Thursday, February 11, 2016

mekap bersanding zalilah

Assalamualaikum.


job mekap.
tarikh: 9.2.16
client: zalilah.
acara: bersanding.


sebelum dan selepas mekap.


kening tak cukur dan tak buat teknik gam.kemaskan betuk asal ja.
eyeshadow campur2 warna dark brown, purple brown, gold dan cream.
eyeliner hitam untuk atas mata.
maskara hitam.
untuk pipi saya buat shading yang terang sikit, lepas tu blend dengan blusher pink pusam.
bibir campur2 warna brown pink dengan baby pink.



gambar kiri; close-up sikit mekap.
gambar kanan: gambar guna cahaya semulajadi tanpa studio lighting.


thanks zalilah sebab ambil service mekap dekat saya.
minta maaf kalau ada salah dan silap.


sebarang pertanyaan/booking mekap/kelas mekap personal: whatsapp 012-4141421(jgn call).
*booking mekap dan kelas mekap personal untuk tahun 2016 dah dibuka.
*saya jurusolek wanita area kulim kedah dan terdekat.





tq.

Wednesday, February 10, 2016

mekap bertunang fadz



Assalamualaikum.


job mekap.
tarikh: 8.2.16
client: fadz
acara: bertunang.


sebelum dan selepas mekap.
kulit fadz putih, lawa pakai warna ni.


kulit elok tak dak jerawat, tak dak parut, tak dak bintik, so saya letak satu layer foundation ja.
kening tak cukur dan tak buat teknik gam.kemaskan bentuk asal ja sebab kening fadz memang nipis dan terbentuk dah.
eyeshadow campur2 warna peach brown, dark brown, medium brown, gold bronze dengan light gold.
eyeliner hitam untuk atas mata.coklat untuk bawah mata.
maskara hitam jugak.
pipi blend shading dengan blusher pink pusam.
bibir campur2 lip liner pink gelap, lipstick pink brown, lip cream baby pink, dengan lip tint fuschia.


kiri: close-up sikit mekap.
gambar kanan: gambar ni guna cahaya semulajadi tanpa studio lighting.


thanks fadz and kak zurina(mak fadz) sebab ambil service mekap kami.
minta maaf kalau ada salah dan silap.selamat bertunang :D


sebarang pertanyaan/booking mekap/kelas mekap personal: whatsapp 012-4141421(jgn call).
*booking mekap dan kelas mekap personal untuk tahun 2016 dah dibuka.
*saya jurusolek wanita area kulim kedah dan terdekat.





tq.

Saturday, February 6, 2016

mekap bersanding shafawati

Assalamualaikum.


job mekap.
tarikh: 6.2.16
client: shafawati.
acara: majlis bersanding.


sebelum dan selepas mekap.
client tak request apa2.saya mekap ikut kesesuaian dan terangkan warna mekap sebab nak bagi
mekap tahan lama dan menyerlah terutama dalam gambar yang photog ambil nanti.


kening tak cukur dan tak buat teknik gam.saya cuma lukis dan kemaskan ikut bentuk asal.
eyeshadow campur warna merah gangsa dengan perang gelap.
eyeliner letak warna hitam untuk atas dan bawah mata.maskara pun sama.
pipi blend shading bersama blusher pink kusam.
bibir campur2 lip liner, lipstick,lip cream dan lip gloss warna pink pusam, pink gelap dan pink lembut, so terhasil la warna bibir yang macam ni.


gambar kiri ni close-up sikit nak tunjuk mekap.saya guna produk yang waterproof  dan tahan lama, insyaallah.


terima kasih shafawati(tak tau nak panggil kak atau adik sebab lupa tanya umur) sebab ambil service mekap dari saya. minta maaf kalau ada salah dan silap atau terkurang kat mana2.
selamat pengantin baru ^^


sebarang pertanyaan/booking mekap/kelas mekap personal: whatsapp 012-4141421(jgn call).
*booking mekap dan kelas mekap personal untuk tahun 2016 dah dibuka.
*saya jurusolek wanita area kulim kedah dan terdekat.





tq.



Friday, February 5, 2016

mekap nikah syakira

Assalamualaikum.


mekap.
tarikh: 5.2.16
client: syakira
acara: nikah.


natural makeup untuk nikah syakira.gambar tak berapa elok sebab guna kamera henpon pinjam ja nih.henpon saya rosak huhu.dah la gelap waktu ni lighting tak dak.dapat lah satu gambar ni ja.
ok, back to makeup hehe..bedak letak cerah sikit sebab kalau pengantin pakai baju atau tudung cerah2 ni selalunya nampak gelap sikit tang muka.efek warna tu orang kata.
kening tak cukur dan tak buat teknik gam.kemaskan sikit ja.bulu mata pun tak letak naah.
eyeshadow coklat dengan gold.eyeliner hitam dan coklat.
maskara hitam, pipi pink natural dan bibir letak warna pink.


thanks sykira mai mekap.minta maaf kalau ada salah silap.nanti waktu bersanding kita buat mekap terang sikit bagi segak2 noh? insyaallah hehe.


sebarang pertanyaan/booking mekap/kelas mekap personal: whatsapp 012-4141421(jgn call).
*booking mekap dan kelas mekap personal untuk tahun 2016 dah dibuka.
*saya jurusolek wanita area kulim kedah dan terdekat.





tq.