlis bertunang,lepas tu nikah,ni bersanding pulak.
thanks ambil 3 kali mekap.


sebelum dan selepas mekap.
request nak mekap macam majlis nikah jugak(macam ex customer saya dulu).
warna dan teknik pun ikut permintaan zahirah.


kening tak cukur dan tak hide.
eyeshadow ikut warna dan teknik yang zahirah request.
pipi pink lembut dan bibir saya bagi pilihan kat zahirah nak pink atau peach2 sikit,dia pilih peach.


siap.kali ni pun zahirah tak bawak baju pengantin :)
terima kasih mai mekap,minta maaf kalau ada salah dan silap.


untuk booking mekap dan kelas mekap ada 3 cara:-
sms/whatsapp 012-4141421(jangan call).
email: fabulousiti.bnc@gmail.com
*kami galakkan untuk sms atau whatsapp sebab lebih cepat kami reply.
*sertakan acara dan tarikh majlis(contoh: mekap sanding pada tarikh 10.6.14).


like fanpage kami:


follow instagram kami:

tq.

Thursday, June 12, 2014

mekap nikah zahirah.

Assalamualaikum.


30.5.14 saya mekap zahirah untuk majlis nikah.
dulu pernah mekap dia dah untuk majlis bertunang :)


sebelum dan selepas mekap.
request mekap macam salah seorang customer saya dulu.tapi macam biasa,
hasilnya tak sama 100% lah sebab bentuk mata lain,acara lain,customer lama tu jugak pakai contact lens dan mekap dia lebih terang dan tebal sebab dinner.zahirah ada request jugak mekap tebal pun takpa.


kening tak cukur dan tak hide.
warna eyeshadow dan teknik ikut yang zahirah request.
pipi dan bibir pink lembut.


siap dah.zahirah tak bawak baju pengantin.terima kasih mai mekap.
minta maaf kalau ada salah dan silap.


untuk booking mekap dan kelas mekap ada 3 cara:-
sms/whatsapp 012-4141421(jangan call).
email: fabulousiti.bnc@gmail.com
*kami galakkan untuk sms atau whatsapp sebab lebih cepat kami reply.
*sertakan acara dan tarikh majlis(contoh: mekap sanding pada tarikh 10.6.14).


like fanpage kami:


follow instagram kami:

tq.

Wednesday, June 11, 2014

mekap nikah atikah.

Assalamualaikum.


30.5.14 saya mekap atikah untuk majlis nikah.


sebelum dan selepas mekap.
tak ada request apa2 kecuali tak nak pakai bulu mata palsu.


kening tak cukur dan tak hide.saya ikut bentuk kening yang asal.nak buat nipis atau kecil tak boleh sangat
sebab bulu kening tebal,nanti nampak bulu kening kat tepi2 tu pulak sebab waktu ni saya memang tak buat teknik gam :)
eyeshadow guna earth colour dan teknik yang simple.
pipi dan bibir warna pink lembut saja.


siap dah.tudung ni pengantin pakai sendiri..hehe. terima kasih mai mekap kat saya.
minta maaf kalau ada salah dan silap.


untuk booking mekap dan kelas mekap ada 3 cara:-
sms/whatsapp 012-4141421(jangan call).
email: fabulousiti.bnc@gmail.com
*kami galakkan untuk sms atau whatsapp sebab lebih cepat kami reply.
*sertakan acara dan tarikh majlis(contoh: mekap sanding pada tarikh 10.6.14).


like fanpage kami:


follow instagram kami:

tq.

Tuesday, June 10, 2014

mekap post wedding/outdoor photoshoot farah.

Assalamualaikum.


25.5.14 saya mekap farah untuk post wedding/outdoor photoshoot.


sebelum dan selepas mekap.
request mekap yang nampak fresh,simple dan tutup parut ja.


kening tak cukur dan tak hide.dalam kamera saya nampak bulu kening tepi2 tu samar jugak,
tapi kat luar nampak jugak lah sebab waktu ni saya memang tak buat teknik  hide dan kening farah
sangat2 tebal.saya cuma lukis bagi terbentuk sikit.
eyeshadow warna natural dan teknik simple.
pipi dan bibir warna pink yang natural dan nampak fresh.


siap dah.terima kasih mai mekap 3 kali.minta maaf kalau ada salah dan silap.


untuk booking mekap dan belajar mekap ada 3 cara:
sms/whatsapp: 012-4141421(jgn call).
email: fabulousiti.bnc@gmail.com
*kami galakkan untuk sms atau whatsapp sebab lagi cepat kami reply.
*bagitau sekali nak mekap untuk acara apa dan tarikh majlis tu.

like fanpage kami di:

follow instagram kami di:
http://www.instagram.com/fabulousitibnc

tq.

Monday, June 9, 2014

mekap nikah mazura.

Assalamualaikum.


25.5.14 saya mekap mazura untuk majlis nikah.


sebelum dan selepas mekap.
tak ada request apa2.


kening tak cukur dan tak hide.
eyeshadow guna earth colour yang natural.teknik pun buat yang simple saja sebab ni majlis nikah.
pipi dan bibir campur2 warna sampai jadi pink peach.




siap dah.selamat pengantin baru.minta maaf kalau ada salah silap.


untuk booking mekap dan belajar mekap ada 3 cara:-
sms/whatsapp: 012-4141421(jangan call).
email: fabulousiti.bnc@gmail.com
*kami galakkan untuk sms atau whatsapp sebab lagi cepat kami reply.
*bagitau sekali mekap untuk acara apa dan tarikh majlis tu bila.


like fanpage kami di:

follow instagram kami di:

tq.

Friday, June 6, 2014

mekap sanding yan.

Assalamualaikum.


24.5.14 saya mekap yan untuk majlis bersanding.
sehari sebelum tu dah mekap untuk majlis nikah,ni bersanding pulak.


sebelum dan selepas mekap.
tak ada request apa2.


kening tak cukur dan tak hide.saya lukis semula bagi ada shape dan seimbang sebab kening asal yan 'jatuh' sikit kat bahagian hujung.
eyeshadow warna lembut2.pipi dan bibir warna pink lembut.




siap dah.sorry gambar blur pulak.
selamat pengantin baru yan.terima kasih mai mekap.minta maaf kalau salah dan silap.


untuk booking mekap dan belajar mekap ada 3 cara:-
sms/whatsapp: 012-4141421(jangan call).
email: fabulousiti.bnc@gmail.com
*kami galakkan untuk sms atau whatsapp sebab lagi cepat kami reply.
*bagitau sekali nak mekap untuk acara apa dan tarikh majlis tu.

like fanpage kami di:

follow instagram kami di:

tq.

Wednesday, June 4, 2014

mekap sanding farah.

Assalamualaikum.


24.5.14 saya mekap farah untuk majlis bersanding.
sehari sebelum tu dah mekap untuk majlis nikah,ni untuk majlis bersanding pulak.


sebelum dan selepas mekap.
request tak nak warna eyeshadow yang berwarna-warni sangat macam biru,ungu dan lain2.


kening tak cukur dan tak hide.kening farah sangat tebal,ada jugak nampak bulu kening kat tepi2 tu
sebab memang saya tak buat teknik hide pun.saya cuma lukis bagi ada shape sikit.
eyeshadow gabung2 warna tapi masih dalam kategori soft dan natural.
pipi dan bibir warna soft pink.


sorry terlebih lighting pulak :p
siap dah.tapi tak sempat ambil gambar full dress.
selamat pengantin baru,terima kasih mai mekap.minta maaf kalau ada salah dan silap.


untuk booking mekap dan belajar mekap ada 3 cara:-
sms/whatsapp: 012-4141421(jangan call).
email: fabulousiti.bnc@gmail.com
*kami galakkan untuk sms atau whatsapp sebab lagi cepat kami reply.
*bagitau sekali nak mekap untuk acara apa dan tarikh majlis tu bila.

like fanpage kami di:

follow instagram kami di:

tq.

Tuesday, June 3, 2014

mekap nikah yan.

Assalamualaikum.


23.5.14 lepas mekap farah,saya mekap yan pulak.


sebelum dan selepas mekap.
yan tak ada request apa2 mekap tapi saya ada tunjuk gambar mekap sorang artis tu untuk buat kat yan.
inspirasi sajork... haha.


kening tak cukur dan tak hide.saya bentukkan semula bagi ada shape sebab kening yan jenis 'jatuh'
kat bahagian hujung.so kena shape semula nak bagi seimbang.
mekap mata guna earth colour.pipi dan bibir guna warna pink natural.


siap dah.comelnya yan pakai warna ni.sesuai dengan kulit dia.
terima kasih mai mekap.minta maaf kalau ada salah dan silap.


untuk booking mekap dan belajar mekap ada 3 cara:
sms/whatsapp: 012-4141421(jangan call).
email: fabulousiti.bnc@gmail.com
*kami galakkan untuk sms atau whatsapp sebab lagi cepat kami reply.
*sertakan acara dan tarikh majlis(contoh: mekap acara nikah pada tarikh 10.6.14).

like fanpage kami di:

follow instagram kami di:

tq.