Saturday, November 29, 2014

mekap bertunang fatin.

Assalamualaikum.



15.11.14 saya mekap kak fatin untuk majlis bertunang.



sebelum dan selepas mekap.
saya buat mekap yang natural untuk kak fatin.kening tak cukur tau :p



kening tak cukur, tapi saya buat teknik gam dan lukis semula.perkara biasa ye kalau mekap yang saya buat tu bulu kening nampak macam ada gap sikit.saya memang buat kening biasa biasa ja dan tak over sangat.eyeshadow untuk mekap ni saya campur warna gangsa dengan dark chocolate.eyeliner hitam untuk atas mata.bawah mata pulak saya campur eyeliner hitam dan coklat.kak fatin tak nak pakai bulu mata palsu, jadi saya cuma letak maskara hitam di atas dan bawah bulu mata.kalau nak tau, untuk mekap mata saya memang guna produk yang waterproof supaya tak comot.pipi warna hot pink yang disapu nipis supaya nampak natural dan bibir pulak warna baby pink ;)



siap dah.natural saja la..sekarang saya memang kerap buat mekap yang natural saja.
terima kasih mai mekap.minta maaf kalau ada salah silap.



untuk booking mekap sila sms atau whatsapp 012-4141421(jangan call).
*area kulim.harga sekali mekap tak sampai RM200 pun :)



like fanpage kami di:

follow instagram kami di:


tq.



Thursday, November 27, 2014

mekap bertunang norhaslinda.

Assalamualaikum.


25.10.14 saya mekap norhaslinda untuk majlis bertunang.



sebelum dan selepas mekap.
mekap natural saja.sekarang ni saya memang selalu buat natural.rasa macam tak sampai hati nak buat mekap over kat customer.rasa macam lebih baik buat mekap natural yang naikkan seri, serlahkan kecantikan semulajadi mereka dan nampak flawless berbanding mekap guna warna dan teknik yang over.nanti hasilnya pun nampak over sangat.tapi tak tentu juga la kan, mekap pun ikut keadaan.kadang kadang buat jugak mekap yang 'lebih' sikit hehe :p



kening tak cukur.buat teknik gam dan bentukkan senatural yang mungkin.
eyeshadow campur pink,gold,coklat dan blend sekali.
eyeliner hitam untuk kelopak mata atas, bulu mata palsu natural, eyeliner campur campur warna untuk bawah mata dan maskara hitam sapu di bulu mata atas dan bawah.
pipi pink samar dan bibir campur pink yang natural dengan pink gelap gelap sikit.



terima kasih mai mekap,minta maaf kalau ada salah dan silap.
selamat bertunang ya :)


untuk booking mekap dan kelas mekap:
sms/whatsapp 012-4141421(jgn call).


like page kami:

follow instagram kami:

tq.

Friday, November 21, 2014

promosi kursus mekap.*sticky post, sila scroll ke bawah untuk entry terbaru.

Assalamualaikum.



sekarang ni fabulousiti beauty & closet(jurusolek professional, zoeyzauyah) tengah buat promosi kelas mekap.dalam tempoh yang dinyatakan saja(16 hingga 22.11.14) sebab time tu ja free sikit.kalau dah start sibuk memang susah nak buat kelas mekap dah.kalau berminat jom join ok? ;)



kelas mekap advance tu termasuk 2 teknik mekap mata dan kening teknik gam.
nak belajar teknik mekap mata ala ala epie temerloh pun boleh! (cewahhh) hahaha.jom pakat join.
tak rugi belajar kemahiran tau.mana lah tau boleh buat side income kan? tak pun mekap diri sendiri dengan teknik yang betul.insyaallah dengan teknik yang betul mekap lebih cantik berbanding biasa.
maklumat lanjut sila sms atau whatsapp 012-4141421(jangan call).


terima kasih.

Sunday, November 16, 2014

mekap nikah syafinas.

Assalamualaikum.


24.10.14 saya mekap syafinas untuk majlis nikah.
syafinas customer kedua untuk hari tu.



sebelum dan selepas mekap.
kecil molek dan comel ja syafinas ni.
time mekap tu hujan lebat dan angin kuat.tak senang duduk saya mekap dia sebab saya fobia sikit bila hujan dan angin..haha.mesti syafinas hairan awat lah tukang mekap ni sat lari sana, sat lari sini.haha..sorry ya syafinas.



kening tak cukur dan tak buat teknik gam.lukis dan kemaskan saja sebab 
kening syafinas dah terbentuk.
mata syafinas ni lawa.tapi saya buat mekap yang masih dalam kategori natural sebab nak nikah kan.
eyeshadow saya campur perang dan coklat gelap.campur ja banyak tone pun.yang penting teknik blend kena betul baru nampak soft dan cantik(cewah).
eyeliner hitam di kelopak mata atas, bulu mata natural, eyeliner campur campur warna di bawah mata dan maskara hitam sapu di bulu mata atas dan bawah.
pipi hot pink dan bibir pink natural.



siap dah.kesian kena balik tengah hujan lebat.
terima kasih mai mekap, minta maaf kalau ada salah dan silap.
selamat pengantin baru ya :)




sekarang saya tengah buat promosi untuk kelas mekap.dalam tempoh yang dinyatakan saja tau sebab time tu ja saya free sikit.bila dah sibuk memang tak ajar mekap lah.kalau berminat jom cepat cepat join :)



untuk booking mekap dan kelas mekap:
sms/whatsapp 012-4141421(jgn call).




like page kami:

follow instagram kami:

tq.

Thursday, November 13, 2014

mekap nikah zila.

Assalamualaikum.


24.10.14 saya mekap zila untuk majlis nikah.
thanks kawan kawan kat giant sebab rekemen saya kat zila hehe...



sebelum dan selepas mekap.
comey ja pengantin ni.kulit licin elok bila sentuh, cuma warna tak sekata.



saya buat mekap yang natural untuk nikah zila.
kening tak cukur dan tak buat teknik gam.lukis semula dan kemaskan saja sebab kening zila dah terbentuk elok dan tepi kening tak serabut sangat.kemaskan sikit pun dah ok.
eyeshadow campur beberapa warna coklat(berlainan tone) dan shimmer gold.
eyeliner hitam atas kelopak, bulu mata palsu natural, eyeliner campur campur warna di bawah mata dan maskara hitam di bulu mata atas dan bawah.
pipi campur shading dengan blusher hot pink.
bibir warna pink yang agak natural.



dah siap dah.thanks zila sebab mai mekap.minta maaf kalau ada salah dan silap.
selamat pengantin baru :)



untuk booking mekap dan kelas mekap:
sms/whatsapp 012-4141421(jgn call).


like page kami:

follow instagram kami:

tq.

Monday, November 3, 2014

mekap bertunang fathihah.

Assalamualaikum.



11.10.14 saya mekap customer fathihah untuk majlis bertunang.



sebelum dan selepas mekap.
nampak kan perbezaan bentuk kening tu? tak cukur tau! saya cuma buat teknik gam dan lukis semula.
saya paling puas hati bentuk kening dan shading hidung tu.nampak perbezaan sebelum dan selepas.



macam biasa, kening tak cukur.buat teknik gam dan lukis semula.
eyeshadow earth colour dan buat teknik yang simple tapi efek smokey kat bawah mata.
eyeliner pun garis teknik biasa dan buat nipis2 untuk atas dan bawah.
buat shading hidung nak bagi nampak mancung dan terbentuk sikit.
pipi warna pink.
bibir cuctomer request warna peach.saya gabung macam2 warna dan produk untuk dapatkan warna ni.



siap dah.kesian sebab mata dah merah.tak tahu la mata customer jenis yang sensitif ke sebab selsema time tu.apa2 pun terima kasih mai mekap.minta maaf kalau ada salah dan silap.



untuk booking mekap dan kelas mekap;
sms/whatsapp 012-4141421 *JANGAN CALL!



like page kami di:

follow instagram kami di:


tq.