Thursday, August 27, 2015

mekap bersanding tyqa

Assalamualaikum.


8.8.15 atikah atau tyqa ialah customer kedua yang saya mekap hari tu.
sehari sebelum tu mekap tyqa untuk majlis nikah, kali ni untuk majlis bersanding pulak.
untuk elakkan kekeliruan, nak bagitau siap2 untuk outdoor photoshoot bukan saya yang mekap ya :)


sebelum dan selepas mekap.
kali ni saya buat mekap yang gelap2, smokey2 sikit kat tyqa.


kening tak cukur, buat teknik gam dan bentukkan kemas2.
eyeshadow campur2 warna coklat dan warna gelap.saya buat ala2 smokey untuk mekap mata ni.
highlight warna cerah.
eyeliner hitam garis di atas dan bawah mata.
maskara hitam sapu di bulu mata atas dan bawah.
pipi warna hot pink
lipliner, lipstick dan lip gloss saya letak warna hot pink jugak.


gambar ni dengan cahaya semulajadi, tak guna studio lighting.


dah siap.baju lawa, veil pun lawa macam princess hihi.
terima kasih tyqa sebab ambil dua kali mekap(nikah dan sanding).minta maaf sangat2
tak dapat buat mekap untuk outdoor photoshoot sebab saya tak sihat.
minta maaf jugak kalau ada salah dan silap.


untuk tempahan mekap atau berminat nak belajar mekap boleh sms atau whatsapp
012-4141421(jgn call).
mekap area kulim, kedah.


like page kami di:

follow instagram kami di:


tq.

Friday, August 21, 2015

mekap bersanding fadilah


Assalamualaikum.


8.8.15 saya mekap fadilah untuk majlis bersanding.


sebelum dan selepas mekap.
fadilah request nak mekap mata biasa2(natural), lipstick merah gelap2 sikit sebab nak sesuaikan dengan baju songket, blusher tak mau nampak sangat(tak nak terang) dan nak bagi kulit nampak minyak2 sikit sebab kulit fadilah jenis kering.saya buat bagi kulit fadilah nampak glowing2.


kening tak cukur.buat teknik gam dan bentukkan kemas2.
eyeshadow saya letak gold dan gold kemerahan.saya blend dan tak buat terang sangat sebab fadilah request nak mekap mata biasa2 ja.highlight saya letak warna cerah.
eyeliner hitam saya garis atas mata.warna coklat di bawah mata.
maskara hitam untuk bulu mata atas dan bawah.
pipi saya letak merah samar tapi blend bagi nampak natural dan samar2.
lipliner dan lisptick saya campur2 tone sampai nampak merah gelap2 macam yang direquest.


gambar dengan cahaya semulajadi tanpa studio lighting.fadilah pakai baju biasa time ni sebab bersiap pakai baju pengantin dekat butik,


dapat mesej dari fadilah yang berpuas hati dengan mekap hari tu.
saya ni selalu rasa mekap saya tak lawa hahaha..bila ada yang cakap puas hati, Alhamdulilah sangat2.
terima kasih fadilah sebab ambil mekap.minta maaf kalau ada salah dan silap.


untuk tempahan mekap atau berminat nak belajar mekap boleh sms atau whatsapp
012-4141421(jgn call).
mekap area kulim, kedah.


like page kami di:

follow instagram kami di:


tq.

Tuesday, August 18, 2015

promosi fabulousiti flawless foundation

Assalamualaikum.


pre-order fabulousiti flawless angel foundation kini dibuka.last bagi harga promosi sebab lepas ni kembali ke harga asal dah.kalau nak tengok hasilnya, boleh tengok hasil mekap cik zoey pada customer2 sebelum ni.sangat flawless, insyaallah.

untuk review penuh boleh klik di sini: 

page kami:

ig kami:


nama produk: fabulousiti flawless angel foundation.
harga promosi: RM44.00
harga asal: RM59.00
kod warna: beige.
cara order: sms/whatsapp 012-4141421(jgn call).


jangan terlepas.ramai yang pernah guna dah repeat order.maknanya mereka berpuashati, alhamdulilah.try dulu baru tahu ya ;)


terima kasih.

mekap nikah tyqa

Assalamualaikum.


7.8.15 saya mekap atikah atau tyqa untuk majlis nikah.


sebelum dan selepas mekap.
tyqa request mekap natural untuk majlis nikah.


kening tak cukur.buat teknik gam je.
eyeshadow saya letak warna gold dari tone cerah dan gelap.higlight warna cerah.
eyeliner warna hitam garis di atas mata.warna coklat di bawah mata.
sapu maskara hitam untuk atas dan bawah mata.
pipi saya letak blusher warna merah samar campur pink.
lipliner, lipstick dan lipgloss campur2 warna pink dan merah dari tone yang berlainan sampai jadi warna natural macam ni.


dah siap dah.sorry veil diterbangkan angin kipas pulokkk... hehe.
terima kasih tyqa ambil mekap.dah booking awal2 sejak tahun lepas lagi.
minta maaf kalau ada salah dan silap.


untuk tempahan mekap atau berminat nak belajar mekap boleh sms atau whatsapp
012-4141421(jgn call).
mekap area kulim, kedah.


like page kami di:

follow instagram kami di:


tq.


Monday, August 17, 2015

mekap bertandang cce

Assalamualaikum.


1.8.15 saya mekap cce(adik saya) untuk majlis bertandang pulak.


sebelum dan selepas mekap.
habis dah trademark haku bunga tepi kepala dia tiru -..-


kening tak cukur.buat teknik gam je.
eyeshadow warna gold kemerahan campur dengan coklat gelap.highlight warna cerah.
eyeliner hitam garis kat atas dan bawah mata.
pipi warna pink kusam campur dengan merah sikit.
lip liner warna meroon blend dengan dua tiga tone lipstick merah.saya bagi jadi gelap2 sikit.


siap dah.


gambar kiri tu dari handphone cce.
gambar kanan cce selfie guna front camera.
ni semua saja nak tunjuk hasil mekap ja :D


untuk tempahan mekap atau berminat nak belajar mekap boleh sms atau whatsapp
012-4141421(jgn call).
mekap area kulim, kedah.


like page kami di:

follow instagram kami di:


tq.

Thursday, August 13, 2015

mekap bertandang jun

Assalamualaikum.


19.7.15 saya mekap jun untuk majlis bertandang.jun customer kedua yang saya mekap.
jun ni adik ipar finaz yang saya mekap hari tu jugak(boleh baca entry sebelum ni).depa buat majlis sekali(dua pengantin).


sebelum dan selepas mekap.
saya buat mekap yang nampak soft sikit untuk jun.


kening tak cukur.saya buat teknik gam dan bentuk kemas2.
eyeshadow saya campur warna gold kemerahan dengan coklat gelap.highlight warna cerah.
eyeliner hitam untuk atas mata.
maskara hitam untuk bulu mata atas dan bawah.
pipi warna pink.
lipliner dan lipstick pun warna pink.


dah siap.


terima kasih ambil mekap.minta maaf kalau ada salah dan silap.


untuk tempahan mekap atau berminat nak belajar mekap boleh sms atau whatsapp
012-4141421(jgn call).
mekap area kulim, kedah.


like page kami di:

follow instagram kami di:


tq.

Wednesday, August 12, 2015

mekap bersanding finaz

Assalamualaikum.


19.7.15 saya mekap finaz untuk majlis bersanding pula.


sebelum dan selepas mekap.


kening tak cukur, buat teknik gam dan bentuk kemas2.
eyeshadow warna gold cerah dan gelap.highlight warna cerah.
pipi letak pink blend dengan shading.
lipliner dan lipstick warna pink.


siap :)


terima kasih ambil mekap 2 kali(nikah dan bersanding).minta maaf kalau ada salah dan silap.


untuk tempahan mekap atau berminat nak belajar mekap boleh sms atau whatsapp
012-4141421(jgn call).
mekap area kulim, kedah.


like page kami di:

follow instagram kami di:


tq.

Tuesday, August 11, 2015

mekap nikah finaz

Assalamualaikum.


18.7.15 saya mekap finaz untuk majlis nikah.


sebelum dan selepas mekap.
lighting kurang ok sebab waktu ni malam(customer nikah malam).


kening tak cukur.buat teknik gam dan bentuk kemas2.
eyeshadow campur coklat sederhana dengan coklat gelap.
eyeliner hitam garis di atas mata.
maskara hitam sapu di bulu mata atas dan bawah.
pipi letak blusher merah samar.
lipliner peach dan lipstick campur2 warna sampai nampak peach2 oren sikit.


siap dah.terima kasih ambil mekap.minta maaf kalau ada salah dan silap.


untuk tempahan mekap atau berminat nak belajar mekap boleh sms atau whatsapp
012-4141421(jgn call).
mekap area kulim, kedah.


like page kami di:

follow instagram kami di:


tq.



Monday, August 10, 2015

kelas mekap asas noor ashikin

Assalamualaikum.


28.6.15 dalam bulan ramadan saya buat kelas mekap personal(seorang) untuk noor ashikin.
ramai ja yang tanya nak join tapi tarikh yang diminta tak sesuai pula.minta maaf ye :)


macam biasa, my frend, kak nurul jadi model bidan terjun..haha.
ni saya dah siap demo kat sebelah muka model.tinggal lagi sebelah belum mekap untuk student, noor ashikin pulak yang mekap(sesi praktikal).memadangkan ni kelas mekap asas, so saya ajar teknik2 yang simple dan sesuai untuk semua acara.


sesi praktikal.noor ashikin mekapkan sebelah lagi muka model.kali ni saya minta student mekap kat muka model berbanding sebelum ni yang mana student kena mekap muka diaorang sendiri.saja bulan2 puasa nak bagi kelas cepat tamat sebab kesian kat student dan kesian kat model.


dah siap! noor ashikin dengan kak nurul.kelas ni belajar sorang2 bukan ramai2 tu.belajar santai2 je.dapat sijil dan module jugak.selain kelas mekap asas, ada juga yang advance dan banyak teknik.ada yang satu hari(4 ke 5 jam) dan ada yang 2 hari bergantung pada jenis kelas yang anda pilih.


dah siap.sebelum dan selepas mekap.
kening tak cukur tau.sebelah muka saya yang mekap untuk sesi demo, sebelah lagi student yang mekap untuk sesi praktikal.


thanks noor ashikin sebab join.rajin2 praktis tau sebab mekap atau apa2 kemahiran ni kena selalu buat, baru lah hasilnya makin elok.


untuk tempahan mekap atau berminat nak belajar mekap boleh sms atau whatsapp
012-4141421(jgn call).
mekap area kulim, kedah.


like page kami di:

follow instagram kami di:


tq.

Friday, August 7, 2015

mekap photoshoot alin

Assalamualaikum.


13.6.15 saya mekap alin untuk photoshoot dalam studio.


sebelum dan selepas mekap.
kening tak cukur dan tak letak bulu mata palsu tau.


kening tak cukur, saya buat teknik gam dan bentukkan kemas2.
eyeshadow campur2 warna gold dan coklat.higlight warna cerah.
eyeliner hitam garis di atas mata dan eyeliner coklat di bawah mata.
maskara hitam sapu di bulu mata atas dan bawah.
pipi campur2 warna sampai nampak pink peach.
lipliner dan lipstick pun campur2 warna sampai nampak pink peach.


close-up sikit.


nak letak jugak gambar yang tak cukup lighting ni hehe.


ni gambar yang dah edit dari photographer aril asm.


untuk tempahan mekap atau berminat nak belajar mekap boleh sms atau whatsapp
012-4141421(jgn call).
mekap area kulim, kedah.


like page kami di:

follow instagram kami di:


tq.

Thursday, August 6, 2015

mekap bertandang lea

Assalamualaikum.


13.6.15 saya mekap lea untuk majlis bertandang.dari terengganu(kalau tak salah) mai bertandang ke rumah pengantin lelaki di kulim.thanks ambil saya mekap :)


sebelum dan selepas mekap.
kening tak cukur tau.customer tak ada request apa2, saya buat mekap yang boleh dikira soft jugak lah.


kening tak cukur, buat teknik gam dan bentukkan kemas2.
eyeshadow campur warna coklat dan highlight warna cerah.
eyeliner hitam garis atas mata dan eyeliner coklat di bawah mata.
maskara hitam sapu di bulu mata atas dan bawah.
pipi campur warna pink bersama bronzer.
lipliner warna pink dan lipstick saya campur2 warna sampai jadi pink macam ni.


close-up sikit.


lea bersiap pakai baju pengantin kat butik.thanks bagi saya ambil gambar ni :)

untuk tempahan mekap atau berminat nak belajar mekap boleh sms atau whatsapp
012-4141421(jgn call).
mekap area kulim, kedah.


like page kami di:

follow instagram kami di:


tq.

Wednesday, August 5, 2015

mekap bertandang alin

Assalamualaikum.


7.6.15 saya mekap alin(anak saudara saya) untuk majlis bertandang pulak.


sebelum dan selepas mekap.
mekap kali ni alin hanya request lipstick merah sebab nak matching kan dengan baju songket yang dia pakai.mekap keseluruhan pulak dia serah kat saya je.so saya buat mekap ala2 smokey sikit lah.
kening tak cukur tau.alin cakap memang dia teringin lah kening terbentuk kemas camni.saya pun apa lagik, zupzap zupzap saya buat kening dia..hahahaha.


kening tak cukur.buat teknik gam dan bentukkan kemas2 gini.
eyeshadow campur warna gold kemerahan dengan coklat gelap.highlight warna cerah.
eyeliner warna hitam garis kat atas dan bawah mata.
tak letak bulu mata palsu, cuma sapu maskara hitam kat bulu mata atas dan bawah.
pipi blend warna merah bersama bronzer.
memandangkan untuk majlis bersanding di pihak perempuan alin nak lipstick merah jugak, so untuk pihak perempuan saya letak merah terang sikit.yang kali ni pulak saya letak merah gelap sikit.
lipliner merah gelap(macam meroon sikit) dan campur2 lipstick dari pelbagai tone sampai nampak merah gelap macam ni.


full dress :)


gambar yang dah diedit dari official photographer alin, aril asm


untuk tempahan mekap atau berminat nak belajar mekap boleh sms atau whatsapp
012-4141421(jgn call).
mekap area kulim, kedah.


like page kami di:

follow instagram kami di:


tq.

Tuesday, August 4, 2015

mekap bertunang izan

Assalamualaikum.


7.6.15 saya mekap izan bertunang.thanks izan sanggup mekap awai sebab lepas tu saya kena mekap anak saudara saya pulak :)


sebelum dan selepas mekap.
izan ada request mekap, tapi macam biasa.. ambil inspirasi saja sebab nak buat sama 100% tu agak susah sebab bentuk mata dan lain2 tak sama :)


kening tak cukur.buat teknik gam dan bentuk kemas2.
eyeshadow warna gold coklat campur coklat gelap.highlight warna cerah.
eyeliner hitam garis atas dan bawah mata.
maskara hitam untuk bulu mata atas dan bawah.
pipi campur pink bersama bronzer.
lipliner dan lipstick warna pink peach yang lembut dan nampak natural.


siap.selamat bertunang izan :)


untuk tempahan mekap atau berminat nak belajar mekap boleh sms atau whatsapp
012-4141421(jgn call).
mekap area kulim, kedah.


like page kami di:

follow instagram kami di:


tq.

Monday, August 3, 2015

mekap bersanding alin

Assalamualaikum.


6.6.15 saya mekap alin(anak saudara saya) untuk majlis bersanding.


sebelum dan selepas mekap.
kening tak cukur tau.kaw2 punya saya buat bagi terbentuk macam tu..haha.
mekap ni alin yang request sendiri.


kening tak cukur.saya buat teknik gam dan buat bentuk kemas2.
eyeshadow campur2 warna pink dan coklat gelap ikut macam yang alin request.higlight warna cerah.
eyeliner hitam untuk atas dan bawah mata.
tak letak bulu mata palsu, cuma sapu maskara hitam untuk atas dan bawah mata.
pipi blend warna merah samar bersama bronzer.
lipstick merah terang.


full dress :)

ini pulak gambar outdoor photoshoot dari official photographer wedding alin, aril asm
gambar ni dah edit dah :)


untuk tempahan mekap atau berminat nak belajar mekap boleh sms atau whatsapp
012-4141421(jgn call).
mekap area kulim, kedah.


like page kami di:

follow instagram kami di:


tq.