Friday, February 27, 2015

mekap bersanding

Assalamualaikum.



31.1.15 birthday saya....eh tak tak..bukan nak cakap pasal birthday tapi hari tu saya mekap akak ni untuk bersanding.kawan cce(adik saya), aida yang tolong booking untuk akak ni, so saya tak pasti nama akak ni.lupa pulak nak tanya hari tu haha.



sebelum dan selepas mekap.
saya buat mekap yang nampak soft untuk akak ni.



kening tak cukur dan tak buat teknik gam.saya bentukkan semula ja sebab 
kening akak ni memang dah semulajadi nipis.
eyeshadow saya gabung beberapa tone coklat supaya nampak soft dan natural.
higlight warna cerah.
eyeliner warna hitam untuk atas dan bawah mata.
tak letak bulu mata palsu, so saya cuma sapu maskara hitam kat bulu mata atas dan bawah.
pipi warna pink dan bibir campur2 warna jadi pink.



terima kasih kak mai mekap.terima kasih kat aida jugak.
minta maaf kalau ada salah silap.



untuk booking mekap dan kelas mekap sila sms/whatsapp 012-4141421(jgn call).
*area kulim.



like page kami:


follow instagram kami:


tq.

Tuesday, February 24, 2015

mekap bertunang mimi.

Assalamualaikum.


24.1.15 saya mekap mimi untuk majlis bertunang.
mimi customer yang saya terima dari mirabilia concept house of bridal.
try cari fb mirabilia concept house of bridal ni k, depa buat pelamin cantik2.



sebelum dan selepas mekap.



kening tak cukur, buat teknik gam dan bentukkan semula kemas2.
eyeshadow saya gabung warna gold dan coklat supaya nampak natural.
eyeliner hitam garis atas mata.
saya letak bulu mata palsu yang natural dan sapu maskara hitam untuk bulu mata atas dan bawah.
pipi letak warna pink
bibir campur2 warna sampai jadi pink natural.






close-up sikit.



ni gambar yang mimi share.pelamin dari mirabilia concept house of bridal.
terima kasih mimi ambil mekap dan terima kasih wani(owner mirabilia) 
sebab rekemen mekap kami kat mimi.minta maaf kalau ada salah silap.



untuk booking mekap dan kelas mekap boleh sms/whatsapp 012-4141421(jgn call).
*area kulim.



like page kami:

follow instagram kami:


tq.


Friday, February 6, 2015

mekap bertunang alin.

Assalamualaikum.



10.1.15 saya mekap anak saudara saya bertunang.



sebelum dan selepas mekap.
kening tak cukur.buat teknik gam saja.



kening tak cukur, buat teknik gam dan bentukkan semula
eyeshadow letak warna natural saja.saya gabungkan warna coklat peach dengan gold jenis berkilat
highlight warna cerah
eyeliner atas mata warna hitam
tak letak bulu mata palsu, sapu maskara hitam ja kat bulu mata atas dan bawah
pipi warna soft pink
bibir campur2 warna dan jadi pink.



close-up sikit :)



siap.



anak menakan sama besaq dengan mak2 menakan dah.
kot2 anda confuse saya yang mana satu, tuuuu yang baju kelabu tu saya.
yang kiri tudung coklat tu adik saya.menempek la kami kat pelamin orang..haha.



pelamin yang cun ni dari mirabilia concept house of bridal.boleh search fb nama tu ok?
sangat rekemen lah sebab pelamin cantik2, anak menakan saya cakap memang tetamu asyik puji lah pelamin dia ni sebab cantik.tq wani(owner mirabilia).



untuk booking mekap sila sms/whatsapp 012-4141421(jangan call).



like page kami di:

follow instagram kami di:


tq.