Friday, January 23, 2015

mekap photoshoot tudung fabulousiti beauty & closet

Assalamualaikum.



3.1.14 saya mekap cce untuk photoshoot tudung terbaru keluaran  fabulousiti beauty & closet.
kalau nak tengok tudung2 yang available boleh klik sini: http://www.facebook.com/fabulousiti



ni gambar depan lighting ala2 studio.touch-up dengan editing sikit dapat lah gambar dan mekap cun macam ni...cewah.mekap ni masih dalam kategori mekap natural.



nak bagitau ni, ramai sangat orang nak mekap natural tapi harga nak murah.sebenarnya mekap natural bukan bermakna kurang jumlah produk yang digunakan.sama ja tau macam mekap vouge2 tu.warna dan teknik ja yang tak sama.mekap natural orang ingat senang je nak buat tapi sebenarnya mekap natural ni susah.silap teknik, mekap jadi tak lawa.kesimpulannya mekap simple/natural atau mekap vouge harga tetap sama.takdenye mekap simple kena bagi murah2.tak ye haha.teknik dan pengalaman seseorang jurusolek tu tak dapat dijual beli.nak buat mekap natural yang simple2 pun kena guna teknik yang betul dan kepakaran dari pengalaman.untuk dapatkan mekap yang cantik dan berkualiti anda tak boleh berkira ya.jangan berkira dan jangan terlalu cerewet.tu je ok?



ni lah gambar kami photoshoot tudung tu.
memang saja buat mekap nude matte macam ni.nampak soft sikit kan.
nak mekap pengantin camni pun boleh, request ja kat saya k.



sebelum dan selepas mekap.
gambar ni guna handphone dan tak ada lighting.terus tone kulit dan warna mekap berubah haha.
kening tak cukur tau.buat teknik gam ja.



foundation guna yang fabulousiti flawless angel foundation keluaran fabulousiti beauty & closet.
foundation dengan bedak sapu nipis2 ja.
kening tak cukur, buat teknik gam dan bentukkan semula.
eyeshadow saya letak warna coklat peach dengan silver.higlight warna cerah.
bulu mata palsu letak yang natural dan sapu maskara hitam kat bulu mata atas dan bawah.
eyeliner hitam garis nipis kat garisan bulu mata atas.
eyeliner coklat garis nipis kat bawah mata.
pipi warna coklat peach dan pink2 sikit
bibir warna pink natural campur warna peach.
itu je... ringkas kan? tapi yang penting sekali ialah teknik yang betul:)



untuk booking mekap dan kelas mekap sila sms/whatsapp 012-4141421.
*jangan call,jangan email, jangan mesej inbox.



like fanpage kami di:

follow instagram kami di:


tq.



No comments: