Tuesday, March 31, 2015

mekap bersanding ila

Assalamualaikum.


14.3.15 saya mekap ila untuk majlis bersanding.
thanks ila sebab mai dari teloi ke kulim lepas tu balik ke sana semula semata-mata nak mekap ni.


sebelum dan selepas mekap.
sorry sebab lighting saya suluh terang kat sebelah muka, so sebelah nampak mekap terang,
sebelah lagi tak berapa nampak terutama blusher :'D


kening tak cukur.
eyeshadow campur beberapa tone dari warna gold.
eyeliner dan maskara hitam untuk atas dan bawah mata.
pink campur coklat untuk pipi.
saya campur beberapa tone pink untuk dapatkan warna lipstick macam ni.


siap dah.thanks mai mekap.minta maaf kalau ada salah dan silap.


untuk booking mekap dan kelas mekap sila sms atau whatsapp
012-4141421(jgn call).mekap area kulim, kedah.


like page kami di:

follow instagram kami di:


tq.

Thursday, March 26, 2015

kelas mekap kedah: kelas mekap advance kak syira

Assalamualaikum.


baru-baru ni saya ajar kelas mekap advance untuk kak shahira
kak shahira pilih kelas mekap advance sebab nak tambah service mekap kat spa dia di melaka.
sebenarnya kak shahira dah pernah mai belajar mekap kat saya dulu, tapi tu mekap basic sahaja.
kali ni belajar banyak sikit sebab nak buat bisnes kan :)
sapa2 yang dok melaka dan kawasan terdekat sila lah pi buat rawatan kat spa kak shahira
Aleesha Beauty House di sg udang melaka.

kelas berlangsung selama dua hari sebab belajar mekap basic, 4 teknik mata, satu teknik rambut dan satu teknik mekap yang saya bagi extra secara percuma.
secara keseluruhannya, untuk kelas advance yang ni saya akan ajar 5 teknik.
anda boleh pilih nak belajar berapa teknik mekap mata dan rambut.
ada sesetengah orang pilih 3 teknik mata, 2 teknik rambut.atau 4 teknik mata dan 1 teknik rambut.
kalau masa mengizinkan saya akan ajar teknik lain secara percuma.
asas bedak, shading dan produk apa yang bagus tu semua dah termasuk dalam kelas ni ya :)


HARI PERTAMA

terima kasih kat kawan saya robeq sebab sudi tolong jadi model untuk demo mekap.
saya tunjuk kat sebelah muka dan sebelah lagi student kena buat sendiri.


robeq sebelum dan selepas di mekap.
ini untuk teknik mekap mata yang pertama.sebelah saya demo, sebelah lagi student buat.


ini untuk teknik mekap yang kedua.
sorry lah beq, terpaksa create tudung palesu kat hang hehe.


HARI KEDUA

teknik mekap mata ketiga.
sama jugak, sebelah saya demo, sebelah lagi student buat.
tapi sebelum tu asas mekap seperti foundation, bedak,shading,kening,lipstick, saya bagi student yang buat dengan bimbingan saya.ni untuk praktikal la.


teknik mata keempat.
teknik ni saya jarang buat tapi saya ajar jugak sebab kalau pi belajar mekap advance kat mana2 pun mesti cikgu mekap akan ajar teknik ni jugak.teknik ni glamer kat indonesia.
sorry, rasanya anda tak berapa nampak kot sebab kalau tutup mata baru nampak teknik
 dia macam mana.


untuk teknik rambut saya ajar buat sanggul yang simple dan boleh ubahsuai untuk apa2 ja acara.
student pun cakap senang nak buat.tapi maaf lah rambut patung tu nampak tak berapa kemas sebab rambut dia keras dan kejung haha.sebelum2 ni lepas guna saya tak cuci balik rambut patung ni, habis dia keras sebab kena spray sejak bertahun dulu.


ni lah kak shahira.untuk teknik mekap extra yang saya bagi free, saya demo kat sebelah muka akak ni sendiri dan sebelah lagi kak shahira buat.habis kelas dapat lah sijil.selain sijil student juga akan dapat module teknik2 mekap.


kepada kak shahira, terima kasih mai belajar mekap.
minta maaf kalau ada salah dan silap.memang meriah buat kelas mekap dengan akak dan robeq.
praktis selalu tau supaya mahir..semoga akak berjaya dalam bisnes.
insyaallah ada rezeki dan panjang umur kita jumpa lagi.



saya ada buat kelas mekap personal.ada beberapa jenis dan harga.
untuk pertanyaan atau booking boleh sms atau whatsapp 012-4141421(jangan call).
*mekap dan kelas mekap area kulim, kedah.



like page kami di:


follow instagram kami di:


tq.

Wednesday, March 25, 2015

kelas mekap kedah: norul.syazwani,aishah.

Assalamaualaikum.


8.3.15 saya buat kelas mekap dengan yuran promosi.
sepatutnya ada lagi student lain nak join, tapi last minute tak dapat join.
takpa lah, next time insyaallah kita main mekap sama2 ok?


minta tolong cce(adik saya) jadi model.ini gambar sebelum dan selepas mekap.
mekap siap 100% kat sebelah muka ja sebab nak demo teknik ja kan.


kening tak cukur.mekap ni saya yang buat untuk demo.lepas tu student kena mekap muka sendiri untuk sesi praktikal.


sesi praktikal.rajin2 praktis mekap tau.tak kisah lah kat muka sendiri atau muka orang lain.
kalau tak praktis selalu memang kita susah mahir dan cepat lupa.


one of my student hari tu.saya lupa yang mana satu norul, syazwani dan aishah(alamak!)
heehee...


:)


:)



terima kasih mai dari penang untuk belajar mekap.
minta maaf kalau ada salah dan silap.


untuk booking mekap atau kelas mekap(area kulim, kedah),
boleh sms atau whatsapp 012-4141421(jangan call).


like page kami di:

follow instagram kami di:

tq.

Tuesday, March 24, 2015

mekap bersanding shahidah.

Assalamualaikum.


1.3.15 saya mekap shahidah untuk majlis bertandang.
terima kasih ambil dua kali mekap, nikah 27.2.15 dengan yang bertandang ni.


sebelum dan selepas mekap.
kening tak cukur tau.


kening tak cukur, buat teknik gam dan bentukkan kemas2.
eyeshadow campur2 warna gold, gold kemerahan dan coklat.warna cerah sebagai highlight.
eyeliner hitam garis atas mata dan eyeliner coklat di bawah mata.
tak letak bulu mata palsu, sapu maskara hitam ja kat bulu mata atas dan bawah.
pipi campur warna coklat dan merah.blend sampai merah tu nampak natural.
bibir campur2 warna peach, natural pink dan pink peach sampai jadi warna ni.


siap dah.ni belum pakai baju pengantin tau.
terima kasih mai mekap.minta maaf kalau ada salah dan silap.


untuk booking mekap atau kelas mekap boleh sms/whatsapp 012-4141421
*jangan call dan jangan mesej di fb atau page.


like page kami ni:

follow instagram kami di:

tq.

Monday, March 16, 2015

mekap nikah shahidah

Assalamualaikum.


27.2.15 saya mekap shahidah untuk majlis nikah.


sebelum dan selepas mekap.
kening tak cukoq tau... buat teknik gam ja.

kening tak cukur, buat teknik gam ja lepas tu saya bentuk semula bagi kemas.
eyeshadow campur warna coklat lembut, gold dan coklat gelap.
eyeliner hitam garis di atas dan bawah mata.
tak letak bulu mata palsu, hanya sapu maskara untuk bulu mata atas dan bawah.
pipi warna hot pink, tapi blend sampai nampak soft.
bibir campur warna natural pink, coral peach dan baby pink, jadi lah pink macam ni.


siap dah mekap.. tapi tak pakai baju pengantin lagi sebab customer pakai sendiri kat rumah.
thanks mai mekap.minta maaf kalau ada salah dan silap.


untuk booking mekap atau kelas mekap boleh sms atau whatsapp 012-4141421(jangan call).
mekap area kulim, kedah.


like fanpage kami di:


follow instagram kami di:


tq.

Sunday, March 15, 2015

mekap bertunang fazlina

Assalamualaikum.



21.2.15 saya mekap fazlina untuk majlis bertunang.



sebelum dan selepas mekap.
request mekap yang natural.rambut saya tak tak buat ya, customer buat sendiri.saya memang dah tak buat rambut customer tau.



kening tak cukur.saya kemas dan bentukkan semula ja.
eyeshadow warna gold kemerahan.higlight warna cerah.
eyeliner hitam untuk atas mata dan coklat untuk bawah mata.
bulu mata palsu letak yang natural.
maskara hitam untuk bulu mata atas dan bawah.
pipi warna pink lembut.
bibir pink lembut.



siap.terima kasih mai mekap.minta maaf kalau ada salah dan silap.



untuk booking mekap dan kelas mekap sila sms atau whatsapp 012-4141421
*jangan call, jangan mesej di fb.
*mekap area kulim,kedah.


like fanpage kami di:

follow instagram kami di:


tq.

Friday, March 13, 2015

mekap bersanding ain zurina

Assalamualaikum.



21.2.15 saya mekap ain zurina untuk majlis bersanding.
thanks ain ambil mekap bertunang, nikah dan bersanding.



sebelum dan selepas mekap.


kening tak cukur.saya buat teknik gam dan bentukkan semula.
eyeshadow campur2 warna coklat gelap.higlight warna cerah.
eyeliner hitam untuk bulu mata atas dan bawah.
bulu mata palsu letak yang ringan.
pipi warna pink
bibir warna pink terang2 sikit.



close-up sikit.ain pakai baju pengantin kat butik.tak ada lah gambar ain berbaju pengantin kat sini.
hehe..terima kasih mai mekap.minta maaf kalau ada salah dan silap.



untuk booking mekap dan kelas mekap sila sms/whatsapp 012-4141421(jgn call,jgn mesej fb).



like fanpage kami di:


follow instagram kami di:


tq.

Tuesday, March 10, 2015

mekap bersanding ida

Assalamualaikum.


21.2.15 saya mekap ida untuk majlis bersanding pulak.
thanks ida ambil mekap sejak bertunang dulu sampai lah ke nikah dan bersanding.



sebelum dan selepas mekap.
macam biasa, ida tak pernah request apa2.mekap macam mana pun dia ok ja.



kening tak cukur.saya bentukkan semula.
eyeshadow warna gold campur coklat dan coklat gelap.higlight warna cerah.
eyeliner hitam untuk atas dan bawah mata.
maskara hitam untuk atas dan bawah mata.bulu mata palsu letak yang ringan.
pipi warna pink.
bibir warna hot pink.



siap dah.ida tukar baju pengantin kat rumah.tak dapat lah tempek gambar kat sini.
terima kasih ida, minta maaf kalau ada salah silap.



untuk booking mekap dan kelas mekap sila sms/whatsapp 012-4141421(jgn call).



like fanpage kami di:

follow instagram kami di:


tq.

Thursday, March 5, 2015

mekap nikah ida

Assalamualaikum.


20.2.15 ida customer ketiga yang saya mekap hari tu.
ida ni kawan saya sendiri.terima kasih ambil mekap kat kami sejak bertunang dulu.



sebelum dan selepas mekap.
syok mekap ida sebab walaupun kulit dia problem sikit, tapi muka ida senang berubah.mekap simple2 pun dah nampak lain dan cantik.saya dah banyak kali mekap ida sebab sebelum ni selalu minta ida jadi model kelas mekap saya, buat pi lah mekap macam mana pun ida tak pernah komplen.saya gertak nak mekap pelik2 kat dia pun dia gelak ja tak takut pun..bhahaha.
tq ida, sobs..T____T



kening tak cukur.saya bentukkan semula kemas2.
eyeshadow saya campur2 warna gangsa dan coklat gelap.highlight warna cerah di bawah kening.
eyeliner hitam untuk atas mata dan  eyeliner coklat untuk bawah mata.
bulu mata palsu saya letak yang betul2 natural.
pipi warna coklat campur pink
lipstick warna pink lembut.



siap dah.terima kasih ida.minta maaf kalau ada salah dan silap.



untuk booking mekap dan kelas mekap sila sms atau whatsapp 012-4141421
(jgn call,jgn mesej fb/page).



like fanpage kami di:


follow instagram kami di:


tq.

Tuesday, March 3, 2015

mekap nikah nadia

Assalamualaikum.



20.1.15 saya mekap nadia untuk majlis nikah.



nadia pakai purdah, so dia request nak mekap mata saja.tapi saya letak jugak bedak, blusher dan matte lipstick nipis2 (nipis2 sebab tak nak bagi lipstick melekat dan kotorkan purdah)
nadia ada bagi gambar contoh untuk mekap mata gini.macam biasa, kalau ikut gambar contoh takde lah hasilnya sama 100% sebab banyak yang berbeza kan macam bentuk mata dan lain2.

kening tak cukur dan tak buat teknik gam.saya kemas dan bentukkan semula.
eyeshadow campur2 warna coklat gelap, coklat peach,silver dan hitam.
eyeliner hitam untuk atas dan bawah mata.
maskara hitam untuk atas dan bawah mata.



siap mekap.ni bukan persalinan untuk nikah, balik rumah nadia tukar yang lain.
terima kasih mai mekap, minta maaf kalau ada salah dan silap.



untuk booking mekap dan kelas mekap sila sms atau whatsapp 012-4141421(jgn call, jgn mesej fb).
*mekap kena mai kulim,kedah.



like fanpage kami di:

follow instagram kami di:


tq.

Monday, March 2, 2015

mekap nikah ain zurina

Assalamualaikum.



20.2.15 ain zurina customer kedua yang saya mekap.ain ni kawan sekolah adik saya.
terima kasih sebab dulu dah ambil mekap bertunang, ni nikah lepas tu bersanding.



sebelum dan selepas mekap.
mekap ni ain yang request sendiri.mungkin tak jadi 100% sama, tapi teknik tu sama.



kening tak cukur, tak buat teknik gam.saya lukis semula dan kemaskan sikit saja.
eyeshadow campur2 warna yang natural terutama coklat.
eyeliner warna hitam untuk atas mata dan coklat untuk bawah mata.
bulu mata letak yang ringan dan natural.
maskara hitam sapu di bulu mata atas dan bawah.
pipi campur pink yang natural dan coklat.
bibir campur2 warna jadi oren peach.



siap dah.tapi ain tak bawak baju pengantin, tak dapat lah tengok ain dengan baju nikah haha.



close-up sikit.. hehe.
terima kasih ain sebab mai mekap dan ambil banyak kali.minta maaf kalau ada salah dan silap.



untuk booking mekap dan kelas mekap sila sms/whatsapp
 012-4141421(jangan call. jangan pm di fb).



like fanpage kami di:

follow instagram kami di:

tq.

mekap syira bertunang

Assalamualaikum.



19.2.15 saya mekap syira untuk majlis bertunang.
mai dari sungai petani.thanks mai jauh2.



sebelum dan selepas mekap.
syira tak bawak baju bertunang, so tak dapat lah tempek gambar kat sini haha.



kening tak cukur.buat teknik gam dan bentukkan semula kemas2.
eyeshadow guna warna coklat sederhana campur gold gelap dan coklat gelap.
eyeliner hitam untuk atas mata dan bawah mata.
tak letak bulu mata palsu, hanya sapu maskara hitam di bulu mata atas dan bawah.
pipi pink campur coklat
bibir saya campur2 warna bagi jadi peach2 sikit.



siap dah.terima kasih mai jauh semata2 nak mekap kat saya.minta maaf kalau ada salah dan silap.tak tahu lah syira puas hati atau tak.kalau tak puas hati kesian dia sebab dah mai jauh2 T_______T
tapi serius cakap, kalau pakai contact lens mekap ni mesti 'naik' dan lebih cantik.



untuk booking mekap dan kelas mekap sila sms atau whatsapp 
012-4141421(jangan call, jangan pm di fb)



like fanpage kami di;

follow instagram kami di:

tq.