Wednesday, September 30, 2015

mekap bersanding norbadiah

Assalamualaikum.


19.9.15 mekap norbadiah untuk majlis bersanding.sebelum ni mekap bertunang, ni bersanding pulak.thanks ya norbadiah :)


sebelum dan selepas mekap.
kening tak cukur naahhh:)


gambar ni tanpa studio lighting, guna cahaya semulajadi ja.
kening tak cukur.
eyeshadow campur2 warna seakan taupe rose dengan warna coklat gelap yang ada tone perang.
highlight warna cerah.
eyeliner hitam untuk atas dan bawah mata.
maskara hitam untuk bulu mata atas dan bawah.
pipi dan bibir warna pink.


gambar ni guna studio lighting.
terima kasih mai mekap ya.minta maaf kalau ada salah silap.


untuk tempahan mekap atau berminat nak belajar mekap atau pun nak beli foundation,
boleh sms atau whatsapp
012-4141421(jgn call).
mekap area kulim, kedah.


like page kami di:

follow instagram kami di:


tq.

Monday, September 28, 2015

mekap bersanding fizah

Assalamualaikum.


30.8.15 awal pagi mekap fizah untuk majlis nikah.lepas tu mekap lagi sekali untuk
majlis bersanding pulak(fizah buat dua kali mekap sebab nikah dan bersanding pada hari yang sama).

untuk mekap bersanding ni lebih kurang dalam pukul 1.15pm ke 1.30 pm baru dapat mula mekap, so saya buat mekap laju2 la kan.tak tanya apa2 yang fizah nak request dah sebab dok pikir nak buat cepat2 bagi pengantin siap ja weh! hehe.


sebelum dan selepas mekap.


kening tak cukur dan tak buat teknik gam.kali ni fizah minta kening soft sikit dan tak terbentuk sangat macam mekap nikah, so saya layang2kan saja.
eyeshadow letak pink dan coklat.higlight warna cerah.
saja letak eyeshadow pink2 sebab nak bagi efek sweet and soft.
eyeliner warna hitam garis di atas dan bawah mata.kat bawah mata tu saya buat smokey2 sikit.
mekap ni pun tak letak bulu mata palsu, cuma sapu maskara hitam kat bulu mata atas dan bawah.
pipi warna pink


siap dah.terima kasih ambil 2 kali mekap.minta maaf kalau ada salah dan silap.


untuk tempahan mekap atau berminat nak belajar mekap boleh sms atau whatsapp
012-4141421(jgn call).
mekap area kulim, kedah.


like page kami di:

follow instagram kami di:


tq.



Monday, September 21, 2015

mekap nikah fizah

Assalamualaikum.


30.8.15 saya mekap fizah untuk majlis nikah.
fizah nikah dan bersanding pada hari yang sama.awal pagi tu mekap untuk majlis nikah dulu.
beberapa tahun lepas saya pernah mekap kakak fizah untuk bertunang, nikah, bersanding dan bertandang, kali ni giliran fizah pulak.tapi untuk nikah dan bersanding je lah..hihi.
thanks sebab percayakan hasil mekap saya ;D



sebelum dan selepas mekap.
sorry, gambar semua cahaya kat sebelah muka sebab lighting dok kat tepi hehe.


kening tak cukur dan tak buat teknik gam.saya buat bagi ada shape sikit dan kemaskan semula.
eyeshadow warna gold dan coklat.higlight warna cerah.
eyeliner hitam garis nipis2 kat atas mata dan coklat kat bawah mata.
mekap ni tak letak bulu mata palsu, jadi saya sapu maskara hitam kat bulu mata atas dan bawah.
pipi warna merah samar campur pink.
bibir fizah pilih nak warna ni.orange peach2 sikit.


siap.terima kasih mai mekap.minta maaf kalau ada salah silap.


untuk tempahan mekap atau berminat nak belajar mekap boleh sms atau whatsapp
012-4141421(jgn call).
mekap area kulim, kedah.


like page kami di:

follow instagram kami di:


tq.

Monday, September 14, 2015

mekap bertunang

Assalamualaikum.


29.8.15 saya mekap adik kepada kawan saya untuk majlis bertunang.
tak tahu pulak nama apa sebab kakak dia yang tolong booking.time mekap pun fokus ja tak teringat nak tanya nama hehe.


sebelum dan selepas mekap.
customer request mekap natural.


kening tak cukur dan tak buat teknik gam sebab kening asalnya memang dah nipis terbentuk.
saya cuma lukis dan kemaskan semula.
eyeshadow warna gold kehijauan dan ada tone kuning2 sikit.
campur dengan eyeshadow oren dan warna coklat.
highlight letak warna cerah.
eyelinerwarna hitam garis di atas mata dan coklat di bawah mata.
mekap ni tak letak bulu mata palsu, cuma sapu maskara hitam untuk bulu mata atas dan bawah.
pipi letak warna merah samar dan blend supaya soft.
bibir campur2 warna lip liner, lipstick dan lipgloss jadi pink.


siap dah.selamat bertunang dan terima kasih mai mekap.minta maaf kalau ada salah silap.


untuk tempahan mekap atau berminat nak belajar mekap boleh sms atau whatsapp
012-4141421(jgn call).
mekap area kulim, kedah.


like page kami di:

follow instagram kami di:


tq.

Wednesday, September 2, 2015

mekap nikah aini

Assalamualaikum.


8.8.15 aini customer ketiga yang saya mekap hari tu.


sebelum dan selepas mekap.
minta maaf sebab gambar semua takde lighting yang ok.
waktu ni gelap sebab baru lepas hujan dan ribut.


gambar ni guna flash pulak.
kening tak cukur.buat teknik gam.
eyeshadow saya campur2 warna gold.
eyeliner hitam garis di atas mata dan eyeliner coklat di bawah mata.
maskara hitam sapu di bulu mata atas dan bawah.
pipi letak warna pink.
bibir pun letak warna pink.


terima kasih aini ambil mekap.dulu mekap bertunang, ni nikah pulak.
minta maaf kalau ada salah dan silap.


untuk tempahan mekap atau berminat nak belajar mekap boleh sms atau whatsapp
012-4141421(jgn call).
mekap area kulim, kedah.


like page kami di:

follow instagram kami di:


tq.