Tuesday, April 26, 2016

mekap photoshoot ina

Assalamualaikum.


mekap.
tarikh: 16.4.16
client: kak ina.
acara: photoshoot.


sebelum dan selepas mekap.
mekap flawless gini guna smooth skin foundation.kalau nak order boleh tengok dekat fb page http://www.facebook.com/fabulousiti atau whatsapp 012-4141421(jgn call).


kak ina request mekap biasa yang natural je.
untuk foundation dan tutup cela, saya guna smooth skin foundation.
kening tak cukur, tak gam.bentukkan ja bagi nampak kemas dan natural.tepi kening tu saya tutup guna smooth skin foundation, so nampak lah kemas tak perlu cukur pun.
eyeshadow saya letak warna coklat gelap campur gold sikit.
eyeliner dan maskara letak warna hitam.
pipi letak blusher natural pink blend dengan shading.
untuk bibir letak lip liner pink gelap, lip cream matte pink dengan lip gloss pink.


terima kasih kak ina ambil mekap kat kami.minta maaf kalau ada salah dan silap.
dulu pernah mekap kak ina untuk bersanding, itu dah lama tu.beberapa tahun lepas tu.
kali ni mekap phostohoot pula.tq2.. hehe.


ni lah smooth skin foundation yang saya guna dalam mekap ni.kod warna natural sesuai dengan kebanyakan tone kulit.membantu menutup parut, jerawat, cela, tepi kening yang berserabut dan dark circle di bawah mata.hasilnya mekap nampak flawless, gebu, dan glowing.mekap tahan lama dan tekstur pula ringan dan lembut di kulit.harga RM49.untuk maklumat lanjut boleh tengok di fb page http://www.facebook.com/fabulousiti dan untuk membeli boleh whatsapp 012-4141421(jgn call).



PROMOSI!!!
booking mekap atau kelas mekap sekarang saya akan bagi harga diskaun.
whatsapp 012-4141421(jgn call).


like page:

follow instagram:


tq.


Friday, April 22, 2016

mekap dinner zuhaini

Assalamualaikum.


mekap
tarikh: 18.3.16
acara: dinner
client: zuhaini



sebelum dan selepas mekap.
kak zuhaini request mekap natural ja.
sorry tau lighting dan kamera tak ok(ambil gambar guna handphone pinjam).


kening tak cukur, tak buat teknik gam.bentuk dan kemaskan ja.
eyeshadow campur coklat dengan gold.
eyeliner dan maskara hitam.
blusher pink blend dengan shading.
bibir letak warna pink.



PENGUMUMAN !!!
fabulousiti beauty & closet dah keluarkan foundation terbaru tau, smooth skin foundation.
kalau nak kulit licin, gebu, glowing boleh cuba.ringan sangat di kulit.tak terasa pakai foundation.
boleh tengok maklumat produk dan gambar di page http://www.facebook.com/fabulousiti


sebarang pertanyaan/booking mekap/kelas mekap personal: whatsapp 012-4141421(jgn call).
*booking mekap dan kelas mekap personal untuk tahun 2016 dah dibuka.
*saya jurusolek wanita area kulim kedah dan terdekat.





tq.

Saturday, April 16, 2016

mekap bersanding(bertandang) syakira

Assalamualaikum.


mekap
tarikh: 14.3.16
acara: bersanding pihak lelaki(bertandang)
client: syakira



sebelum dan selepas mekap.
kali ni saya buat mekap terang sikit.syakira pakai speck, so mekap tetap akan nampak sederhana dan tak over :)


kening tak cukur dan tak buat teknik gam.bentuk dan kemaskan natural ja.
eyeshadow warna coklat gelap tapi bila kena cahaya ada biasan ungu2 sikit.
eyeliner dan maskara hitam.tak letak bulu mata palsu.
pipi blend shading dengan blusher pink.
lipstick dan lip cream saya campur2 warna sampai jadi pink terang macam ni.


gambar ni guna natural lighting ja.
thanks syakira ambil 3 kali mekap.nikah, bersanding dan bertandang.ambil dengan kembar, syafina pulak tu.thanks sangat2.minta maaf kalau ada salah silap.


PENGUMUMAN !!!
fabulousiti beauty & closet dah keluarkan foundation terbaru tau, smooth skin foundation.
kalau nak kulit licin, gebu, glowing boleh cuba.ringan sangat di kulit.tak terasa pakai foundation.
boleh tengok maklumat produk dan gambar di page http://www.facebook.com/fabulousiti


sebarang pertanyaan/booking mekap/kelas mekap personal: whatsapp 012-4141421(jgn call).
*booking mekap dan kelas mekap personal untuk tahun 2016 dah dibuka.
*saya jurusolek wanita area kulim kedah dan terdekat.





tq.

Thursday, April 7, 2016

mekap bersanding(bertandang) syafina

Assalamualaikum.


mekap
tarikh: 13.3.16
acara: bersanding pihak lelaki(bertandang)
client: syafina



sebelum dan selepas mekap syafina.
ni kali kedua saya mekap syafina selepas mekap bersanding sehari sebelumnya.
sorry sebelah muka nampak lebih gelap sebab lighting dok kat sebelah ja hehe.


kening tak cukur dan tak buat teknik gam.bentuk dan kemaskan natural2 ja.
eyeshadow campur warna gold dengan coklat gelap.
eyeliner dan maskara hitam.tak letak bulu palsu tau.
pipi blend shading dengan blusher merah samar.
lipstick campur2 earth color sampai jadi warna ni.


gambar ni guna natural lighting.
thanks syafina ambil 2 kali mekap.minta maaf kalau ada salah silap.



PENGUMUMAN !!!
fabulousiti beauty & closet dah keluarkan foundation terbaru tau, smooth skin foundation.
kalau nak kulit licin, gebu, glowing boleh cuba.ringan sangat di kulit.tak terasa pakai foundation.
boleh tengok maklumat produk dan gambar di page http://www.facebook.com/fabulousiti


sebarang pertanyaan/booking mekap/kelas mekap personal: whatsapp 012-4141421(jgn call).
*booking mekap dan kelas mekap personal untuk tahun 2016 dah dibuka.
*saya jurusolek wanita area kulim kedah dan terdekat.





tq.

Saturday, April 2, 2016

mekap bersanding syakira

Assalamualaikum.


mekap
tarikh: 12.3.16
acara: bersanding
client: syakira



sebelum dan selepas mekap.
syakira mai mekap dengan kembar, syafina.boleh tengok entry yang lepas ada mekap syafna ;)


kening tak cukur, tak gam.kemaskan ja.
eyeshadow campur2 warna coklat dengan gold.
eyeliner hitam, maskara pun hitam.tak letak bulu mata palsu.
blusher merah samar blend dengan shading.
lipstick dan lip cream campur2 earth tone sampai jadi warna ni.


gambar kiri guna studio lighting, sebelah kanan guna natural lighting.


terima kasih.tang lipstick tu syakira bagitau bibir dia jenis mudah hilang lipstick.nasib baik la saya letak banyak layer jugak, kalau tak mesti awal2 dah hilang terus haha.apa2 pun thanks syakira dengan syafina.insyaallah next entry saya letak mekap depa untuk majlis bertandang pulak.


PENGUMUMAN !!!
fabulousiti beauty & closet dah keluarkan foundation terbaru tau, smooth skin foundation.
kalau nak kulit licin, gebu, glowing boleh cuba.ringan sangat di kulit.tak terasa pakai foundation.
boleh tengok maklumat produk dan gambar di page http://www.facebook.com/fabulousiti


sebarang pertanyaan/booking mekap/kelas mekap personal: whatsapp 012-4141421(jgn call).
*booking mekap dan kelas mekap personal untuk tahun 2016 dah dibuka.
*saya jurusolek wanita area kulim kedah dan terdekat.





tq.