Friday, January 23, 2015

mekap photoshoot tudung fabulousiti beauty & closet

Assalamualaikum.



3.1.14 saya mekap cce untuk photoshoot tudung terbaru keluaran  fabulousiti beauty & closet.
kalau nak tengok tudung2 yang available boleh klik sini: http://www.facebook.com/fabulousiti



ni gambar depan lighting ala2 studio.touch-up dengan editing sikit dapat lah gambar dan mekap cun macam ni...cewah.mekap ni masih dalam kategori mekap natural.



nak bagitau ni, ramai sangat orang nak mekap natural tapi harga nak murah.sebenarnya mekap natural bukan bermakna kurang jumlah produk yang digunakan.sama ja tau macam mekap vouge2 tu.warna dan teknik ja yang tak sama.mekap natural orang ingat senang je nak buat tapi sebenarnya mekap natural ni susah.silap teknik, mekap jadi tak lawa.kesimpulannya mekap simple/natural atau mekap vouge harga tetap sama.takdenye mekap simple kena bagi murah2.tak ye haha.teknik dan pengalaman seseorang jurusolek tu tak dapat dijual beli.nak buat mekap natural yang simple2 pun kena guna teknik yang betul dan kepakaran dari pengalaman.untuk dapatkan mekap yang cantik dan berkualiti anda tak boleh berkira ya.jangan berkira dan jangan terlalu cerewet.tu je ok?



ni lah gambar kami photoshoot tudung tu.
memang saja buat mekap nude matte macam ni.nampak soft sikit kan.
nak mekap pengantin camni pun boleh, request ja kat saya k.



sebelum dan selepas mekap.
gambar ni guna handphone dan tak ada lighting.terus tone kulit dan warna mekap berubah haha.
kening tak cukur tau.buat teknik gam ja.



foundation guna yang fabulousiti flawless angel foundation keluaran fabulousiti beauty & closet.
foundation dengan bedak sapu nipis2 ja.
kening tak cukur, buat teknik gam dan bentukkan semula.
eyeshadow saya letak warna coklat peach dengan silver.higlight warna cerah.
bulu mata palsu letak yang natural dan sapu maskara hitam kat bulu mata atas dan bawah.
eyeliner hitam garis nipis kat garisan bulu mata atas.
eyeliner coklat garis nipis kat bawah mata.
pipi warna coklat peach dan pink2 sikit
bibir warna pink natural campur warna peach.
itu je... ringkas kan? tapi yang penting sekali ialah teknik yang betul:)



untuk booking mekap dan kelas mekap sila sms/whatsapp 012-4141421.
*jangan call,jangan email, jangan mesej inbox.



like fanpage kami di:

follow instagram kami di:


tq.



Thursday, January 15, 2015

mekap nikah norhidayah.

Assalamualaikum.



26.12.14 saya mekap norhidayah untuk majlis nikah.
minta maaf ya tak dapat mekap pada 27.12.14 tu pulak sebab ada urusan :)



sebelum dan selepas mekap.
kening tak cukur tau :)



mekap ni customer request sendiri berdasarkan gambar customer saya sebelum ni tapi tak sama lah 100%.ada yang saya ubah sikit ikut kesesuaian.
kening tak cukur, buat teknik gam dan bentukkan semula.
eyeshadow campur gold gelap dengan coklat gelap.higlight warna cerah.
eyeliner hitam garis di atas dan bawah mata.
bulu mata letak yang natural dan maskara hitam sapu di bulu mata atas dan bawah.
pipi warna merah dan saya buat teknik bagi nampak natural(tak nampak merah terang).
bibir warna pink.



siap.




terima kasih mai mekap.minta maaf kalau ada salah silap.


untuk booking mekap dan kelas mekap sila sms atau whatsapp 012-4141421
*jangan call.



like facebook page kami di:
http://www.facebook.com/fabulousiti



follow instagram kami di:
http://www.facebook.com/favulousitibnc



tq.

Tuesday, January 13, 2015

mekap bertunang amera.

Assalamualaikum.



25.12.14 saya mekap amera untuk majlis bertunang.ramai sangat yang nak booking mekap pada tarikh ni, tapi saya tolak sebab plan mula2 konon nak pi jalan2.tapi last minute macam tak jadi ja, so last minute tu lah saya terima satu job mekap amera ni..hehe.minta maaf lah noh kat sapa2 yang saya tolak booking tu.



sebelum dan selepas mekap.
sebenarnya amera ni bekas student mekap saya. ;)
kening tak cukur tau :)



kening tak cukur, saya buat teknik gam dan bentukkan semula.
eyeshadow guna warna gold kemerahan blend dengan warna coklat gelap.
highligh pulak warna natural.
eyeliner hitam garis di atas mata.
bulu mata palsu letak yang natural dan maskara warna hitam untuk bulu mata atas dan bawah.
pipi warna pink
bibir warna pink peach.



siap.



ni pulak sebelum dan selepas buat teknik gam kat kening.



terima kasih amera mai mekap.minta maaf kalau ada salah dan silap.


untuk booking mekap dan kelas mekap sila sms atau whatsapp 012-4141421
*jangan call.



like facebook page kami di:

follow instagram kami di:



tq.

Monday, January 12, 2015

mekap bersanding masyitah

Assalamualaikum.



21.12.14 saya sekali lagi saya mekap masyitah untuk majlis bersanding sebelah lelaki(bertandang).



sebelum dan selepas mekap.



kening tak cukur, buat teknik gam dan bentukkan semula.
eyeshadow campur warna pink dan purple.
eyeliner warna hitam garis berhampiran garisan bulu mata atas dan lashline bawah mata.
tak letak bulu mata palsu, so sapu maskara hitam ja kat bulu mata atas dan bawah.
pipi warna pink lembut
bibir pun warna pink lembut.



siap.terima kasih mai mekap 2 kali.minta maaf kalau ada salah silap.



untuk booking mekap dan kelas mekap sila sms atau whatsapp 012-4141421
*jangan call.


like page kami di:

follow instagram kami di:


tq.

Sunday, January 11, 2015

mekap bersanding masyitah

Assalamualaikum.



20.12.14 saya mekap masyitah untuk majlis bersanding.



sebelum dan selepas mekap.
kening tak cukur, buat teknik gam saja.



customer kulit elok, letak bedak sikit pun dah melekat dan nampak cantik.
kening tak cukur, saya buat teknik gam dan bentukkan semula supaya nampak kemas.
eyeshadow saya buat teknik yang simple saja.gabung warna gold dan coklat gelap.
highlight warna cerah.
eyeliner hitam garis berhampiran garisan bulu mata atas dan lashline bawah mata.
tak letak bulu mata palsu, so sapu maskara ja kat bulu mata atas dan bawah.
pipi warna hot pink dan bibir warna medium pink.

lepas dah habis mekap baru teringat bunga tangan pengantin warna merah terang, baju pulak kuning.. kalau saya letak lipstick merah terang mesti nampak lagi 'naik' dan berseri..tapi tak teringat sungguh time tu..huhu sedih..



siap dah.terima kasih mai mekap.minta maaf kalau ada salah dan silap.



untuk booking mekap atau kelas mekap sila sms atau whatsapp 012-4141421
*jangan call.



like page kami di:

follow instagram kami di:


tq.

Thursday, January 8, 2015

mekap bertunang farhana

Assalamualaikum.



farhana customer ketiga yang saya mekap pada 13.12.14



sebelum dan selepas mekap.



kening tak cukur, buat teknik gam saja.
eyeshadow campur warna gold dengan coklat gelap.mesti ramai yang perasan saya kerap guna warna gold ja kan? sebenarnya gold saya guna ada banyak tone, bukan satu tone saja.
ok sambung balik, eyeliner hitam garis di atas dan bawah mata.
maskara hitam sapu di bulu mata atas dan bawah.
bulu mata palsu letak yang natural.
pipi dan bibir warna pink.



siap dah.terima kasih mai mekap.minta maaf kalau ada salah silap.



untuk booking mekap dan kelas mekap sila sms atau whatsapp 012-4141421(jangan call).




like fanpage kami:

follow instagram kami:


tq.

Wednesday, January 7, 2015

mekap bersanding wani


Assalamualaikum.



wani customer kedua yang saya mekap pada 13.12.14



sebelum dan selepas mekap.
sorry lighting tak berapa ok.


kening wani dah terbentuk, saya ikut shape asal saja.
eyeshadow campur warna oren/peach dengan coklat gelap.
eyeliner hitam garis di garisan bulu mata atas dan bawah.
maskara hitam sapu di bulu mata atas dan bawah.
bulu mata palsu letak yang tebal sikit.
pipi warna pink
lipstick warna hot pink.



siap dah.saja dera pengantin posing macam model sebab body dah macam model dah haha.
terima kasih wani ambil mekap sejak bertunang dulu sampai nikah dan bersanding.minta maaf kalau ada salah silap.



untuk booking mekap dan kelas mekap sila sms atau whatsapp 012-4141421(jangan call).



like fanpage kami:

follow instagram kami:


tq.

Tuesday, January 6, 2015

mekap bersanding syafinas

Assalamualaikum.


syafinas customer pertama yang saya mekap pada 13.12.14



sebelum dan selepas mekap.



kening tak cukur, buat teknik gam saja.
eyeshadow campur campur warna gold dan coklat.
eyeliner hitam garis kelopak mata atas dan lashline bawah mata.
maskara hitam untuk bulu mata atas dan bawah.
bulu mata palsu saya letak yang sederhana.
pipi dan bibir warna pink.



siap dah.terima kasih mai mekap dari jauh.minta maaf kalau ada salah silap.



untuk booking mekap dan kelas mekap sila sms atau whatsapp 012-4141421(jangan call).




like fanpage kami:

follow instagram kami:


tq.

Monday, January 5, 2015

mekap nikah wani

Assalamualaikum.


12.12.14 mekap wani untuk majlis nikah.
wani customer kedua untuk hari tu.



sebelum dan selepas mekap.



kening wani dah terbentuk, saya ikut shape tu saja.
eyeshadow campur campur warna gold dan coklat.
eyeliner hitam garis kelopak mata atas, eyeliner coklat untuk lashline bawah mata.
maskara hitam untuk bulu mata atas dan bawah, bulu mata palsu saya letak yang sederhana.
pipi letak blusher pink campur shading sikit.
bibir warna pink peach.









siap dah.terima kasih mai mekap.minta maaf kalau ada salah silap.



untuk booking mekap dan kelas mekap sila sms atau whatsapp 012-4141421(jangan call).




like fanpage kami:

follow instagram kami:


tq.