Wednesday, October 28, 2015

mekap bersanding linda

Assalamualaikum.


24.10.15 mekap linda lagi sekali untuk majlis bersanding pulak.


sebelum dan selepas mekap.
kali ni tak guna dah la produk hat baru tu hehehe.guna hat dok guna selama ni.
sorry ya gambar buat kulit pengantin nampak gelap sikit sebab tak guna studio lighting.cuaca pulak mendung, jadi kurang cahaya sikit.


kening tak cukur dan tak buat teknik gam.lukis dan kemaskan saja.
eyeshadow warna ala2 dusty pink campur2 dengan coklat sikit.higlight warna cerah.
eyeliner hitam garis di atas dan bawah mata.
maskara hitam sapu di bulu mata atas dan bawah.
pipi letak pink.
lipstick dan lip gloss campur2 warna pink.



terima kasih linda ambil 3 kali mekap termasuk yang bertunang dulu.
minta maaf kalau ada saha silap.


booking mekap/kelasmekap/beli foundation:
sms/whatsapp 012-4141421(jgn call).


saya jurusolek wanita.saya mekap dan ajar mekap area kulim dan yang terdekat sahaja.



like page:

follow ig:


tq.

Tuesday, October 27, 2015

mekap nikah linda

Assalamualaikum.


23.10.15 saya mekap linda untuk majlis nikah.sebelum ni dah pernah mekap linda masa bertunang.



sebelum dan selepas mekap.
waktu ni saja cuba guna produk yang saya akan guna untuk mekap tahun depan, 2016.
alhamdulilah nampak gebu dan hasilnya flawless walaupun ambil gambar ni tak guna studio lighting.


kening tak cukur dan tak buat teknik gam.lukis dan kemaskan ja.
eyeshadow warna gold dan koko gelap.higlight warna cerah.
eyeliner hitam garis atas mata, coklat untuk bawah mata.
makara hitam sapu dekat bulu mata atas dan bawah.
pipi letak warna macam dusty pink sikit.blend dengan shading, so warna jadi macam ni.
lipstick campur2 warna jadi peach keorenan dan lip gloss pun warna yang sama.


terima kasih linda ambil mekap lagi kali ni.minta maaf kalau ada salah dan silap.


untuk booking mekap dan kelas mekap atau beli foundation yang saya jual,
sila sms atau whatsapp 012-4141421(jgn call).

saya buat mekap dan kelas mekap kulim dan kawasan terdekat.
walaupun nama saya zoey, tapi saya jurusolek wanita ya bukan lelaki mahupun PON2..hihi...!
tapi boleh ja nak panggil siti pun ok?


like page kami di:

follow ig kami di:


tq.

Thursday, October 15, 2015

mekap baru 2016 dan booking kini dibuka

Assalamualaikum.


booking mekap untuk tahun 2016 dah dibuka ya.tapi harga mekap naik sikit.sikit ja dan masih dalam kategori murah(yup! harga mekap saya selama ni murah ja).

sebab utama harga dinaikkan sikit tu;
.
.
1. saya dah tukar hampir 100% brand mekap yang digunakan.
guna yang lebih berkualiti dan hasil mekap pun lebih cantik dan bagus kualitinya.
selama ni pun guna yang elok, tapi kali ni upgrade lagi ke brand yang lebih elok.

2. teknik mekap pun upgrade juga ke teknik-teknik terkini.
client masih boleh request samada nak mekap simple dan natural atau lain-lain, tapi teknik tu ubah sikit lah berbanding sebelum ni.

3. mekap full waterproof dan tahan lama.
kalau client menangis ka, berpeluh ka, kena hujan ka, insyaallah mekap tetap elok dan tahan lama.
tak ada lah kes mata hitam-hitam sebab maskara dan eyeliner luntur, atau pun mekap comot akibat foundation mencair.insyallah mekap yang saya buat nanti akan tahan lama.


ingat ya, kalau nak dapatkan hasil mekap yang berkualiti, cantik dan tahan lama kena lah melabur sikit dan tak boleh kedekut sangat hihi.tapi nak cakap siap-siap lah, kalau mekap simple dan natural pun tetap harga sama macam mekap lain ya.tak ada diskaun hanya semata-mata sebab mekap simple.walaupun mekap simple, tapi produk yang digunakan sama ja macam mekap lain, cuma teknik yang digunakan tu berlainan sikit(kadang-kadang teknik mekap simple lagi rumit dari mekap lain).


untuk pertanyaan harga baru, tempahan mekap atau berminat nak belajar mekap,
boleh sms atau whatsapp
012-4141421(jgn call).
mekap area kulim, kedah.


like page kami di:

follow instagram kami di:


tq.

mekap bersanding kak cik

Assalamualaikum.


26.9.15 mekap kak cik untuk majlis bersanding.customer kedua yang saya mekap hari tu.
tak ingat nama penuh, dok panggil kak cik ja(kawan adik saya).


sebelum dan selepas mekap.
kening tak cukur dan tak letak bulu mata palsu.mekap soft2 ja.


kening tak cukur dan tak buat teknik gam.kening asal nipis dah, so saya bentukkan ja.
eyeshadow warna gold brown campur pink purple.higlight warna cerah.
eyeliner hitam garis di atas mata dan eyeliner coklat camppur hitam untuk bawah mata.
pipi letak pink.
bibir campur2 lipliner, lipstick dan lipgloss dari dua tiga tone pink.


ni gambar tanpa studio lighting.guna cahaya semulajadi ja.
terima kasih kak cik ambil mekap, minta maaf kalau salah silap.


untuk tempahan mekap atau berminat nak belajar mekap atau pun nak beli foundation,
boleh sms atau whatsapp
012-4141421(jgn call).
mekap area kulim, kedah.


like page kami di:

follow instagram kami di:


tq.

Tuesday, October 6, 2015

mekap bersanding hidayah

Assalamualaikum.


26.9.15 mekap hidayah untuk majlis bertandang di kulim.


sebelum dan selepas mekap.
hidayah pakai baju pengantin dekat butik.hidayah pakai gaun warna putih, 
so saya buat mekap yang soft ja.


kening tak cukur dan tak buat teknik gam.kening memang dah nipis, so bentukkan saja.
eyeshadow campur-campur warna brown dengan dusty rose.highlight warna cerah.
saya buat teknik yang simple ja.
eyeliner hitam garis di atas mata, eyeliner coklat di bawah mata.
maskara hitam bulu mata atas dan bawah.
pipi warna pink.
bibir letak lipliner pink, lipstick dan lip gloss campur2 warna jadi soft pink.


close-up sikit.
terima kasih mai mekap, minta maaf kalau ada salah dan silap.


untuk tempahan mekap atau berminat nak belajar mekap atau pun nak beli foundation,
boleh sms atau whatsapp
012-4141421(jgn call).
mekap area kulim, kedah.


like page kami di:

follow instagram kami di:


tq.

Sunday, October 4, 2015

mekap bertandang norlaila

Assalamualaikum.


20.9.15 saya mekap norlaila untuk majlis bertandang.


sebelum dan selepas mekap.


saya buat mekap ni dan guna foundation,concealer dan bedak sedikit cerah dari warna asal kulit norlaila.
kening tak cukur.
eyeshadow campur2 warna taupe rose dengan red pink dan perang gelap.
highlight warna cerah.
eyeliner hitam untuk atas dan bawah mata.
maskara hitam sapu dekat bulu mata atas dan bawah.
pipi dan bibir warna pink.tapi untuk bibir saya campur2 warna sampai jadi warna ni.


terima kasih mai mekap.minta maaf kalau ada salah silap.



untuk tempahan mekap atau berminat nak belajar mekap atau pun nak beli foundation,
boleh sms atau whatsapp
012-4141421(jgn call).
mekap area kulim, kedah.


like page kami di:

follow instagram kami di:


tq.