Thursday, December 31, 2015

mekap bersanding farhana

Assalamualaikum.


mekap
tarikh: 26.12.15
client: farhana
acara: bersanding


sebelum dan selepas mekap.
sehari sebelumnya mekap nikah, kali ni mekap bersanding pulak.thanks farhana dengan nazeer sebab ambil 2 kali mekap.tu pun nak booking kali ketiga untuk bertandang tapi saya tengah bercuti tarikh tu.. minta maaf naahhh hehe.


gambar ni guna cahaya semulajadi tanpa studio lighting.
kening tak cukur dan tak buat teknik gam.kemaskan bentuk kening yang asal ja.
eyeshadow campur2 warna coklat dengan gold.
sebenarnya dekat bawah mata tu saya letak glitter2 sikit tapi tak berapa nampak dalam gambar yang saya ambil(biasa lah kemera henpon ja.. isk2..)
eyeliner hitam garis di atas dan bawah mata.
maskara hitam sapu di bulu mata atas dan bawah.
pipi letak warna baby pink.
lipliner, lipstick dan lipgloss letak warna pink peach.


gambar yang ni guna studio lighting.


siap dah :)


thanks farhana :')


sebarang pertanyaan/booking mekap/kelas mekap personal: whatsapp 012-4141421(jgn call).
*booking mekap dan kelas mekap personal untuk tahun 2016 dah dibuka.
*saya jurusolek wanita area kulim kedah dan terdekat.





tq.

Tuesday, December 29, 2015

mekap nikah farhana

Assalamualaikum.


mekap
tarikh: 25.12.15
client: farhana
acara: nikah.

p/s:
kebelakangan ni saya kerap dapat client yang nama farhana sampaikan saya sendiri pun keliru hehe.


sebelum dan selepas mekap.
comel client saya kali ni nooh? tunang farhana yang juga kawan lama saya yang booking mekap.sweetnya depa, pasangan yang tolong bookingkan mekap..hihi.


gambar ni guna studio lighting.
sebab farhana ni macam comel2 dan lembut2 sikit, so saya buat mekap yang soft sikit untuk dia.
kening tak cukur dan tak buat teknik gam.saya bentuk kemas2 ikut shape kening yang asal.
eyeshadow saya letak warna coklat campur gold.higlight guna shimmer powder.
eyeliner hitam garis atas mata dan coklat garis bawah mata.
maskara letak warna hitam dan sapu dekat bulu mata atas dan bawah.
pipi letak warna pink purple yang samar2.
lipliner, lipstick dan lipgloss campur2 warna pink bagi jadi soft pink.


gambar ni tak guna studio lighting.guna cahaya semulajadi ja.


gambar kiri guna studio lighting, gambar kanan guna cahaya semulajadi.
thanks mai mekap.minta maaf kalau ada salah dan silap naahh.


sebarang pertanyaan/booking mekap/kelas mekap personal: whatsapp 012-4141421(jgn call).
*booking mekap dan kelas mekap personal untuk tahun 2016 dah dibuka.
*saya jurusolek wanita area kulim kedah dan terdekat.





tq.

Monday, December 28, 2015

mekap bertunang amirah

Assalamualaikum.


mekap
tarikh: 25.12.15
client: amirah
acara: bertunang.



sebelum dan selepas mekap.
mekap soft untuk acara bertunang.


gambar ni guna studio lighting.tapi sebelah nampak terang sebab lighting dok kat tepi hehe.
kening tak cukur dan tak buat teknik gam.saya kemaskan ikut bentuk asal kening client.
eyeshadow saya letak warna soft brown campur dengan pink purple.highlight letak shimmer powder.
eyeliner hitam garis atas mata, eyeliner coklat garis bawah mata.
maskara hitam sapu dekat bulu mata atas dan bawah.
pipi campur shading dengan blusher pink purple samar.
lipstick campur2 warna dan jadikan warna pink macam ni.


gambar ni tanpa studio lighting.guna cahaya semulajadi saja.


terima kasih sebab mai mekap.minta maaf kalau ada salah dan silap.selamat bertunang ^_^


sebarang pertanyaan/booking mekap/kelas mekap personal: whatsapp 012-4141421(jgn call).
*booking mekap dan kelas mekap personal untuk tahun 2016 dah dibuka.
*saya jurusolek wanita area kulim kedah dan terdekat.





tq.

Wednesday, December 23, 2015

mekap bersanding farhana

Assalamualaikum.


mekap
tarikh: 12.12.15
client: farhana zainol
acara: bersanding


sebelum dan selepas mekap.


gambar guna studio lighting.
kening tak cukur dan tak buat teknik gam.kemaskan bentuk asal ja.
eyeshadow campur2 warna coklat gelap, coklat sederhana gelap, ungu cerah dengan gold.
saya paling jarang letak warna eyeshadow sama warna baju, tapi kali ni TERletak pulak haha.
sebab nampak eyeshadow warna lain, lepas sapu baru nampak rupanya ada tone ungu -,-'
highlight warna cerah.
pipi letak pink terang.
lipliner letak meroon, lipstick dan lipgloss campur2 warna pink gelap dengan pink lembut.
warna lipstick pun saya bagi farhana pilih sendiri :)


gambar tanpa studio lighting(guna cahaya semulajadi).
thanks farhana ambil mekap waktu bertunang dulu, mekap nikah dan mekap bersanding.
minta maaf kalau ada salah dan silap.


sebarang pertanyaan/booking mekap/kelas mekap personal: whatsapp 012-4141421(jgn call).
*booking mekap dan kelas mekap personal untuk tahun 2016 dah dibuka.
*saya jurusolek wanita area kulim kedah dan terdekat.





tq.

Monday, December 21, 2015

mekap nikah farhana

Assalamualaikum.


mekap
tarikh: 11.12.15
client: farhana zainol
acara: nikah.


sebelum dan selepas mekap.
dulu farhana dah pernah ambil mekap dekat saya masa bertunang.thanks ambil untuk nikah dan bersanding pulak.thanks jugak mai jauh2 untuk mekap dekat saya.


gambar guna studio lighting.
kening tak cukur dan tak buat teknik gam.kemaskan bentuk asal ja.
eyeshadow campur2 warna soft brown yang ada tone peach dengan pink yang ada tone gold.
higlight warna cerah.
eyeliner hitam untuk atas mata, eyeliner coklat untuk bawah mata.
maskara hitam untuk bulu mata atas dan bawah.
pipi warna pink.
lip cream dan lip gloss saya bagi farhana pilih sendiri.so ini lah warnanya, pink yang ada tone peach.


gambar tanpa studio lighting(guna cahaya semulajadi).


siap dah.alhamdulilah farhana cakap suka mekap ni ^^
thanks mai mekap ya.minta maaf kalau ada salah dan silap.


sebarang pertanyaan/booking mekap/kelas mekap personal: whatsapp 012-4141421(jgn call).
*booking mekap dan kelas mekap personal untuk tahun 2016 dah dibuka.
*saya jurusolek wanita area kulim kedah dan terdekat.





tq.

Friday, December 18, 2015

mekap bersanding aizam

Assalamualikum.


mekap
tarikh: 5.12.15
client: aizam
acara: bersanding
p/s: aizam mekap sekali dengan kembarnya, izan.post sebelum ni saya ada letak mekap izan.. izan kakak. aizam adik.try check post yang sebelum ni ok?


sebelum dan selepas mekap.
aizam request nak mekap macam kakaknya, izan.maknanya mekap natural dan lipstick pink.


kening tak cukur dan tak buat teknik gam.kemaskan bentuk kening yang asal ja.
eyeshadow campur2 warna pink dan coklat.buat teknik yang soft sikit la.highligh warna cerah.
eyeliner hitam garis atas mata, eyeliner coklat di bawah mata.
maskara hitam sapu dekat bulu mata atas dan bawah.
pipi letak pink lembut.
bibir letak lipliner, lipstick dan lipcream warna pink lembut dan jenis matte.


terima kasih aizam dan izan sebab mai mekap kat kami.minta maaf kalau ada salah dan silap.


untuk pertanyaan/booking mekap/kelas mekap: whatsapp 012-4141421(jgn call).
*saya jurusolek wanita area kulim kedah dan terdekat.





tq.

Wednesday, December 16, 2015

mekap bersanding izan

Assalamualaikum.


mekap
tarikh: 5.12.15
client: izan
acara: bersanding
p/s: izan ambil mekap sekali dengan kembar dia, aizam.next blog post saya post mekap yang aizam pulak ok? 


sebelum dan selepas mekap.
izan request mekap natural dan lipstick pink.


kening tak cukur dan tak buat teknik gam.kemaskan bentuk kening yang asal ja.
eyeshadow campur2 warna pink, coklat dan pink putih.higlight warna cerah.
teknik dan warna eyeshadow ni saya buat tak berbeza sangat dengan mekap mata waktu izan nikah sehari sebelumnya.ada ubah sikit2 ja.
eyeliner hitam garis atas mata, eyeliner coklat di bawah mata.
maskara hitam sapu dekat bulu mata atas dan bawah.
pipi letak warna natural pink.
lipliner, lipstick dan lipcream letak pink macam yang izan request.
untuk bibir ni saya buat matte supaya nampak lebih soft dan natural.


terima kasih izan sebab ambil banyak kali mekap.dari bertunang sebelum ni sampai lah waktu nikah dan bersanding.lepas tu syok mekap izan dengan aizam, depa cool dan tak cerewet.
minta maaf naahh kalau ada salah dan silap.


untuk pertanyaan/booking mekap/kelas mekap: whatsapp 012-4141421(jgn call).
*saya jurusolek wanita area kulim kedah dan terdekat.





tq.


Tuesday, December 15, 2015

mekap bersanding(bertandang) nur farhana

Assalamualaikum.


mekap
tarikh: 5.12.15
client: nur farhana
acara: bersanding di pihak lelaki(bertandang)


sebelum dan selepas mekap.


memandangkan kening tak cukur dan tak buat teknik gam, so saya hanya boleh kemaskan bentuk asal ja.tak boleh nak kecilkan atau nipiskan kening tu sangat, satgi nampak pelik pulak.
eyeshadow campur2 warna coklat dengan gold.higlight warna cerah.
eyeliner hitam garis atas mata, eyeliner coklat di bawah mata.
maskara hitam sapu dekat bulu mata atas dan bawah.
bulu mata palsu yang nur farhana bawak sendiri.
pipi saya letak blusher pink.
lipliner, lipstick dan lipgloss warna pink kecoklatan dan ada tone peach sikit.


nur farhana suka mekap ni.alhamdulilah.. yeaaa ;D


thanks nur farhana ambil dua kali mekap.hari tu mekap nikah, ni mekap bertandang pulak.
minta maaf lah kalau ada salah dan silap.


untuk pertanyaan/booking mekap/kelas mekap: whatsapp 012-4141421(jgn call).
*saya jurusolek wanita area kulim kedah dan terdekat.





tq.

Monday, December 14, 2015

mekap nikah izan

Assalamualaikum.


mekap
tarikh: 4.12.15
client: izan
acara: nikah



sebelum dan selepas mekap.
izan request mekap yang soft dan lipstick pink.


kening tak cukur dan tak buat teknik gam.saya cuma kemaskan bentuk asal.
eyeshadow campur2 warna coklat peach dengan coklat.kemudian tambah gold kemerahan dan silver.
higlight letak warna cerah.
eyeliner hitam saya garis dekat atas mata.eyeliner coklat dekat bawah mata.
maskara hitam sapu dekat bulu mata atas dan bawah.
pipi guna blusher warna pink.
lipstick campur2 lip liner, lipstick dan lip gloss warna pink.




thanks izan ambil banyak kali mekap termasuk waktu bertunang sebelum ni.minta maaf kalau ada salah dan silap.


sebarang pertanyaan/booking mekap/kelas mekap personal: whatsapp 012-4141421(jgn call).
*booking mekap dan kelas mekap personal untuk tahun 2016 dah dibuka.
*saya jurusolek wanita area kulim kedah dan terdekat.





tq.

Friday, December 11, 2015

mekap nikah fatihah

Assalamualaikum.


mekap
tarikh: 4.12.15
client: fatihah
acara: nikah


sebelum dan selepas mekap.
kalau tak salah tahun lepas(2014) fatihah mekap bertunang dekat saya.tengok fatihah baru teringat balik hehe.thanks fatihah ambil sekali lagi mekap kali ni.


kening tak cukur dan tak buat teknik gam.kemaskan bentuk asal ja.
eyeshadow campur2 warna coklat, coklat peach dan silver.higlight warna cerah.
eyeliner hitam garis atas mata, eyeliner hitam campur coklat garis di bawah mata.
maskara hitam sapu dekat bulu mata atas dan bawah.
pipi letak blusher pink peach.
bibir campur2 lipstick warna pink.


terima kasih fatihah sebab mai mekap dekat saya.minta maaf kalau ada salah silap.


sebarang pertanyaan/booking mekap/kelas mekap personal: whatsapp 012-4141421(jgn call).
*booking mekap dan kelas mekap personal untuk tahun 2016 dah dibuka.
*saya jurusolek wanita area kulim kedah dan terdekat.





tq.

Wednesday, December 9, 2015

mekap bersanding(bertandang) nur syazwani

Assalamualaikum.


mekap
tarikh: 3.12.15
client: nur syazwani
acara: bersanding pihak lelaki(bertandang).


sebelum dan selepas mekap.
client request mekap terang sikit sebab nak pakai baju pengantin warna merah campur kuning mustard.client tak bersiap dekat tempat saya kali ni sebab tak bawak baju :)


kening tak cukur dan tak buat teknik gam.kemaskan bentuk asal ja.
eyeshadow campur 2,3 tone coklat dengan gold.higlight warna cerah.
eyeliner hitam garis atas mata.eyeliner hitam campur coklat garis bawah mata.
maskara hitam sapu dekat bulu mata atas dan bawah.
blusher warna pink.
lipstick campur pink terang dengan pink lembut.



terima kasih ambil dua kali mekap.minta maaf kalau ada salah dan silap.



sebarang pertanyaan/booking mekap/kelas mekap personal: whatsapp 012-4141421(jgn call).
*booking mekap dan kelas mekap personal untuk tahun 2016 dah dibuka.
*saya jurusolek wanita area kulim kedah dan terdekat.





tq.

Tuesday, December 8, 2015

mekap bersanding ifa.

Assalamualaikum.


mekap
tarikh: 29.11.15
client: ifa
acara: bersanding


sebelum dan selepas mekap.
27 haribulan sebelumnya dah mekap ifa untuk nikah, kali ni bersanding pulak.
alhamdulilah ifa puas hati dengan mekap waktu nikah tu.:)


kening tak cukur dan tak buat teknik gam.kemaskan bentuk asal ja.
eyeshadow letak warna soft.dusty pink dengan coklat gelap.
eyeliner hitam garis di atas dan bawah mata.
maskara hitam sapu dekat bulu mata atas dan bawah.
blusher letak pink peach.
lipliner dan lip cream campur2 warna sampai jadi pink.


siap :)


gambar ni tak guna studio lighting.hanya guna cahaya semulajadi ja.
thanks ifa ambil dua kali mekap.minta maaf kalau ada salah silap.


untuk pertanyaan/booking mekap/kelas mekap: whatsapp 012-4141421(jgn call).
*saya jurusolek wanita area kulim kedah dan terdekat.





tq.

Monday, December 7, 2015

mekap bersanding nur syazwani

Assalamualaikum.


mekap
tarikh: 28.11.15
client: nur syazwani
acara: bersanding


p/s: bulan ni paling mencabar untuk saya buat kerja sebab saya tak sihat,
tapi alhamdulilah berjaya jugak mekap client tapi very the slow lah macam kura2 ja time mekap tu hehe..


sebelum dan selepas mekap.
client kata rasa macam teringin nak lipstik merah2.ok takpa, saya sebagai jurusolek on ja kalau client nak lipstik warna apa pun.. janji client happy sebab ni hari bahagia depa kan? haha.


kening tak cukur dan tak buat teknik gam pun.saya kemaskan semula ja.
eyeshadow warna gold kecoklatan dengan gold kekuningan.higlight warna cerah.
eyeliner warna hitam garis atas mata, warna coklat campur hitam garis bawah mata.
maskara hitam sapu di bulu mata atas dan bawah.
pipi warna pink.
lipstick dan lipgloss campur2 dua, tiga tone merah.


comey baju pengantin kali ni.macam moden campur tradisional.
terima kasih ambil saya untuk mekapkan.minta maaf kalau ada salah dan silap.


untuk pertanyaan/booking mekap/booking kelas mekap:
whatsapp 012-4141421(jgn call).
*saya jurusolek kawasan kulim, kedah dan kawasan terdekat.


like page:

follow instagram:


tq.

Wednesday, December 2, 2015

mekap nikah ifa

Assalamualaikum.


27.11.15 mekap ifa untuk majlis nikah.ifa customer kedua untuk hari tu.


sebelum dan selepas mekap.
kening tak cukur.ifa request nak mekap soft dan tak pakai bulu mata palsu.


ifa pakai baju putih, so saya buat mekap cerah sikit dari warna asal kulit sebab baju warna cerah2 ni akan membuatkan kulit nampak lebih gelap.
kening tak cukur, tak buat teknik gam.kemaskan bentuk asal ja.
eyeshadow campur 2,3 tone warna pink dengan coklat.higlight warna cerah.
eyeliner warna hitam garis nipis dekat atas mata.
ifa tak nak pakai bulu mata palsu, so saya sapu maskara hitam ja dekat bulu mata atas dan bawah.
pipi warna pink.
bibir campur warna lipstick dan lip gloss pink.


thanks ifa ambil mekap.minta maaf kalau ada salah silap.



untuk pertanyaan atau booking mekap dan kelas mekap, sila whatsapp 012-4141421(jgn call).
*area kulim kedah dan area dekat2.


like page:

follow instagram:


tq.