Tuesday, July 28, 2015

mekap nikah alin


Assalamualaikum.



3.6.15 saya mekap alin(anak saudara saya) untuk majlis akad nikah.



sebelum dan selepas mekap.
kening tak cukur dan tak letak bulu mata palsu.
saya buat mekap yang natural untuk nikah ni.



kening tak cukur.saya buat teknik gam dan kemaskan bentuk kening tu.
eyeshadow saya gabungakan warna peach dengan coklat.highlight warna cerah.
eyeliner hitam saya garis nipis2 kat atas mata dan warna coklat untuk bawah mata.
maskara saya sapu warna hitam untuk bulu mata atas dan bawah.mekap ni tak letak bulu mata palsu.
blusher pipi saya blend warna oren bersama bronzer dan jadikan warna dia ala2 peach sikit.
lipliner dan lipstick saya campur2 warna sampai jadi oren peach macam ni.



dah siap ;)



nak jugak letak gambar saya tengah mekapkan alin..hehe.diulangi, saya jurusolek wanita tau.so kepada muslimah2 semua jangan takut nak booking saya ok? mekap pun boleh bagitau nak macam mana samada nak simple dan natural, warna soft, atau mekap yang vouge.



untuk tempahan mekap atau berminat nak belajar mekap boleh sms atau whatsapp
012-4141421(jgn call).
mekap area kulim, kedah.


like page kami di:

follow instagram kami di:


tq.







Sunday, July 26, 2015

mekap outdoor photoshoot cce

Assalamualaikum.



31.5.15  hari bersanding adik saya.pagi tu mekap bersanding, petangnya lepas habis solat saya buat mekap simple pula untuk dia pergi outdoor photoshoot.untung la ada kakak jurusolek, boleh mekap banyak kali kan? hehe.


p/s: tudung yang cce pakai ni keluaran kami sendiri, fabulousiti beauty & closet.
muncung senang jadi :)


sebelum dan selepas mekap.
memandangkan dah petang dan outdoor photoshoot pun bukan lama sangat kan, so saya buat mekap simple ja untuk cce.warna saya guna yang terang sikit, tapi teknik mekap saya buat yang simple dan cepat.



kening tak cukur dan tak buat teknik gam.saya kemaskan kening guna teknik simple ja.
eyeshadow saya guna jenis yang 3D, bila kena cahaya dia jadi tone yang berlainan.ada nampak gold, pink dan purple.saya campur sikit dengan coklat gelap.highlight warna cerah.
kali ni tak letak bulu mata palsu, cuma sapu maskara hitam untuk bulu mata atas dan bawah.
celak warna hitam garis nipis untuk atas mata dan warna coklat untuk bawah mata.
pipi saya letak merah samar.
bibir saya tanya cce "nak warna merah dak?" dia kata "boleh gak".terus saya letak merah terang gini.nampak macam merah oren kan? tapi sebenarnya merah cili.



gambar dengan flash dan tanpa flash.



untuk tempahan mekap atau berminat nak belajar mekap boleh sms atau whatsapp
012-4141421(jgn call).
mekap area kulim, kedah.


like page kami di:

follow instagram kami di:


tq.

Thursday, July 23, 2015

mekap bersanding cce

Assalamualaikum.



31.5.15 mekap cce(adik saya) untuk bersanding pulak.

p/s: tudung yang cce pakai ni keluaran kami sendiri, fabulousiti beauty & closet.
muncung senang jadi :)

sebelum dan selepas mekap.
untuk mekap bersanding ni saja la main warna terang sikit.cce bukan selalu mekap pun.lagipun photographer yang cce ambil edit gambar tone cerah sikit, so dalam gambar mekap nampak biasa2 ja.



kening tak cukur.kali ni saya buat teknik gam dan bagi kemas2 kening tu sikit.
eyeshadow gabungan warna gold, coklat dan coklat gelap.higlight warna cerah.
celak hitam dan maskara hitam untuk atas dan bawah mata.
pipi saya letak warna pink dan blend bersama bronzer.
bibir saya campur2 warna sampai jadi pink macam ni.



gambar flash dan takde flash.takde flash tu mekap nampak cerah sikit sebab kekurangan cahaya kat dalam bilik, so gambar dari kamera saya jadi tak berapa ok.



close-up gambar flash dan tanpa flash.



close-up



siap.



saya dengan pengantin.saya jurusolek perempuan naahhh.sebelum ni ada yang ingat saya ni jurusolek pondan atau lelaki.sebab nama zoey kot? haha.boleh panggil saya zoey(sebutan zowi) atau siti ja kalau nak senang k?



untuk tempahan mekap atau berminat nak belajar mekap boleh sms atau whatsapp
012-4141421(jgn call).
mekap area kulim, kedah.


like page kami di:

follow instagram kami di:


tq.

Wednesday, July 22, 2015

mekap nikah cce

Assalamualaikum.



dah lama kan saya tak update pasal mekap? sebab sibuk sangat la sebelum ni sampai tak ada masa nak update pasal mekap.banyak lagi ni nak update tapi satu2 lah ok? ;)


29.5.15 hari tu saya mekap cce(adik saya) untuk majlis nikah.sorry naahh sebab gambar banyak noise dan tak berapa ok sebab kekurangan cahaya.



sebelum dan selepas mekap.
saya buat mekap yang simple dan natural je.



untuk mekap nikah ni cce request tak nak buat kening teknik gam, so saya cuma kemaskan ikut bentuk kening dia yang asal.eyeshadow gabungan warna coklat.eyeliner hitam garis nipis2 dan sapu maskara hitam.pipi pink dan bibir pink lembut.



close-up sikit.tak sempat ambil gambar waktu dia dah pakai baju pengantin.insyaallah kalau dah dapat gambar dari photographer dia, saya update kat sini ok?


untuk tempahan mekap atau berminat nak belajar mekap boleh sms atau whatsapp
012-4141421(jgn call).
mekap area kulim, kedah.


like page kami di:

follow instagram kami di:


tq.

Thursday, July 16, 2015

selamat hari raya

Assalamualaikum.