Friday, August 29, 2014

mekap nikah isma.

Assalamualaikum.


1.8.14 saya mekap kak isma untuk majlis nikah pula.


sebelum dan selepas mekap.
tak ada request apa2, tapi saya buat mekap yang natural dan bagi nampak flawless.
p/s: gambar buat muka nampak kuning/oren/coklat sikit sebab saturation kamera hp saya memang camni..
nak kamera baghuuuuuu.....! T___T


kening tak cukur.saya buat teknik gam dan bentukkan semula.
eyeshadow buat teknik simple dan guna warna2 yang natural.
pipi dan bibir saya letak warna yang ada tone peach2 sikit.


p/s: mekap ni menggunakan foundation keluaran kami iaitu fabulousiti flawless angel foundation.
selama ni orang selalu tanya saya guna brand apa untuk mekap sampai nampak flawless,ni lah rahsianya.
tapi sebelum ni guna sendiri2 ja.kalau berminat nak beli boleh ke page http://www.facebook.com/fabulousiti


siap :)
terima kasih mai mekap.minta maaf kalau ada salah dan silap.



pertanyaan,booking mekap dan kelas mekap ada 3 cara:
sms/whatsapp: 012-4141421
email: fabulousiti.bnc@gmail.com
*kami galakkan untuk sms/whatsapp sebab lagi cepat kami reply.
*jangan call.call tidak akan dilayan.
*booking kena awal untuk mengelakkan kesulitan dan jadual full.
*kena mai kulim.


like page:
http://www.facebook.com/fabulousiti

follow instagram:
http://www.facebook.com/fabulousitibnc

tq.

Saturday, August 23, 2014

mekap pre-wedding photoshoot isma.

Assalamualaikum.


27.6.14 saya mekap kak isma untuk pre-wedding photoshoot.


sebelum dan selepas mekap.
tak ada request apa2 kalau tak silap.saya plan nak mekap soft dan natural tapi terlebih sikit pulak haha.
tapi tak lah over,masih nampak soft.


kening tak cukur.saya buat teknik gam dan bentukkan semula.
mekap mata teknik simple dan natural.eyeshadow campur2 warna yang soft.
bulu mata kak isma yang asli pendek sikit,so letak bulu mata palsu yang natural.
bulu mata ni atas permintaan dan persetujuan setiap customer sendiri tau.saya akan tanya nak pakai ka tak.
tak ada paksaan untuk pakai atau pun tak.
pipi dan bibir warna pink lembut.


P/S: mekap ni menggunakan foundation keluaran kami sendiri iaitu fabulousiti flawless angel foundation.
selalu orang tanya saya guna foundation brand apa mekap customer dan diri sendiri sampai nampak flawless,
ni lah foundationnya.saya baru jual..sebelum ni guna sendiri2 ja.
maklumat lanjut atau order boleh ke page http://www.facebook.com/fabulousiti atau 
sms/whatsapp 012-4141421.


siap :)


feedback kak isma hasil mekap guna foundation kami.thanks :)



untuk booking mekap dan belajar mekap ada 3 cara:
sms/whatsapp: 012-4141421
email: fabulousiti.bnc@gmail.com
*kami galakkan untuk sms/whatsapp sebab lebih cepat reply.
*jangan call.call tidak akan dilayan.
*kena booking awal untuk mengelakkan kesulitan dan jadual full.
*kena mai mekap di kulim.



like fanpage:

follow instagram:

tq.

Thursday, August 21, 2014

kelas mekap simple smokey.

Assalamualaikum.


12.7.14 saya buat kelas mekap simple smokey.


sebelum dan selepas mekap.model untuk demo mekap hari tu.
mekap simple smokey ni sesuai untuk sesiapa yang tak suka mekap over2.
kening tak cukur.bentukkan semula je.overall mekap natural saja.


thanks kak nurul jadi model untuk demo mekap.


sanbil saya demo,sambil student praktikal kat muka sendiri :)


4 orang yang join.saya memang tak buat ramai2 sekaligus sebab senang sikit nak fokus dan student pun mudah faham dan tak segan2 nak bertanya.terima kasih pada semua yang join.rajin2 praktis tau.baru jadi terer..hihi.


sapa2 yang berminat nak belajar mekap meh la join.kelas personal pun ada.
boleh pilih beberapa jenis kelas mekap samada yang basic atau advance.dapat sijil dan module.
tapi kena mai kulim.


pertanyaan,booking mekap dan kelas mekap ada 3 cara:
sms/whatsapp: 012-4141421
email: fabulousiti.bnc@gmail.com
*kami galakkan untuk sms/whatsapp sebab lagi cepat kami reply.
*jangan call.call tidak akan dilayan.
*booking kena awal untuk mengelakkan kesulitan dan jadual full.
*kena mai kulim.


like fanpage:

follow instagram:


tq.

Monday, August 18, 2014

mekap model produk De'lina nature.

Assalamualaikum.


7.6.14 saya mekap model untuk photoshoot produk kecantikan keluaran D'Lina nature
produk mereka yang paling laris dan memang bagus adalah uv foundation glow glamzz.
photohoot kali ni untuk foundation tu dan kopi.kalau berminat nak nak tau mengenai produk mereka
boleh klik sini: D'Lina nature


sebelum dan selepas mekap.
mekap model yang ni untuk photoshoot foundation.saya mekap kali ni guna foundation D'Lina nature.
mekap natural saja.flawless kan hasil mekap guna foundation ni?


mekap natural.kening tak cukur dan tak hide,biar cantu ja.eyeshadow,pipi dan bibir guna warna soft saja.


sebelum dan selepas mekap model untuk photoshoot kopi pula.
mekap kali ni vouge dan bibir merah.yang ni pun guna foundation mereka.sorry lighting saya cerah sikit.


kening tak cukur dan tak hide.biar camtu ja.eyeshadow sederhana gelap,pipi sedang2 dan bibir merah terang.


best guna foundation D'lina nature.hasil mekap cantik.
kalau berminat boleh klik link yang saya bagi kat atas tadi ya?


untuk booking mekap dan belajar mekap ada 3 cara:-
sms/whatsapp: 012-4141421(jangan call).
email: fabulousiti.bnc@gmail.com
*kami galakkan untuk sms atau whatsapp sebab lagi cepat kami reply.
*bagitau sekali nak mekap untuk acara apa dan tarikh majlis tu bila.

like fanpage kami di:

follow instagram kami di:

tq.

Sunday, August 10, 2014

mekap bersanding nooraini.


Assalamualaikum.


14.6.14 saya mekap nooraini untuk majlis bersanding.
datang dari jauh ni..thanks sangat2 tau sudi mai mekap sampai kulim ^_^


sebelum dan selepas mekap.
tak ada request apa2 dan sangat okay orangnya.
saya memang sengaja tak buat mekap yang natural sebab nooraini sangat cantik.
kelopak mata dia cantik,pipi dia timbul dan cantik,bibir cantik,semua2 lah saya rasa cantik dan senang nak mekap haha.jadi saya buat mekap yang menyerlahkan semua2 ni.


kening tak cukur.saya buat teknik gam dan bentukkan semula.
eyeshadow saya guna warna yang berlainan dari baju sebab warna baju/tema peach selalunya akan 'makan' atau tenggelamkan kebanyakan warna lain..jadi saya campur2 warna yang berlainan sampai jadi macam ni supaya mata lebih menyerlah.teknik eyeshadow tu pulak dah lama saya tak buat teknik ni.baru saja plan kalau ada customer yang kelopak matanya cantik dan sesuai,saya nak buat balik lah teknik ni.tak sangka nooraini ada kelopak mata macam yang saya fikir :)
pipi warna hot pink yang saya blend supaya nampak natural dan bibir pula warna peach+soft orange+pink.


cantik sangat pengantin kali ni :)




siap dah.pandai posing macam model hehe.
selamat pengantin baru.terima kasih mai mekap dari jauh.minta maaf kalau ada salah dan silap.


untuk booking mekap dan kelas mekap ada 3 cara:-
sms/whatsapp 012-4141421(jangan call).
email: fabulousiti.bnc@gmail.com
*kami galakkan untuk sms atau whatsapp sebab lebih cepat kami reply.
*sertakan acara dan tarikh majlis(contoh: mekap sanding pada tarikh 10.6.14).


like fanpage kami:


follow instagram kami:

tq.

Wednesday, August 6, 2014

mekap bertunang nooraini.

Assalamualaikum.


8.6.14 saya mekap nooraini untuk majlis bertunang.
minta maaf sangat2 kat nooraini sebab hari tu saya mekap dia slow sangat2 saya ada macam2 hal
pulak time mekap tu hehe.


sebelum dan selepas mekap.
tak ada request apa2.


tak cukur kening dan kali ni saya buat teknik gam.alhamdulilah jadi elok :')
saya bentukkan semula dan bagi kemas..tapi masih ikut shape asal kening nooraini.
eyeshadow saya gabungkan warna pink dan warna natural.
pipi dan bibir warna pink lembut.


p/s: kalau nak dapatkan hasil mekap flawless dan tutup parut,jerawat,bintik,dark circle dan lain2 cela,
boleh guna fabulousiti flawless angel foundation keluaran kami sendiri.
maklumat lanjut boleh tengok di sini: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.500382443425451.1073741991.268785106585187&type=3
untuk order boleh sms/whatsapp 012-4141421.


siap dah.terima kasih mai mekap.minta maaf kalau ada salah dan silap.


yang ni saja nak close-up sikit gambar kening.gambar atas tu kening asal nooraini.
gambar bawah pulak selepas saya hide buat teknik gam.saya lukis dan bentukkan semula.
nampak lebih kemas dan terbentuk kan? alhamdulilah.



ni gambar yang nooraini share.cantiknya :)
thanks sebab sudi share :)



thanks sangat2 :')


untuk booking mekap dan belajar mekap ada 3 cara:-
sms/whatsapp: 012-4141421(jangan call).
email: fabulousiti.bnc@gmail.com
*kami galakkan untuk sms atau whatsapp sebab lagi cepat kami reply.
*bagitau sekali mekap untuk acara apa dan tarikh majlis tu bila.


like fanpage kami di:

follow instagram kami di:

tq.

Tuesday, August 5, 2014

pre-order bawal chiffon bulat dan segi kini dibuka.

Assalamualaikum.


PRE-ORDER BAWAL CHIFFON.




AMARAN!!! warna asal mungkin berbeza dari warna dalam gambar.kalau warna yang dipilih tiada,secara outomatik kami akan tukar kepada warna yang hampir sama.


BENTUK: BULAT DAN SEGI.



SAIZ: BIDANG 45 / 50 / 55 / 58(60).



HARGA: 

BDG 45 RM35.00 FREE POSTAGE
BDG 50 RM40 FREE POSTAGE
BDG 55 RM45 FREE POSTAGE
BDG 58(60) RM50 FREE POSTAGE.
*BELI 10 HELAI DAPAT HARGA BORONG.



CARA ORDER: 

SMS/WHATSAPP 012-4141421
NAMA
NO.TEL
ALAMAT
BENTUK
SAIZ
KOD WARNA
KUANTITI



BATCH PERTAMA:

BAYAR SEBELUM 10.8.14 DAN POS PADA 14.8.14



BATCH KEDUA:

BAYAR SEBELUM 17.8.14 DAN POS PADA 21.8.14

untuk maklumat lanjut sila ke:


kod warna untuk dipilih.
AMARAN!!! warna asal mungkin berbeza dari warna dalam gambar.kalau warna yang dipilih tiada,secara outomatik kami akan tukar kepada warna yang hampir sama.


di bawah ni antara contoh2 pemakaian bawal chiffon.
.
.












yang ini pula last stock half moon ratu pearl.
PROMOSI LAST STOCK ! RM50 SAHAJA TERMASUK POS(harga lama RM58 tak termasuk pos).UNTUK ORDER SMS/WHATSAPP 012-4141421(pm dan call tidak akan dilayan).
HALF MOON YANG SENANG BENTUK,SENANG MUNCUNG DAN CHIFFON SELESA DIPAKAI.TAK LICIN,TAK NIPIS DAN TAK TERLALU JARANG SEPERTI CHIFFON BIASA.BOLEH DIPAKAI HARI2,UNTUK MAJLIS TERTENTU,BERTUNANG ATAU PUN NIKAH DAN SANDING.TAK PERLU AKSESORI KEPALA LAGI SEBAB DAH ADA BEADING PEARL DI KEPALA.


happy shopping & thank you :)

Monday, August 4, 2014

mekap bersanding(bertandang) izuani.

assalamualaikum.


8.6.14 saya mekap izuani untuk majlis bersanding di pihak lelaki(bertandang).


sebelum dan selepas mekap.
macam biasa,mekap natural dan simple saja.eyeliner nipis,tak pakai bulu mata palsu dan lipstick bukan warna terlalu terang.


kening tak cukur dan tak hide.lukis bagi kemas terbentuk saja.
eyeshadow campur2 warna tanah.buat teknik simple dan warna tak letak terang sangat sebab nak kekalkan
mekap yang natural macam customer nak.eyeliner nipis2 dan tak letak bulu mata palsu.
pipi pink+peach dan bibir pink samar.


siap dah.terima kasih ambil 3 kali mekap dan mai jauh.
minta maaf kalau ada salah silap.


untuk booking mekap dan belajar mekap ada 3 cara:-
sms/whatsapp: 012-4141421(jangan call).
email: fabulousiti.bnc@gmail.com
*kami galakkan untuk sms atau whatsapp sebab lagi cepat kami reply.
*bagitau sekali mekap untuk acara apa dan tarikh majlis tu bila.


like fanpage kami di:

follow instagram kami di:

tq.