Friday, October 31, 2014

mekap bersanding awatif.

Assalamualaikum.


27.9.14 saya mekap awatif untuk majlis bersanding di pihak lelaki(bertandang).



sebelum dan selepas mekap.
tak ada request mekap tertentu, cuma tak nak pakai bulu mata palsu dan kening tak nak nampak garang.kening tak cukur,buat teknik gam saja.



saya buat mekap yang sedang2 dan guna warna yang tak terlalu over.
kening tak cukur, saya buat teknik gam.
mekap mata guna earth colour dan campur2 antara warna gangsa dan gelap.
eyeliner nipis2 dan tak letak bulu mata palsu(as request by customer yang tak nak bulu mata palsu).
pipi dan bibir saya letak pink lembut.



siap dah.terima kasih mai jauh2 untuk mekap.minta maaf kalau ada salah dan silap.



untuk booking mekap/kelas mekap:
sms/whatsapp 012-4141421(jangan call, call tidak akan dilayan).


like page kami di:


follow ig kami di:


terima kasih.

Monday, October 20, 2014

mekap bersanding.

Assalamualaikum.


16.9.14 saya mekap client untuk majlis bersanding.



gambar sebelum mekap tak ada.
client tak request apa2 cuma tak nak pakai bulu mata palsu.
kening buat teknik gam dan perangkan sikit sebab nak cover bulu kening yang tebal dan hitam pekat.
mekap mata campur2 warna dan saya gelapkan sikit.untuk mekap kali ni saya buat teknik smokey.
pipi campur2 warna dan nampak jadi warna pink kan?
bibir pun campur2 warna pink dari pelbagai tone.sebenarnya kalau tengok warna bibir kat luar pink tu pink yang terang2 sikit.tapi dalam gambar dan depan lighting dia nampak macam pink lembut.



satu lagi gambar..tapi sorry..lighting saya tak berapa elok.


ni pulak mekap pengapit.mekap simple2 ja.warna simple dan teknik pun simple.
kening tak cukur dan tak buat teknik gam.saya lukis light2 saja.
eyeshadow pun light2.pipi dan bibir campur2 warna dan jadi pink lembut.


terima kasih mai mekap.minta maaf kalau ada salah dan silap.


untuk booking mekap dan kelas mekap:
sms/whatsapp 012-4141421(jgn call).


like page kami:

follow instagram kami:

tq.

Thursday, October 9, 2014

mekap nikah.

Assalamualaikum.


15.9.14 saya client untuk majlis nikah.



lupa ambil gambar sebelum mekap.gambar selepas mekap saja.
client request mekap yang light.kening saya tak cukur dan saya tak buat teknik gam.
saya cuma kemaskan dengan maskara sebab mekap nikah ni saya buat light dan natural saja.
eyeshadow,pipi dan bibir saya letak warna soft.mata tak pakai bulu mata palsu.



ni gambar jauh sikit.
terima kasih kak mai mekap.minta maaf kalau ada salah dan silap.


untuk booking mekap dan kelas mekap:
sms/whatsapp 012-4141421(jgn call).
*kami dah buat service mekap ke rumah customer tapi harga berlainan.
boleh pilih nak mai mekap di tempat kami atau di rumah anda(harga lain2).


like page kami:

follow instagram kami:

tq.

Thursday, October 2, 2014

mekap bersanding arina.

Assalamualaikum.


13.9.14 saya mekap arina untuk majlis sanding.saya pi mekap kat rumah.









muka saya yang tak semengah mana kalau time buat keja :p



tak ambil gambar sebelum mekap.gambar selepas mekap saja.
mekap yang sangat light dan guna warna soft.kening tak cukur dan tak buat teknik gam sebab kening arina memang dah nipis.tak letak bulu mata palsu.


arina request nak mekap yang light2 saja, mak arina request nak mekap bagi mata nampak dalam kot kalau tak salah.tapi minta maaf saya terbuat mekap yang light.lepas balik saya tanya adik saya yang teman, " eh mak pengantin request mekap yang macam mana tadi? aku confuse dan lupa terus time mekap tu" adoii..apa lah saya ni haha.


saya biasa mekap kat tempat saya ada lighting, bila mekap di rumah customer pula saya bergantung kat cahaya semulajadi,so tak pandai nak agak terang tak terang mekap tu.
maklumlah dan bertahun2 tak pi mekap kat rumah customer.jadi tak berapa pandai nak agak.tapi saya rasa dalam gambar memang nampak light sebab bilik pengantin macam redup2 ja
(saya suka lah bilik arina ni haha).


siap dah.terima kasih ambil mekap.minta maaf kalau ada salah dan silap.
apa2 pun lawa sungguh rumah dan bilik arina.family pun baik2 semuanya.
nak rumah lawa camtu gakkk...haha.insyaallah.



untuk booking mekap dan kelas mekap:
sms/whatsapp 012-4141421(jgn call).


like page kami:

follow instagram kami:

tq.